Ponta intra in cursa pentru Cotroceni: Aicea eu sa mor as vrea, aicea vreau eu sa traiesc!

Marti, 29 Iulie 2014, ora 20:05
9010 citiri
Ponta intra in cursa pentru Cotroceni: Aicea eu sa mor as vrea, aicea vreau eu sa traiesc!
Foto: Antena 3

Premierul Victor Ponta si-a anuntat oficial candidatura la alegerile prezidentiale, marti seara, la Craiova, in cadrul unui Consiliu National al PSD, unde a primit si asigurari legate de sprijinul partidului sau.

Ponta a anuntat inca de joi ca va candida pentru Palatul Cotroceni, iar marti va cere formal sprijinul colegilor sai, in cadrul unui eveniment la care participa circa 6.000 de social-democrati, la Craiova.

Ponta cere sprijinul pentru a candida la prezidentiale - Consiliului National PSD la Craiova

Ziare.com a transmits in format LIVE TEXT desfasurarea evenimentelor de marti si discursul premierului:

20:01 - Premierul Victor Ponta si-a incheiat discursul de lansare cu versurile "Aicea eu sa mor as vrea, aicea vreau eu sa traiesc", din poezia "Tara mea", de Ioan Nenitescu.

19:53 - "Un contracandidat al meu a fost intrebat de ce s-a inscris in PNL si a raspuns sincer 'Pentru o functie!'. Am invatat ca o functie nu inseamna nimic. Nu vreau sa ma sprijiniti pentru o functie, ci pentru un proiect national. Daca ma sprijiniti, vreau sa va imaginati ce putem face impreuna in 5 ani. Cred si vreau sa fiu presedintele acestei tari", a incheiat Victor Ponta.

19:44 - "Nu intamplator, acest eveniment de azi este la doi ani de la referendumul din 2012 pentru alungarea unui regim care i-a cotropit pe oameni cu coruptie si aroganta. Doi ani s-au pierdut, chiar cand oamenii isi spusesera opinia.

Traian Basescu mai are 100 si ceva de zile la Cotorceni. E sfarsitul lui. Eu sunt acel candidat care vrea sa schimbe tot ce a fost rau. Acel palat nu e cel mai bun loc. Acel palat va avea nevoie de o perioada ca sa iasa spiritele rele de acolo.

Traian Basescu si propaganda sa au scotocit tot ce am facut bun si rau in viata mea. Stiu tot ce am facut, si cand mi-a parut rau de greselile mele.

Pentru acest proiect va cer sprijinul dumneavoastra, cetatenilor Romaneiei. Ma intreaba foarte multi de ce cred ca pot sa fiu presedintele Romaniei. Imi doresc infinit mai mult sa fiu presedintele romanilor. M-am nascut in aceasta tara, nu-mi imaginez o viata in alta parte decat in Romania", a sustinut Victor Ponta, care si-a prezentat si etapele importante din cariera sa profesionala.

"Am fost 6 ani procuror, magistrat si am incercat sa aplic legea. Am fost deputat. Am fost de doua ori ministru si cel mai tanar prim ministru din istoria de 150 de ani a Romaniei. Stiu cum functioneaza institutiile, care merge bine si care merge prost. Pot sa fac mai mult pentru modernizarea statutului roman", a spus Victor Ponta.

Premierul, in noua sa calitate de candidat la Presedintia Romaniei, a vorbit de un obiectiv national, reintregirea tarii, "obiectivul de unitate nationala pe care l-am pierdut acum 70 de ani, dar la care nu trebuie sa renuntam niciodata", adaugand si masurile luate pentru ajutarea Republicii Moldova.

"I-am convins si pe Andrei si pe Irina, copiii mei, sa ma sustina pentru ca le-am zis ca un presedinte sta mai mult cu copiii sai. Vreau sa fiu un altfel de presedinte. Sa nu fiu un presedinte care isi scoate insigna din piept si i-o da celui mai mic dintre voi sa va conduca, sa nu fiu un presedinte care isi face alt partid, care il da la favorite", a aratat presedintele PSD.

19:35 - "Am si convingerea ca in noiembrie o sa castigam. Dar mai am si convingerea ca asa va arata mandatul meu, asa cum a aratat ziua de azi, cu probleme si necazuri.

