Victor Ponta, pelerinaj de campanie la moastele lui Brancoveanu - ce dorinte si-a pus

Duminica, 05 Octombrie 2014, ora 18:30
6096 citiri
Victor Ponta, pelerinaj de campanie la moastele lui Brancoveanu - ce dorinte si-a pus
Foto: Facebook/Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a fost duminica la Sambata de Sus, judetul Brasov, impreuna cu familia, unde au fost aduse moastele voievodului martir Constantin Brancoveanu, la implinirea a 300 de ani de la moartea sa, in prezenta Patriarhului Daniel.

"Aici la manastire romanii pot sa afle despre istoria noastra si despre cei care au tinut vie credinta crestina. Eu mi-am pus dorinte legate de familie, de sanatate si de bucurie", a scris premierul Victor ‪Ponta pe Facebook, unde a postat si un album cu poze din excursia de duminica.

Aflat in campanie electorala, premierul a profitat de ocazie pentru a sta de vorba cu credinciosi veniti la slujba si pentru a reitera sprijinul oferit de Guvern Bisericii Ortodoxe Romane, in special in cadrul proiectului Anul Brancoveanu, in care moastele sfintilor domnitori au fost purtate pe la mai multe biserici din tara.

Ponta, gafa istorica: Constantin Brancoveanu a murit in inchisoare

"Anul Brancoveanu a fost un proiect initiat de BOR, dar la care Guvernul s-a alaturat. Ne ajuta foarte mult sa ne pastram identitatea nationala", a declarat Victor Ponta.

Biserica manastirii Sambata de Sus a fost ctitorita intre anii 1696-1707 de catre domnitorul Constantin Brancoveanu, iar dupa ultima restaurare importanta, din anul 1946, gazduieste si un portret al Regelui Mihai I, socotit a fi cel de-al doilea ctitor al lacasului de cult. Aici au slujit parintii Arsenie Boca si Teofil Paraian.

"Accent special pe credinta"

"Prezenta premierului la manastirea Brancoveanu, din Sambata de Sus - Brasov, precum si toate celelalte vizite pe care Victor Ponta le face in diverse locasuri de cult din tara noastra, reprezinta expresia dorintei sale de a pune un accent special in aceasta campanie pe credinta.

Candidatul PSD pentru demnitatea de Presedinte al Romaniei este ferm in convingerea sa ca nimic solid nu se poate construi fara credinta. Biserica si credinta crestina reusesc sa ii aduca pe romani laolalta, fiind, ca si in trecut, un liant al mentinerii identitatii noastre nationale.

Biserica, prin largul atasament al cetatenilor, este cea mai puternica expresie a societatii civile, si un partener de baza al statului pentru schimbarea lucrurilor in societate", se arata intr-un comunicat al deputatului PSD Ionut Vulpescu, remis redactiei Ziare.com duminica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Ponta Sambata Sus, #Ponta pelerinaj manastire, #Ponta vizita Manastire Brancoveanu , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014