Ponta, lansare faraonica la prezidentiale - discurs despre Unire, originile sale si razboiul cu Basescu

Sambata, 20 Septembrie 2014, ora 18:25
24744 citiri
Ponta, lansare faraonica la prezidentiale - discurs despre Unire, originile sale si razboiul cu Basescu
Foto: Facebook/ Ion Mocioalca

Presedintele PSD Victor Ponta si-a lansat oficial candidatura la prezidentiale, sambata, pe Arena Nationala, in ziua in care a implinit 42 de ani. Premierul a vorbit mult despre schimbare, Marea Unire si teama de a-i dezamagi pe romani.

Prim-ministrul nu a uitat nici de "razboiul neincetat" dus impotriva lui Traian Basescu si a vorbit despre originile sale, facand referiri la Ardeal, intr-o incercare de a se adresa si romanilor din aceasta parte a tarii.

In plus, in cadrul evenimentului s-a pus mare accent pe mesajele catre tineri, iar tema principala a fost, ca si la europarlamentare, "mandru ca sunt roman", iar de data aceasta imnul national a fost recitat cu toate versurile, fara a fi omis cuvantul "Traian".

Printre cei care au sustinut discursuri s-au numarat si premierul moldovean Iurie Leanca, seful socialistilor europeni, Serghei Stanisev, primarul Sorin Oprescu si vicepremierul Liviu Dragnea.

Lansarea oficiala a candidaturii lui Victor Pona a avut loc dupa alte doua evenimente de amploare in care, pe rand, a cerut sprijinul colegilor social-democrati si a fost validat candidat al partidului.

Premierul a fost sustinut la eveniment de un numar cuprins intre 50 si 70 de mii de social-democrati adusi cu peste 1.000 de autocare din toata tara.

Victor Ponta a implinit 42 de ani, sambata, el declarand in repetate randuri ca vrea sa fie primul presedinte care nu avea 18 ani la Revolutie, primul presedinte fost premier si primul presedinte care a facut parte din organizatia de tineret a unui partid.

Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT, principalele evenimente si declaratii de sambata:

19:15 - Victor Ponta este printre ultimii care a parasit Arena Nationala, nu inainte de a mai face cateva poze cu sustinatorii. El a fost insotit de Liviu Dragnea si Marian Oprisan, iar la un moment dat presedintele executiv al PSD a luat telefonul unei admiratoare pentru a-i face o poza acesteia cu premierul.

Intrebat daca ii ureaza "La multi ani" lui Crin Antonescu, duminica, de ziua acestuia, presedintele PSD a raspuns: "Sigur ca da".

17:50 - Victor Ponta face o baie de multime, dand mana cu social-democratii veniti cu autocarele si face poze cu ei.

17:45 - Evenimentul s-a incheiat, pe acordurile cantecului "Noi simtim la fel", cu care au si inceput discursurile. Vicepremierul Liviu Dragnea marturisise luna aceasta, intr-o emisiune la TVR, ca ii place aceasta melodie.

17:44 - Victor Ponta este asaltat de tineri pe scena, pentru selfie-uri. Pe scena se afla si lideri ai PSD, UNPR si PC.

17:40 - Victor Ponta si Daciana Sarbu saluta publicul de pe Arena Nationala, in timp ce scena este invadata de confetii.

17:38 - "Aicea este tara mea, aicea este neamul meu, aicea eu sa mor as vrea, aicea vreau eu sa traiesc. Victorie!", a incheiat Victor Ponta, dupa circa 20 de minute.

17:36 - "Veniti alaturi de mine sa daramam aceste ziduri si sa facem din nou acea unire de care Romania are nevoie. Ma angajez sa fiu primul cel care da exemplul de unire, de toleranta, de compasiune, de dialog. Cred ca exemplul presedintelui tarii este fundamental pentru ca noi toti sa putem sa mergem in aceasta directie", a mentionat prim-ministrul.

17:34 - "Vreau sa facem impreuna acea schimbare si marea unire care ne da speranta pentru viitor.

