Ponta: Sunt trist, imi pare rau. Sunt hotarat sa raman in functie

Luni, 17 Noiembrie 2014, ora 15:44
32266 citiri
Ponta: Sunt trist, imi pare rau. Sunt hotarat sa raman in functie
Foto: B1 Tv

Premierul Victor Ponta a subliniat, luni, intr-o declaratie de presa, ca este hotarat sa ramana in functie, dupa ce a fost invins de presedintele PNL, Klaus Iohannis, in turul al doilea al alegerilor prezidentiale.

De asemenea, Victor Ponta a afirmat ca este trist si ca ii pare rau pentru cei care l-au sprijinit.

Totodata, liderul social-democrat a transmis un mesaj colegilor sai de partid, in special lui Robert Negoita si Marian Vanghelie, afirmand ca trebuie avute "decenta si intelepciunea" de a tacea din gura o perioada.

Aceasta este prima declaratie oficiala facuta de presedintele PSD, dupa infrangerea in turul al doilea la prezidentiale, in fata candidatului ACL, Klaus Iohannis.

Alaturi de premier au facut declaratii si presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, presedintele PC, Daniel Constantin, si presedintele UNPR, Gabriel Oprea.

Noi rezultate oficiale de la BEC: Iohannis 54,50% - Ponta 45,49%

Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT, declaratiile premierului Victor Ponta:

- Mi-as dori sa va spun cateva lucruri dupa votul de ieri si dupa discutia pe care am avut-o in coalitia de guvernare.

- Romania a dovedit inca o data ca este o democratie consolidata, ca putem sa actionam asa cum am vazut in tarile spre care am privit de fiecare data.

- Imi exprim si eu, si toti liderii, dorinta de dialog cu noul presedinte legitim al Romaniei. Sunt convins ca va dori sa dialogam si sa facem impreuna cat mai mult bine romanilor si tarii.

- Romania are nevoie de stabilitate si predictibilitate. Personal, mi-ar fi cel mai usor si cel mai simplu si cel mai de dorit, cel putin pentru familia mea, sa multumesc celor cu care am lucrat pana acum...

- Dar, asa cum noi respectam votul dat ieri, romanii au votat in 2012 pentru o coalitie de guvernare, un program de guvernare, un guvern care incercat pana acum sa-si faca datoria fata de romani.

- Sunt hotarat sa raman in functia de prim-ministru si sa ducem pana in 2016 la indeplinire programul pentru care am fost ales.

- Intentionez sa continui actul de guvernare, alaturi de PSD, UNPR, PC, UDMR, PLR, sa adoptam in continuare bugetul.

- Vreau ca toata lumea sa stea linistita: Nu se schimba cota unica.

- Este evident ca Romania are nevoie de o noua legislatie si o noua logistica, privind votul compatriotilor nostri din diaspora.

- Ieri au votat 400.000 de romani, e foarte probabil ca in 2016 sa voteze si mai multi. Daca va exista un acord cu cei de la ACL, vreau sa facem o comisie parlamentara si la inceputul anului 2015 sa elaboram legislatia care sa permita participarea la vot a tuturor romanilor.

- Incerc sa salvez prestigiul MAE.

- Dl ministru Melescanu a venit in ultimul moment, a facut tot ce putea sa faca din punct de vedere legal si omenesc. N-a venit sa ramana ministru de Externe.

- Cred ca s-a muncit foarte mult, dar e nevoie de o schimbare de legislatie ca in 2016 votul in diaspora sa se poata desfasura.

- Referitor la PSD: Trebuie sa avem decenta si intelepciunea sa tacem din gura o perioada, toti. Sa ne gandim de ce oamenii au votat mai putin un reprezentant al PSD. Dl Negoita si dl Vanghelie au pierdut foarte rau in sectoarele pe care le reprezinta.

- Daca avem mintea necesara sa ne gandim ce avem de facut, vom reusi sa ne schimbam.

- Peste o saptamana, peste doua, impreuna cu Liviu Dragnea putem sa tragem concluzii si sa schimbam PSD in care oamenii o asteapta, nu in directia in care o vrem noi, cativa lideri.

- Cu toata autoritatea si sprijinul pe care il am in PSD, voi tine acest partid unit si ne vom desparti drumul de cei care vor.

- Maine nu doar cei de la PSD, ci toti cei de la coalitie, vom vota pentru respingerea definitiva a legii amnistiei si gratierii.