Eram cu totii pregatiti sa imi lansez candidatura aici, la Craiova. Eu mi-am lansat deja candidatura la Novaci si la Begesti, alaturi de oameni care reprezinta Romania adevarata, alaturi de cativa eroi de la Salvamont. Mi-am lansat candidatura fara sa stiu si fara sa vreau, alaturi d eoameni care asteptau d ela mine si de la noi tot sprijinul si compasiunea", a spus premierul Victor Ponta, in debutul discursului sau.

19:19 - "Victor Ponta a venit la Craiova direct din zonele afectate de inundatii, unde a stat mai multe ore alaturi de autoritatile mobilizate. Dupa participarea la lucrarile Consiliului, Victor Ponta se intoarce in zonele afectate de inundatii, pentru a superviza, alaturi de toti cei responsabili, actiunile de protejare a populatiei", se arata intr-un comunicat de presa al PSD.

19:04 - "Nu exista victorii usoare in alegerile prezidentiale, oricat de slabi ar fi contracandidatii. Victor Ponta va fi presedinte atunci cand se va numara ultimul buletin de vot", a declarat Liviu Dragnea, care este si directorul campaniei electorale a premierului.

Acesta i-a indemnat pe colegii sai sa castige voturile in teritoriu, la usile oamenilor, nu la televizor.

"Olguta, puteai sa pui si tu niste apa aici, daca ai organizat", i-a spus Liviu Dragnea, de la tribuna, primarului Craiovei, Lia Olguta Vasilescu.

18:50 - Victor Ponta si Liviu Dragnea au ajuns la Congresul National al PSD de la Craiova, dupa ce in cursul zilei au vizitat zonele afectate de inundatii.

18:10 - Consiliul a debutat cu intonarea imnului national al Romaniei, in absenta lui Victor Ponta si a lui Liviu Dragnea, care sunt in continuare in zonele afectate de inundatii.

Participantii la Consiliul National al PSD vor primi cate o brosura cu sloganul "Romania puternica", in cadrul careia sunt prezentate motivele alegerii datei de 29 iulie pentru acest eveniment.

Ponta: Candidez la prezidentiale. Cel mai dificil contracandidat ar fi fost Antonescu

"Acum doi ani, pe 29 iulie, 7,4 milioane de romani au decis oprirea Regimului Basescu. Au urmat momente succesive cand, prin votul romanilor, colaboratorii sai au fost indepartati de la putere. Dar, desi cetatenii i-au spus in toate formele ca nu-l mai vor, Traian Basescu este acum mai aproape ca niciodata de o revenire la putere - direct si prin intermediari.

Vreau dreptate pana la capat. Vreau sa-i pedepsim pe cei vinovati, pe cei care au facut rau Romaniei. Coruptia, clanurile, jaful din banii publici trebuie stopate. Justitia trebuie ajutata sa fie independenta de politica, pentru a functiona cu adevarat liber si eficient. Pentru a duce schimbarea pana la capat, Regimul Basescu nu trebuie sa revina la conducerea tarii, Traian Basescu nu trebuie sa mai controleze mecanismele de putere", se arata in textul brosurii, semnat de Ponta, citat de Mediafax.

Victor Ponta, de la origini albaneze si italiene, la candidatul la Presedintia Romaniei

In contextul inundatiilor din ultimele zile si a situatiei din judetele Gorj si Valcea, PNL a cerut insa, prin vocea purtatorului sau de cuvant, Alina Gorghiu, ca Victor Ponta sa renunte la lansarea candidaturii pentru prezidentiale.

Premierul are deja sprijinul oficial al PC si al UNPR, asa cum a anuntat deja, el fiind singurul social-democrat anuntat in cursa pentru Cotroceni.

"Voi candida, da. Pe 29, marti, voi cere in cadrul structurii PSD sprijinul pentru candidatura. In septembrie avem nevoie de un Congres pentru ca procedurile de desemnare vad ca sunt deja ridicole", a anuntat Victor Ponta, joi, anuntul fiind considerat cel oficial in cazul prim-ministrului Romaniei.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#consiliu national PSD, #Ponta candidatura prezidentiale, #Ponta anunt oficial prezidentiale , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014