Fumigena cota unica in razboiul PNL-PSD

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Vineri, 25 Octombrie 2013, ora 08:00
3047 citiri
Fumigena cota unica in razboiul PNL-PSD

Nu cred ca Victor Ponta si doreste sa majoreze cota unica. Si asta dintr-un singur motiv, pentru ca domnia sa si PSD isi doresc sa o desfiinteze cu totul, sa revina la impozitul progresiv care avantajeaza electoratul lui de baza.

Dupa cum sunt ferm convinsa ca problemele bugetare ale guvernului sunt cat Casa Poporului. Veniturile sunt mult sub asteptari, cheltuielile nu au fost reduse cum ar fi trebuit pentru ca, nu-i asa?, si clientela trebuie sa aiba punga plina ca sa umple la randul ei pusculitele de partid. Si din ce sa fie ele umplute decat din bani publici?

Asa ca sunt convisa ca Victor Ponta, intr-un fel sau altul, a pus gand rau cotei unice. Ceea ce ma indoiesc este ca, in ipoteza ca nu si-a pierdut mintile politice, va trece la o asemenea majorare de fiscalitate tocmai acum. Pe de de-o parte pentru ca nu majorezi un impozit principal chiar in ajunul anului electoral, ca sa fii sigur ca te vor injura toti cei care vor fi afectati. N-ar face-o mai ales un om ca Victor Ponta care guverneaza numai cu ochii pe sondaje.

In al doilea rand, nu o faci stiind ca in felul acesta deschizi liberalilor sansa unei victimizari majore fara sa si scapi de ei de la guvernare, caci orice ar face liberalii nu vor pleca de buna voie din macelarie. Inseamna sa te impusti singur in picior. Asadar, nu faptul ca Victor Ponta a negat vreo intentie de a majora cota unica imi spune ca pericolul nu e mare, ci argumentele logice.

De fapt, am suspiciunea ca scandalul a fost montat de liberali pentru a le da ocazia sa faca o demonstratie de de atasament nestramutat la principii. Adevarul e ca le sustin de nu mai pot atunci cand nu le ameninta nimeni. Stirea despre majorarea cotei a aparut pe surse si singurul care a umflat-o in toate felurile a fost Crin Antonescu care s-a legat cu lantul si mai multe nu de poarta cotei uncie. Sigur, daca s-ar pune cu adevarat problema, PNL ar gasi un motiv sa isi sacrifice principiul pe altarul interesului national si sa lupte cu stangismul PSD tot din interiorul guvernului. V-am spus, de buna voie n-o sa se dea plecati.

Fumigena asta a cotei unice este si ea un episod din razboiul PNL - PSD, la fel ca arestarea consilierului ministrului Nita, dupa denuntul depus la DNA de directorul de cabinet al ministrului Chitoiu. Asta nu inseaman ca Ioan Mihaila si directorul Hidroelectrica sunt fete mari. Inseamna doar ca am asistat la un "friendly fire" pe zona economica cea mai vanata, adjudecata de PSD si jinduita cu saliva la cotul gurii de PNL.

Ce mi se pare ciudat (este o suspiciune pe care o impartasesc, nu am descoperit-o in premeira) este faptul ca, intr-adevar, procurorii s-au grabit sa ii salte pe cei doi in loc sa mearga pe urmele banilor pana la nivelul cel mai inalt. Sau acela este cu adevarat intangibil?

Pentru ca dosarul acesta DNA este, in pofida sumei destul de consistente, cu pesti mici. Iar pestii mari scapa, asa cum am suspiciunea ca vor tot scapa de acum inainte. Tata Nitu vegheaza!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
Susţinerea lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei nu este pe agenda de lucru a PNL, susține purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuţ Stroe. Întrebat, în emisiunea România...
#cota unica majorare, #Ponta cota unica, #Antonescu cota unica, #mita Hidroelectrica , #Crin Antonescu