Editorial: Doi inteligenti care prostesc Europa

Miercuri, 11 Iulie 2012, ora 11:37
7022 citiri
Editorial: Doi inteligenti care prostesc Europa

Dupa ce atatia ani PSD a incercat sa puna paiete pe un maro national, sperand ca bunele traditii romanesti intr-ale cacealmalelor vor duce de nas un continent intreg, infiintarea unui nou atelier de tesatorie destinat realizarii unei batiste adaptate la realitati nu cred ca mira pe cineva.

Caci ce se afla in mintea urmasilor lui Ion Iliescu si Adrian Nastase, acum mai puternici, deoarece isi imagineaza ca sunt validati de un partid care in alte vremuri trecea drept National Liberal?

O intentie care se contureaza tot mai clar: sa duca din nou Uniunea Europeana de nas. Sa mimeze democratia - n-ar fi primii, sa ne intelegem! - , iar cand se vor vedea cu slanina in pod, sa aiba si pita unsa. Ceea ce, intr-un continent care tine la functionarea statului de drept dupa reguli vechi, perfectionate in sute de ani, nu in cateva zile de la eliberarea de PDL, e cam greu.

Desigur ca, la nivelul declaratiilor, Victor Ponta si Crin Antonescu sunt olimpici. Ne asigura ca fac tot ce tine de ei pentru a umbla la imaginea Romaniei, greu incercata in ultima saptamana. Apai daca asta inteleg domniile lor prin lobby, sa faca pe prostii, tare imi e ca vor si ramane asa.

Dupa cate s-a vazut dupa ce Curtea Constitutionala a stabilit regulile de validare a referendumului, am senzatia ca vor intinde de proceduri atata cat le va permite timpul, pentru ca in 29 iulie sa ridice din umeri: noi am incercat, dar ne-a invins birocratia.

E atat de dulce puterea pe care o experimenteaza de cateva secunde, incat vor sacrifica totul in numele ei. Si sunt convinsi ca au de gand ca, dupa ce poporul se va prezenta la urne si il va tranti pe Traian Basescu, sa gaseasca un plan astfel incat sa satisfaca pretentiile de civilizatie ale batranului continent.

Numai ca aia, spalatii, sunt multi. Niciodata n-a mai grait Europa pe aceeasi voce la adresa Romaniei, poate doar in vremurile lui Nicolae Ceausescu. Si nici atunci nu toata, deoarece schimburile economice erau reciproc avantajoase.

Iar astia sunt putini. Si daca au impresia ca, dupa ce coclesc democratia, vor putea sa arate statelor puternice gleznele din cristal a ce a mai ramas din tara - si mai este inca o groaza de tain - , se insala.

Barosanii nu se bazeaza, asa cum au sugerat cei doi cabotini, pe barfe din presa romaneasca. Simplul fapt ca are cineva impresia asta, si o zice de la Cotroceni, s-ar putea sa-i intarate. Si nu ne vad bine!

N-ar putea ei, daca tot sunt atat de dornici sa respecte Constitutia, sa arate ca au in cap nu avioane, ci lege, si sa lase poporul sa decida, cum o vrea Dumnezeu, fara pacaleli pentru prosti, daca il mai suporta pe Traian Basescu?

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ponta Antonescu reactii Europa, #Ponta Antonescu statul de drept , #Crin Antonescu
Comentarii
Poza OSIRIS
OSIRIS
rank 5
Desigur! 2 lasi, 2 mercenari, 2 criminali, 2 mincinosi, 2 mizerii!
Poza sevastian
sevastian
rank 1
Un hot si un repetent care incearca sa prosteasca Europa