Premierul Italiei: Fiti rau cu Ponta, puneti-i intrebarile cele mai dificile

Joi, 13 Noiembrie 2014, ora 21:52
4349 citiri
Premierul Italiei: Fiti rau cu Ponta, puneti-i intrebarile cele mai dificile
Foto: Japan Times

Prim-ministrul italian, Matteo Renzi, spune despre Victor Ponta ca va fi "un mare presedinte" al Romaniei.

"Sunt convins ca dl Ponta va fi un mare presedinte al Romaniei", a spus Renzi, invitat joi seara in emisiune la Antena 3, alaturi de Victor Ponta.

"Sunt prieten cu Victor. Cred ca Victor Ponta ar putea sa confere tarii dvs. prilejul de a vorbi despre viitor. (...) Fiti rau cu dl Ponta, puneti-i intrebarile cele mai dificle, pentru ca este capabil sa raspunda la aceste intrebari", a adaugat premierul Italiei.

Comentand faptul ca si candidatul ACL la prezidentiale, Klaus Iohannis, a fost invitat in emisiune, dar acesta a mers la postul Digi 24, Matteo Renzi a subliniat ca si in Italia "de cateva ori s-a intamplat" ca un contracandidat sa nu vina la dezbatere.

Iohannis nu merge la dezbatere la Antena 3, dar va fi la TV simultan cu Ponta

"Este o ocazie pe care el (Klaus Iohannis - n.red.) a ratat-o", a mai spus prim-ministrul Italiei.

"Sper ca Victor sa fie ales presedinte"

Anterior, intr-o conferinta comuna cu Victor Ponta, la sosirea in Romania, Renzi a spus ca, impreuna, vor contribui la "o Europa mai puternica".

"Suntem, evident, intr-un moment de mare bucurie si de constientizare a faptului ca aceste momente sunt foarte importante pentru Victor. Urmatoarele trei zile vor a schimba urmatorii ani in Romania si cred ca impreuna cu totii vom putea schimba viitorii ani in Europa. Nu ma aflu aici numai pentru ca sunt prieten cu Victor sau pentru ca l-am intalnit pentru prima data in orasul meu natal, Florenta.

Sunt aici pentru ca sunt convins ca Victor poate ajuta Romania si Europa sa devina mai puternice. Schimbam foarte multe lucruri in acest moment si, de exemplu, in Italia schimbam foarte mult mentalitatea. Dar, nu vom reusi sa facem aceasta schimbare daca nu vom reusi sa construim o Europa mai puternica si care sa fie mai apropiata de cetateni", a subliniat liderul Partidului Democrat Italian, potrivit Agerpres.

El a afimat ca votul din Romania este unul foarte important.

"Il cunoastem pe Victor Ponta, stim cine este in Europa si stim ca poate sa dea o mana de ajutor pentru poporul dumneavoastra sa fie bine. Votul in Romania este foarte important si pentru faptul ca, intr-adevar, apropiindu-ne cat mai mult de cetateni, vom reusi intr-adevar sa punem la punct tot ceea ce este de facut in Europa si, nu in ultimul rand, se indreapta catre cetatenii romani care locuiesc in Italia.

Noi trebuie sa ne gandim impreuna nu numai la trecut, ci la provocarile care sunt pentru viitor. Stim ca putem face impreuna si sunt sigur ca o vom face impreuna dupa ce Victor va fi ales presedinte. Sper ca duminica seara sa fie ales presedinte", a spus Matteo Renzi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Matteo Renzi sustinere Ponta, #Ponta dezbatere Iohannis , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014
Comentarii
Poza schmit
schmit
rank 5
Sa mori de ras!!Fiti rau cu Ponta, puneti-i intrebarile cele mai
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Si Nastase era mare prieten