Ponta il invita pe Iohannis la dezbateri. PSD a stabilit deja ora, locul, durata si tema confruntarilor

Luni, 03 Noiembrie 2014, ora 16:52
10587 citiri
Ponta il invita pe Iohannis la dezbateri. PSD a stabilit deja ora, locul, durata si tema confruntarilor
Foto: Arhiva ziare.com

Victor Ponta il invitata pe Klaus Iohannis sa participe la patru dezbateri televizate in perioada 10 - 13 noiembrie, ultima confruntare dorita de candidatul PSD fiind joia viitoare, la Antena 3. Lipseste insa o dezbatere la TVR.

"In vederea asigurarii unei dezbateri transparente, civilizate si deschise, cu privire la rolul si programul viitorului Presedinte al Romaniei, domnul Victor Ponta reia invitatia deja adresata domnului Klaus Iohannis de a accepta participarea la patru astfel de emisiuni", informeaza PSD, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Alegeri prezidenatiale 2014: Primele oferte pentru dezbateri intre Ponta si Iohannis

PSD indica atat ora de incepere si durata fiecareia dintre dezbateri, dar si temele de discutie dorite de candidatul Victor Ponta.

- Luni, 10 noiembrie, la Romania TV - dezbatere pe teme de politica economica si sociala. Ora de incepere: 20:00, durata 90 de minute.

- Marti, 11 noiembrie, la Realitatea TV - dezbatere pe teme de politica externa si siguranta nationala. Ora de incepere: 20:00, durata 90 de minute.

- Miercuri, 12 noiembrie, la B1TV - dezbatere pe tema dezvoltarii institutiilor politice si a statului de drept. Ora de incepere: 20:00, durata 90 de minute.

- Joi, 13 noiembrie, la Antena 3 - dezbatere pe tema viziunii prezidentiale de dezvoltare a Romaniei. Ora de incepere: 20:00, durata 90 de minute.

Rezultate alegeri prezidentiale 2014 - Partiale de la BEC: Ponta - 40,33 %, Iohannis - 30,44 %

"Televiziunile au fost deja contactate si, pana la acest moment, au confirmat toate interesul si acceptul de a organiza aceste dezbateri, la aceste date si cu aceasta tematica", explica purtatorul de cuvant al PSD.

Gabriela Firea spune ca temele propuse sunt "de interes public, care tin de atributiile Presedintelui Romaniei, conform Constitutiei, si care pot oferi opiniei publice o imagine foarte clara cu privire la programul si optiunile fiecarui candidat".

Victor Ponta: Ma simt extrem de mandru (Video)

Invitatia vine dupa anuntul facut de Victor Ponta duminica seara potrivit caruia isi doreste dezbateri, dar nu lupte politice, ci doar prezentari ale programelor fiecaruia dintre candidati.

Din datele oficiale partiale anuntate de Biroul Electoral Central, dupa centralizarea a 98,3% din procesele verbale, rezulta ca Victor Ponta, candidatul PSD pentru Presedintie a obtinut un scor de 40,33% la scrutinul de duminica, in timp ce candidatul ACL Klaus Iohannis are 30,44% din voturi.

G.F.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#campanie alegeri prezidentiale 2014, #Ponta Iohannis dezbatere, #dezbatere turul doi alegeri , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014