Cei care au facut Romaniei rau si romanilor vreau sa plateasca, dar nu ca razbunare, ci pentru ca am promis dreptate pana la capat. Acolo unde a fost dezbinare, sa fie unire. Unde a fost cearta, vreau sa fie pace.

Am aratat in acesti ani ca pot sa duc un razboi neincetat impotriva unui regim pe care l-am considerat impotriva Romaniei. Va cer sprijinul pentru a face Marea Unire de care Romania are nevoie", a exclamat premierul.

O zi mare pentru doi rivali: Ponta si Iohannis (Video)

17:32 - "Azi, la 42 de ani, ma simt pregatit, am increderea, curajul, ca pot sa fiu presedintele romanilor. Vreau sa fiu presedintele romanilor care vor sarbatori 100 de ani de la Marea Unire. Impreuna am dat inapoi pensii, salarii, am redeschis spitale, am repornit scoli.

(...) Imi pare rau ca unii nu mai sunt azi aici. Suntem mai multi ca in 2012. Vreau sa fiu presedintele romanilor, al tuturor celor care ma sprijina si care nu ma sprijina. Vreau sa fiu presedintele fiecarui roman si sa reusim impreuna Marea Unire.

Va dati seama cat de multe putem sa facem daca suntem uniti? As vrea sa nu va aduc aminte despre regimul cu care am luptat. Am invatat ceva foarte important de la Basecu: ce sa nu fac daca ajung presedintele Romaniei, cum sa nu ma comport daca veti avea increderea sa imi acordati aceasta inalta pozitie", a mai afirmat presedintele PSD.

17:28 - "Am multe lucruri de schimbat la mine, inainte de a va cere sa schimbam tara. Dar mi-e teama de un singur lucru: sa nu va dezamagesc.

Vreau sa va spun cat va sunt de recunoscator pentru ca la 37 de ani m-ati ales in fruntea celui mai mare si mai puternic partid din Romania.

Vreau sa multumesc romanilor care la 39 de ani au avut incredere sa fiu cel mai tanar premier al unei tari din Europa, o tara distrusa economic si social. Am indreptat lucrurile rele, am facut multe lucruri bune", a adaugat Ponta.

17:25 - "Vreau sa avem incredere unul in altul, ca suntem romani si ca suntem mandri de asta. Vreau sa va ganditi ca schimbarea nu inseamna doar schimbarea unui presedinte, doar a unui sistem politic, inseamna schimbarea noastra a fiecaruia.

Sunt Victor Viorel Ponta, vreau sa fiu presedintele romanilor, al acelor romani care au incredere, care sunt mandri si care au speranta ca pot schimba tara in bine.

(...) Sunt stranepotul unui roman din Ardeal, care in 1914 a cerut cetatenia romana si a luptat pentru Marea Unire", a continuat Ponta, care a spus ca vrea sa traiasca intr-o Romanie care ofere sansa fiecarui roman de a se realiza "aici si nu peste hotare".

17:21 - "Buna seara, stimati romani! Vedeti ca iese soarele si pe strada noastra. Vedeti ca iese soarele si in tara noastra. Mai avem foarte putin si 55 de zile si inca o batalie de castigat si va chem sa mergem impreuna pe drumul spre marea unire a tuturor romanilor!

Le multumesc colegilor mei din PC, celor de la UNPR si vreau sa multumesc social-democratilor mei! Buna ziua, PSD! Vreau sa le multumesc tuturor romanilor care inca mai au o speranta, care inca mai cred ca soarele va iesi in tara noastra, dupa ani multi in care a stat ascuns.

Vreau sa va ganditi ca putem avea grija unii de altii, ca putem sa fim mandri si sa facem o schimbare. Impreuna putem sa facem atat de multe lucruri pe care le facem numai separat, mult mai bine pentru toata Romania", a spus presedintele PSD.

17:18 - Victor Ponta ia cuvantul: "Buna seara, stimati prieteni!". Premierul este aclamat de intregul stadion.

Angajatii RATB, invitati la "o plimbare de agrement" la lansarea lui Ponta

17:16 - Pe ecran deruleaza o serie de imagini insotit de mesajele "Basescu taie salariile", "Basescu a marit TVA".

