Criza lui Ponta (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Vineri, 17 Mai 2013, ora 18:42
8425 citiri
Criza lui Ponta (Opinii)
Foto: Facebook/Victor Ponta

Victor Ponta nu mai suporta. O declaratie a lui Sorin Rosca Stanescu se pare ca l-ar fi scos pe premier din minti mai mult decat tonele de injuraturi si jigniri pe care le-a primit in intreaga cariera de la actualul sau colaborator - Traian Basescu.

Tot de dragul pacii si intelegerii cu "dracul" de la Cotroceni, Ponta a inghitit mai multe decat ar fi putut sa digere si cel mai acru si hatru politician roman. Si, deodata, pe nepusa masa, lui Ponta i se apleaca de la o declaratie a lui Sorin Rosca Stanescu.

SRS l-a deviat atat de rau pe Victor Ponta de la ordinea lucrurilor pe care le stapanea, ca premierul a emis chiar un ultimatum la adresa liberalilor - ori PSD, ori SRS. Crin Antonescu i-a amintit ca nu e nici cazul sau timpul sa isi dea unul altuia ultimatumuri.

Si, totusi, premierul a luat foc din cauza lui Sorin Rosca Stanescu, un politician care a spus atat de multe lucruri incat nici nu mai conteaza inca o serie de halucinogene, fie ele adevarate sau false, eliberate sub control pe piata informatiei.

Lui Sorin Rosca Stanescu i se trage de la Comisia speciala parlamentara de anchetare a cazului judecatorului Barsan, de unde cinci liberali si-au dat demisia inainte ca ea sa inceapa sa lucreze, acuzandu-i pe membrii pesedisti ai comisiei ca se opun anchetarii.

De aici nu a mai fost decat un pas pentru SRS sa spuna ca cercetarea cazului de interceptari ilegale efectuate la adresa judecatorului Barsan, care mai avea si imunitate in momentul in care ar fi fost ascultat de SRI, a fost oprita si musamalizata de catre pesedistii din comisie, pentru ca altfel ancheta ar fi condus catre varful PSD.

"Ponta este santajabil", a mai afirmat S.R.Stanescu. Din momentul rostirii acestor cuvinte, acordul USL sta pentru prima oara sub semnul real al rupturii. Marea problema a premierului ramane insa dubla masura cu care trateaza cazuri identice.

Reactia disproportionata a lui Ponta fata de declaratiile obisnuite ale SRS explica in sine mai mult decat orice dezvaluire pe care ar fi putut sa o faca Stanescu despre raportul si legaturile premierului si apropiatilor sai din PSD.

"Am sentimentul, certitudinea ca, fara sa vrem, incercand sa aflam adevarul cu aceasta interceptare, ne-am apropiat cumva de un caz extrem de grav si nu m-as mira ca intr-o buna zi sa aflam ca la capatul firului se afla presedintele Traian Basescu si seful SRI, George Maior. (...) In PSD a fost o reticienta in a investiga un caz flagrant de interceptare ilegala a unui magistrat. De ce anume, nu stiu, pot sa banuiesc legaturile care exista la varf cu domnul Maior", a declarat Sorin Rosca Stanescu.

Unii sustin ca au vazut ochii pisicului, care ar bate spre albastru. Altii sunt convinsi ca ziua de 16 mai va ramane drept punctul de referinta al cotiturii pe care PSD a luat-o in pregatirea prezidentialelor.

E momentul in care Victor Ponta a declarat ca, daca SRS nu va fi exclus, acordul USL nu mai este valabil. Un drum pe care PSD paseste tot mai apasat si care va conduce spre un singur rezultat - candidat propriu la alegerile prezidentiale din 2014.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Victor Ponta SRS, #USL SRS, #SRS PSD Victor Ponta , #Crin Antonescu