CCR a respins doua contestatii la candidatura lui Ponta - cine le-a depus

Duminica, 21 Septembrie 2014, ora 23:46
7710 citiri
CCR a respins doua contestatii la candidatura lui Ponta - cine le-a depus

Curtea Constitutionala (CC) a respins, duminica seara, doua contestatii fata de candidatura lui Victor Ponta la alegerile prezidentiale din noiembrie.

Judecatorii CC au dezbatut contestatiile incepand cu ora 21:00 si au decis, dupa cateva zeci de minute, sa le respinga. Curtea precizeaza, intr-un comunicat, ca deciziile de respingere a contestatiilor au fost luate cu unanimitate de voturi.

CCR mai precizeaza, despre contestatii, ca acestea au fost depuse de Marin Duta si Robert Dragomirescu si au vizat "inregistrarea candidaturii domnului Victor-Viorel Ponta la functia de Presedinte al Romaniei".

Candidatura lui Ponta la prezidentiale, contestata: CCR se reuneste in aceasta seara

Hotararile Curtii sunt definitive si se comunica Biroului Electoral Central.

"Argumentatiile retinute in motivarea solutiilor pronuntate de Plenul Curtii Constitutionale vor fi prezentate in cuprinsul hotararilor, care se vor publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I", mai arata CC.

Zegrean: A inceput nebunia, spre disperarea multora

Inaintea dezbaterii acestora, presedintele Curtii, Augustin Zegrean, a declarat ca nu-si aminteste ca vreo astfel de contestatie inaintata CC sa fi fost admisa, insa trebuie judecate toate.

"Verificam toate contestatiile", a spus presedintele Curtii Constitutionale (CC), la intrarea in sediul institutiei.

Zegrean a explicat ca o contestatie de acest fel inaintata CC trebuie dezbatuta chiar daca in ea nu sunt reclamate aspecte ce tin de prevederile legale privind candidatura pentru Cotroceni.

Contestatiile au fost depuse, sambata seara, de "doua persoane fizice, in nume propriu", au mai spus sursele citate.

La remarca jurnalistilor ca "a inceput nebunia", Zegrean a adaugat "spre disperarea multora".

Ponta n-a avut emotii: Nu banuiesc vreun contracandidat

Presedintele PSD, Victor Ponta, si-a depus, miercuri, la Biroul Electoral Central, dosarul de inregistrare a candidaturii pentru alegerile prezidentiale.

Duminica seara, inainte de decizia judecatorilor CCR, liderul PSD a declarat ca nu are emotii legat de contestatiile care au fost depuse fata de candiatura sa si se arata absolut convins ca toate procedurile au fost indeplinite corect.

"Cred ca la toate candidaturile, intotdeauna, s-au gasit niste oameni care sa le conteste. Nu am niciun fel de...si nici nu pot sa banuiesc ca s-ar afla in spatele acestora nu stiu ce contracandidat. Sunt absolut convins ca toate procedurile noi le-am indeplinit corect - noi stim sa facem si proceduri legale, nu ca altii - si nu se pune problema sa fie ceva legat de candidatura", a spus Ponta, la Romania Tv.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#CCR Ponta candidatura contestatii, #decizie CCR contestatii candidatura Ponta , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014