17:14 - "As vrea sa nu uiti niciodata, cand vei ajunge conducatorul acestei tari, cand vei depune juramantul la Palatul Cotroceni, sa fii mereu de partea celor carmuiti", a incheiat primarul Capitalei.

17:12 - "Draga Victor, eu, cetateanul Sorin Mircea Oprescu, cred ca ai capacitatea de a reda tara oamenilor ei, asa cum ei si-o doresc. Am convingerea ca ai maturitatea sa iubesti neamul acesta pentru a da increderea si speranta in viata acestui popor. Victoria adevarata, Victore draga, va fi peste 5 sau 10 ani, cand nu i-ai dezamagit pe cei care te-au ales si i-ai multumit si pe cei pe care nu i-ai votat", a mai spus Oprescu.

17:09 - "Nu vreau sa vorbesc ca primar general, ca medic sau ca om politic. Astazi vreau sa vorbesc ca unul dintre cei multi, ca un simplu cetatean, cetateanul Oprescu", a spus edilul.

17:07 - Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, sustine un discurs.

16:58 - A luat cuvantul premierul Republicii Moldova, Iurie Leanca.

16:52 - Ministrul delegat pentru Buget, Darius Valcov, a spus ca lansarea este una fantastica, dar "din pacate nu e loc pentru toti cei care si-au dorit sa vina la aceasta lansare extrem de importanta pentru noi".

"In Olt am avut 7-8 mii de solicitari dar au venit doar 3 mii. Din pacate nu avem un stadion mai mare", a afirmat primarul Slatinei, la Romania Tv.

16:48 - A vorbit si liderul socialistilor europeni, Serghei Stanisev, care a incheiat in limba romana, cu cuvintele "Victor Ponta presedinte".

Seful Parlamentului European, la lansarea lui Ponta pentru Cotroceni: Avem o misiune comuna

16:42 - Sunt prezentate mesajele mai multor lideri socialisti europeni, printre care presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, premierul belgian Elio Di Rupo si alti lideri nationali socialisti din Europa.

16:37 - "Presedintele va fi ales la urne, nu la masa verde. Acum vine revansa celor 7,4 milioane de romani si totul incepe pe Arena Nationala", a adaugat Dragnea.

16:36 - "Va spun bun venit la aceasta sarbatoare, va spun bun venit in inima mea. Pentru noi este nevoie de un stadion mult mai mare. Am mai vazut aceasta imagine", a declarat presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea.

16:29 - Se intoneaza imnul national al Romaniei. Spre deosebire de alte evenimente de acest gen, nu a fost omis numele "Traian" din versurile imnului.

16:28 - Victor Ponta a urcat pe scena in ritmurile "Odei bucuriei".

16:26 - Impreuna cu presedintele PSD se afla presedintii UNPR si PC, Gabriel Oprea si Daniel Constantin, Liviu Dragnea, precum si liderul socialistilor europeni, Serghei Stanisev.

16:25 - Victor Ponta, sotia sa Daciana Sarbu, primarul Capitalei Sorin Oprescu si premierul Republicii Moldova, Iurie Leanca, se pregatesc sa urce pe scena.

16:20 - A inceput un concert pe scena amplasata pe Arena Nationala.

16:10 - Presedintele PMP, Elena Udrea, a postat un mesaj pe contul sau de Facebook referitor la evenimentul de sambata.

"Prin lansarea candidaturii pe fostul stadion 23 august, Victor Viorel Ponta face eforturi sa se ridice la statura de pigmeu a lui Kim Jong Un. Numai in Coreea de Nord mai au loc astfel de manifestatii.

E evidenta dorinta sa de a incepe construirea cultului maretului conducator. Toti stranii care vor vedea imaginile cu Ponta se vor intreba daca Romania s-a intors la comunism", a scris pe Facebook Elena Udrea.

Ponta, comparat cu "pigmeul" Kim Jong Un: Isi construieste cultul maretului conducator

16:00 - Invitatii si sustinatorii PSD continua sa soseasca la Arena Nationala.

