Cea mai tare stire a momentului (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Miercuri, 14 August 2013, ora 23:55
8765 citiri
Cea mai tare stire a momentului (Opinii)
Foto: RTV

Victor Ponta si Crin Antonescu s-au intors din concediu. Premierul s-a luat de Udrea, despre care a spus ca Traian Basescu o vrea presedinte, Antonescu s-a luat si el tot de Basescu, ironizandu-i cruciada pornita impotriva Ungariei.

Cat timp au fost in concediu cei doi lideri ai USL, celalalt reprezentat al Puterii, Traian Basescu, cunoscut si drept liderul Opozitiei, a maturat pe jos cu majoritatea parlamentara si a facut praf Guvernul. Coabitarea a intrat in faza de campanie electorala.

Datele tehnice ale guvernarii au fost lasate in seama specialistilor, asa ca Liviu Voinea se cearta matematic in parte cu reprezentantii Consiliului Fiscal care au desfiintat rectificarea bugetara.

Discutia pare rupta dintr-o piesa de teatru absurd, in conditiile in care galceava se poarta pe prognoze si estimari in tara unde nici in urma unui recensamant realizat tot de o institutie a statului nu stim exact cati mai suntem.

Cum e greu sa uitam ca pana si marele FMI, care dicteaza politica Guvernului Ponta si fata de care si presedintele Basescu e intr-un consens total si coabitare perfecta, a impus austeritatea in baza unor calcule gresite, ar fi putin ridicol sa luam prea in serios datele optimiste ale Guvernului sau ingrijorarile mortale ale Consiliului Fiscal.

Dupa cum s-au despartit din nou apele in politica, taberele fiind pregatite de ca si cum campania electorala a si debutat, a crede in conexiunele unei institutii sau in concluziile celeilalte inseamna a deveni un simplu partizan al harjonelii politice.

Insa de departe cel mai jenant lucru este sa-i auzi pe toti cum pastreaza aceleasi teme de campanie, cum niciunul din cei trei mari combatanti nu se ia la tranta, de exemplu, cu necesitatea incheierii unui nou acord cu FMI.

Iesirea din sesiunea de odihna a lui Crin Antonescu se incadreaza si ea perfect in tabloul general al politicii pe mize tot mici. Presedintele Senatului l-a penibilizat pe presedinte ca se lupta cu Ungaria de la Joseni, in loc sa o faca la Bruxelles in cadrul Consiliului European, insa nu l-a ironizat pe Victor Ponta pentru ca a gasit de cuviinta sa incheie un nou acord cu FMI in conditiile in care aceeasi Ungarie tocmai si-a incheiat de platit imprumutul catre Fondul Monetar.

Printre temele mici aruncate pentru marile scandaluri de catre cei trei reprezentanti ai Puterii abia si-a facut loc si vestea ca Guvernul a dat unda verde privatizarii CFR Marfa.

Interesant este ca Ponta a prelungit data la care trebuia semnat contractul cu atat de controversatul Gruia Stoica cu aproape o luna. Semn ca in urma discutiilor purtate de vedetele scandalului s-a ajuns la o intelegere si, cel mai probabil, omul despre care Traian Basescu spunea ca e posibil sa taie vagoanele ca sa le vanda la fier vechi va gasi in cele din urma banii si vanzarea va avea loc.

Altfel, stirea cea mai importanta este ca ambele tabere politice se vor desparti pentru moment, doar cat sa incinga o noua campanie electorala pe aceeasi realitate falimentara pe care niciuna dintre ele nu are totusi decenta si curajul sa si-o asume.

Iar talibanii care le tin partea sunt si mai tristi - ei fac in asa fel incat joaca sa para serioasa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ponta Antonescu concediu, #Ponta concediu Udrea, #Basescu atac Guvern , #Crin Antonescu