Petre Roman, dezgustat ca Ponta mizeaza pe religie in campanie: E imoral

Miercuri, 30 Iulie 2014, ora 18:09
5298 citiri
Petre Roman, dezgustat ca Ponta mizeaza pe religie in campanie: E imoral
Foto: Cotidianul

Deputatul PNL Petre Roman a criticat, miercuri, faptul ca premierul Victor Ponta a folosit tema religiei in discursul de lansare a candidaturii la prezidentiale.

Petre Roman a precizat ca tema religiei pe care mizeaza prim-ministrul este "foarte urata din toate punctele de vedere", adaugand ca nu crede ca acest lucru ii va dauna lui Klaus Iohannis in campania electorala, potrivit Mediafax.

"E foarte urata, n-am vrut sa ma refer la ea, dar e foarte, foarte urata, din toate punctele de vedere. In primul rand, PSD este in familia socialista, care are traditii foarte vechi in lupta impotriva oricaror prejudecati, si poate in primul rand celei religioase.

Asa e traditia socialista inca din secolul XVIII, de la Revolutia franceza incoace. Orice fel de trimitere, pasamite inocenta, pentru ca prin confruntare cu, s-o spunem clar, cu domnul Klaus Iohannis, sa-i dauneze candidaturii lui Klaus Iohannis, este inacceptabila. Este imorala, dar eu cred si contraproductiva", a explicat liberalul.

Iliescu a castigat alegerile ca "liber cugetator"

"Pastrand toate proportiile, oare ce ar fi fost Romania fara Carol I, care nu era ortodox?", a continuat el, facand apoi referire si la Ion Iliescu, despre care a spus ca in cazul alegerii lui in 1990 nu a contat ca s-a declarat "liber cugetator".

In plus, Petre Roman este sigur ca Klaus Iohannis va fi candidatul Aliantei Crestin-Liberale (ACL) la alegerile prezidentiale din toamna.

Ponta, acuzat ca a taiat bugetul pentru lucrari impotriva inundatiilor

Totodata, deputatul PNL a sustinut ca Ponta este incompetent, criticat modul in care gestioneaza inundatiile, precum si situatia economica a tarii. Mai mult, Petre Roman considera ca Ponta ar dori sa fie un presedinte care sa aiba si atributii de premier, asemanator cu modul in care actioneaza Traian Basescu.

"Ponta nu are profilul sa fie presedinte, cum zicea si domnul Iliescu, este prea crud (...) Nici macar nu e bun de prim-ministru, daramite de presedinte", a completat acesta.

Seful PSD si-a lansat candidatura la alegerile prezidentiale, marti, la Craiova, mizand in discursul sau pe tema religiei si a patriotismului.

Ponta intra in cursa pentru Cotroceni: Aicea eu sa mor as vrea, aicea vreau eu sa traiesc!

"Nu cred ca un candidat la functia de presedinte al Romaniei are o problema daca nu este ortodox sau nu e de etnie romana. Cred ca are exact aceleasi drepturi cu mine. Dar vreau un lucru si il spun de fiecare data: nu vreau sa ma acuze nimeni sau spuna ca e un defect faptul ca sunt roman sau ortodox in tara mea. Asa m-am nascut, asa o sa mor, sunt mandru de asta, cred ca trebuie sa fiu respectat pentru acest lucru", a precizat Victor Ponta.

"Cred ca am facut foarte bine si in continuare trebuie sa sprijinim Biserica si cultele religioase. Biserica si Armata sunt institutii fundamentale care au ajutat la fondarea si salvgardarea natiunii romane si cred ca merita respectate, sprijinite", a continuat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#Petre Roman Victor Ponta, #Petre Roman Ponta religie, #Petre Roman religie campanie , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014