15:55 - Senatorul PSD Mircea Geoana a spus ca "cel mai frumos cadou pentru Victor Ponta ar fi sa castige alegerile".

15:50 - Primarul Constantei, Radu Mazare, a venit insotit de circa 50 de fete.

15:35 - Echipaje de la Politia Rutiera si Politia Locala sunt la fiecare intersectie de pe Iuliu Maniu, iar traficul se desfasoara in conditii grele.

15:30 - Intrarea in Bucuresti de pe A1 era blocata in jurul orei 15:00, zeci de autocare din Olt, Arges, Mehedinti, Timisoara sau Dolj indreptandu-se spre Arena Nationala, transmite corespondentul Ziare.com.

De asemenea, dinspre Alexandria se indreptau catre Capitala circa 50 de autocare, in jurul orei 13.00.

PSD blocheaza aproape un intreg cartier din Bucuresti pentru lansarea candidaturii lui Ponta

15:28 - A ajuns si presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

15:23 - Coloana lui Victor Ponta a ajuns la Arena Nationala.

15:15 - Senatorul PSD Gabriela Firea a ajuns la Arena Nationala, unde se afla si Dan Sova, Lia Olguta Vasilescu, Maria Grapini si Gabriela Szabo. O imagine cu acestia a fost postata pe Facebook de Gabriela Firea.

15:10 - Intrebat cat a costat lansarea lui Ponta pentru Cotroceni, deputatul PSD Cristian Rizea a declarat, la Realitatea Tv, ca "fiecare organizatie, parlamentar, membru a contribuit la evenimentul asta", evitand, insa, sa dea o cifra.

15.00 - La Arena Nationala au ajuns deja, printre altii, Ecaterina Andronescu, Liviu Pop si Gabriela Firea, urmand sa ajugna si coloana oficiala in care se afla Victor Ponta, anunta Realitatea Tv.

Tripla lansare pentru Victor Ponta, primul candidat inscris la BEC

Victor Ponta a mai beneficiat de alte doua lansari in cursa pentru Cotroceni - cea in care a cerut sprijinul colegilor social-democrati si cea in care acestia i-au validat candidatura.

Pe 29 iulie, premierul si-a anuntat oficial candidatura la prezidentiale, in cadrul unui Consiliu National al PSD desfasurat la Craiova, unde a cerut si a primit asigurari legate de sprijinul partidului sau, din partea a circa 6.000 de social-democrati.

Atunci, Ponta si-a incheiat discursul de lansare cu versurile "Aicea eu sa mor as vrea, aicea vreau eu sa traiesc", din poezia "Tara mea", de Ioan Nenitescu.

Ponta intra in cursa pentru Cotroceni: Aicea eu sa mor as vrea, aicea vreau eu sa traiesc!

Apoi, pe 12 septembrie, candidatura prim-ministrului la alegerile prezidentiale a fost validata in cadrul unui congres organizat la Alba Iulia, la care au participat 30.000 de social-democrati.

"Am stat pana acum in camasa de prim-ministru, mi-am pus acum haina de presedinte", a spus Victor Ponta, cand si-a inceput discursul. Acesta a facut mai multe referiri la Marea Unire din anul 1918, aratand ca isi doreste sa fie presedinte la centenarul acestui eveniment: "Sa facem impreuna a doua mare unire a Romaniei".

Ponta, validat candidatul PSD la prezidentiale: Referiri la Marea Unire, Nastase si portofoliul UE

Nu in ultimul rand, pe 17 septembrie, Ponta a fost primul candidat la prezidentiale care si-a depus candidatura pentru Cotroceni, impreuna cu semnaturile de sustinere, despre al caror numar a spus ca depaseste 2 milioane.

Prim-ministrul a facut din nou declaratii referitoare la Unire si la aderarea Moldovei la Uniunea Europeana, pana in anul 2019.

Ponta, primul prezidentiabil care si-a depus canditura la presedintie - noi referiri la Unire

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Ponta lansare candidatura prezidentiale, #Ponta lansare Arena Nationala, #Ponta discurs lansare candidatura, #Ponta candidat prezidentiale, #Ponta lansare LIVE , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014