- Este singura cale corecta, daca vrem sa avem in continuare in Romania o politica europeana.

- Le transmit romanilor care m-au votat ca sunt foarte onorat de sprijinul lor, ca ma simt foarte obligat fata de ei si ca voi incerca sa ii reprezint, sa ii apar.

Calin Popescu Tariceanu:

- Nu avem alta optiune decat de a respecta votul democratic al cetatenilor.

- Cum noi respectam rezultatul votului din 2014, cred ca si adversarii nostri trebuie sa respecte rezultatul votului din 2012, de la alegerile parlamentare.

- Imi asum si o parte a esecului. Nu inseamna ca depun armele, din contra. Si eu simt responsabilitatea votului celor peste 5 milioane de cetateni si pentru care trebuie sa ne ducem mandatul la bun sfarsit.

- Dl Iohannis, cu toate ca este castigatorul turului al doilea, ramane o persoana inadecvata pentru functia de presedinte. Nu are nici experienta, nici competentele necesare pentru a fi presedinte. Nu va fi decat o continuare a regimului Basescu.

- Fiind manevrat de cei de la PDL, o sa asistam la o continuare a regimului PDL.

- Nu inteleg remarca "Ne-am luat tara inapoi", mi se pare ca este o remarca tipica de Basescu, de parca ar fi fost rostita de ei. Daca va incepe de la bun inceput iara sa divizeze Romania, este un semn foarte prost. Ma adresez sustinatorilor mei si PLR, sa stie ca voi continua lupta pe care am inceput-o.

- Maine voi pune pe ordinea de zi adoptarea unei hotarari in ce il priveste pe senatorul Akos Mora. Ar fi trebuit ca acest politic sa-si depuna demisia. Daca nu, voi propune un vot in cadrul Senatului.

Victor Ponta:

- Bineinteles ca sunt trist, imi pare foarte rau pentru cei care m-au sprijinit, care m-au crezut. In aceasta seara, zilele urmatoare voi sta mai mult cu familia mea, care sufera alaturi de mine.

- Maine avem sedinta de Guvern, ne facem datoria.

- Nu mai stau la intrebari, intrebarile sunt pentru dl Iohannis.

- Cred ca, in Romania, presedintele si prim-ministrul trebuie sa lucreze impreuna. Va multumesc.

Victor Ponta, infrangere categorica in fata lui Klaus Iohannis. Discutii in PSD pe tema viitorului guvernarii

Luni dimineata, Robert Negoita, primar al Sectorului 3 si vicepresedinte PSD, a declarat ca partidul sau ar trebui sa se retraga din Guvern. De asemenea, senatorul PSD Dan Sova a declarat ca vinovat pentru pierderea alegerilor prezidentiale de catre Victor Ponta este Liviu Dragnea, sef de campanie electorala si presedinte executiv al PSD.

Lider PSD: Echipa lui Iohannis sa vina in Guvern, sa faca un alt fel de politica (Video)

Dragnea, invinuit pentru esec: Trebuie sa faca un pas in spate!

Acesta din urma a anuntat, luni, ca in cadrul partidului trebuie sa se faca o analiza serioasa a ceea ce s-a intamplat. La randul sau, si presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a atras atentia luni dimineata ca in interiorul partidului este nevoie de o analiza serioasa, pentru a se vedea care au fost slabiciunile ce au dus la pierderea alegerilor prezidentiale de catre Victor Ponta, in fata lui Klaus Iohannis.

Ion Iliescu, despre infrangerea PSD si demisia lui Ponta de la Guvern (Video)

Dragnea, despre esecul PSD: E vina lui Dumnezeu. Imi reprosez ca nu sunt vrajitor

Purtatorul de cuvant al BEC, Marian Muhulet, a anuntat, luni dimineata, ca dupa numararea voturilor din 99,07% dintre sectii a reiesit urmatorul rezultat: Klaus Iohannis a obtinut 54,50% dintre sufragii, iar Victor Ponta 45,49%.

Prezenta la vot la alegerile prezidentiale de duminica a fost de 64,10%, adica 11.618.845 de persoane.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Ponta demisie functie, #Ponta lege amnistie gratiere, #Ponta declaratii presa, #Ponta alegeri prezidentiale, #Ponta infrangere prezidentiale, #Ponta declaratii Live , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014