Weekend cucernic pentru candidatul Ponta: Toti cei care cred in Dumnezeu sunt buni romani

Luni, 13 Octombrie 2014, ora 08:08
2674 citiri
Weekend cucernic pentru candidatul Ponta: Toti cei care cred in Dumnezeu sunt buni romani
Foto: Facebook/Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a adresat, duminica, de la Bistrita, "un mesaj de pace si convietuire", spunand ca "toti cei care cred in Dumnezeu, respecta tara si legile" sunt "buni romani" si ca "nu va exista niciodata nicio diferentiere si nicio discriminare".

Premierul Victor Ponta a facut aceste afirmatii dupa ce a participat la slujba de sfintire a Bisericii Greco-Catolice "Buna Vestire" din Bistrita, unde a primit in dar din partea protopopului greco-catolic al Bistritei, preotul Ioan Frisan, un clop cu pene de paun specific Vaii Somesului Mare, iar din partea lui Florentin Crihalmeanu, episcop de Cluj-Gherla, un album cu bisericile greco-catolice din Romania.

"Am participat la sfintirea bisericii greco-catolice de aici, din Bistrita. Am facut acest lucru la invitatia autoritatilor ecleziastice, in primul rand, pentru a da un mesaj foarte clar: Romania este a tuturor romanilor, a celor majoritar ortodocsi - asa cum sunt si eu -, a celor romano-catolici, a celor greco-catolici, a protestantilor si a neoprotestantilor, a tuturor celor care cred in ceva, care cred intr-un Dumnezeu si in fata lui Dumnezeu suntem toti egali.

Ponta, la lansarea candidaturii: Nu vreau sa ma acuze nimeni ca sunt roman sau ortodox in tara mea

Toti cei care cred in Dumnezeu, respecta tara si legile tarii sunt buni romani si vreau sa fie foarte clar ca nu va exista niciodata nicio diferentiere si nicio discriminare. Am sprijinit din partea Guvernului foarte multe proiecte atat ale Bisericii Ortodoxe - si e normal, fiindca e vorba de o majoritate a populatiei care e de religie crestin ortodoxa -, dar si toate celelalte proiecte, romano-catolice, greco-catolice", a spus Ponta.

El a declarat ca anul acesta a participat la evenimentele tuturor cultelor pentru a arata "foarte clar" ca Guvernul Romaniei si el, personal, inteleg "sa traim toti in pace, in liniste si ca suntem toti cu adevarat egali".

Etnia si religia lui Iohannis, un dezavantaj major in cursa pentru Cotroceni?

"Vreau sa adresez tuturor cultelor din Romania acelasi mesaj de pace si de convietuire, iar Bistrita si judetul Bistrita-Nasaud, respectiv Ardealul, sunt exemple ca putem trai impreuna secole la rand si putem munci sa avem o viata buna impreuna", a spus Ponta.

Foto: Victor Ponta, la sfintirea Bisericii Greco-Catolice "Buna Vestire" din Bistrita.

Foto: Victor Ponta, alaturi de IPS Calinic, arhiepiscopul Argesului si Muscelului la Manastirea Curtea de Arges

Ambele fotografii au fost postate de Victor Ponta pe Facebook in acest weekend.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Ponta biserica Bistrita, #Ponta ortodox, #Ponta Iohannis catolic , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014