Ponta: PSD-UNPR-PC imi asigura 40% la prezidentiale. La primul tur ma uit cu popcorn

Vineri, 22 August 2014, ora 18:41
7113 citiri
Ponta: PSD-UNPR-PC imi asigura 40% la prezidentiale. La primul tur ma uit cu popcorn

Premierul Victor Ponta, prezidentiabil al PSD, a declarat, vineri, ca partidele care il sustin pentru Cotroceni ii asigura "o prima de pornire" de 40% din optiunile electorale, urmand ca restul de 10% pentru a castiga alegerile sa fie efortul sau, reiterand ideea unei campanii anti-Basescu.

"PSD si aliatii nostri dau oricarui candidat si mie, si altcuiva care ar fi in locul meu, un start fundamental, 40% din voturi. Mai departe, restul de 10%, ca sa avem 50 (la suta - n.red.) depind de mine si de candidat. Dar faptul ca am aceasta prima de pornire este fundamental, categoric. Dar nu ajung niciodata voturile doar ale PSD, UNPR, PC", a afirmat Ponta, la Tulcea.

El a mentionat ca in calculul voturilor pentru prezidentiale nu se poate face "matematica". "Matematica la prezidentiale daca ar fi functionat nu era domnul Basescu presedinte", a mai spus premierul.

Ponta nu exclude "absolut deloc" o noua suspendare: Basescu sa renunte la haina de barfitor de carciuma

El a reluat ideea ca in cursa prezidentiala candidati anti-Basescu sunt doar Ponta si Tariceanu, restul fiind "epigoni de diverse dimensiuni si sexe" ai lui Traian Basescu.

Pe de alta parte, Ponta a sustinut ca in 2012 in Romania nu ar fi fost o democratie, motiv pentru care majoritatea nu si-a putut impune punctul de vedere in demiterea din functie a lui Traian Basescu.

"Imi doresc ca viitorul presedinte al Romaniei, ca sunt eu sau altcineva, sa nu mai dezbrace pe nimeni. Sa stea el insusi imbracat in haina de presedinte, nu in haina de sef de campanie, nu in haina de golan, nu in haina de barfitor de carciuma, nu in haina de cine stie ce dictator tarziu.

(...) Daca m-am uitat bine pe ceea ce-si doresc romanii, cred ca asta isi doreste majoritatea uriasa a romanilor. Restul, lazaroii care vor cafteala, dezbracati si asa mai departe, din fericire sunt o minoritate, galagioasa, nociva, dar sunt o minoritate. Daca suntem o democratie, majoritatea va castiga. In 2012 nu am fost o democratie, pentru ca atunci majoritatea s-a pronuntat pentru demiterea lui Traian Basescu si totusi democratia nu a contat. Au contat alte lucruri", a afirmat Ponta.

Ponta: Urez succes candidatului unic al dreptei - Iohannis, Udrea, Diaconescu, Macovei

El a fost intrebat daca va raspunde provocarii lansata de Elena Udrea pentru o confruntare intr-o dezbatere publica. "Ii raspund de pe acum ca intre turul unu si turul doi, cu mare placere, daca doamna Udrea este in turul doi, ne vom intalni", a asigurat premierul.

Ponta a mentionat ca nu se va implica in confruntarile din primul tur al prezidentialelor, cand isi va lua "popcorn si bautura racoritoare" si se va uita la dezbaterile intre "doamnele...doamna Macovei, doamna Udrea, domnul Diaconescu, domnul Iohannis, si asa mai departe".

"E pacat sa ratam (...) Cu siguranta in turul unu va fi o 'cafteala' la care nu doresc sa particip", a mai spus Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ponta popcorn turul 1 prezidentiale, #Ponta alegeri prezidentiale, #Ponta Udrea prezidentiale , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014