Incurcate-s caile domnului Ponta (Opinii)

Sambata, 11 Februarie 2012, ora 09:15
5209 citiri
Incurcate-s caile domnului Ponta (Opinii)
Foto: Arhiva

Schimbarea la 180 de grade a discursului domnului Ponta cu prilejul investirii noului guvern reprezinta mai mult sau mai putin o surpriza.

De mai mult timp existau suspiciuni ca mai tanarul - dar si mai abilul - Victor Ponta, a sesizat vidul spre care se indreapta discursul colegului sau din coalitie Crin Antonescu si drept urmare si-a cautat o linie mai ponderata.

Daca la mitingul tinut nu demult sub arcul de Triumf din Bucuresti, cei doi aveau aerul ca sunt cuceritorii Everestului, la ultima conferinta de presa tinuta imediat dupa anuntarea noului premier, domnul Victor Ponta avea un aer vadit stanjenit in timp ce "colegul sau" Crin Antonescu continua sa se rasteasca pe acelasi refren cunoscut.

Discursul lui Victor Ponta a fost interpretat pe drept cuvant, daca nu ca pe o mana intinsa viitorului Executiv, in orice caz ca pe o mana intinsa actualului premier. Dincolo de speculatiile care s-au facut pe aceasta tema, domnul Victor Ponta a aruncat cumva anathema si pe "o anumita parte a presei angajate" care, pe cand nici nu se uscase cerneala de pe lista viitorului executiv propus de Mihai Razvan Ungureanu, se si grabise sa zugraveasca portretul viitorilor ministri.

Cititorul dornic de informatie putea astfel afla cu manie proletara ca de exemplu domnul Razvan Mustea Serban (intre timp devenit ministru al Comunicatiilor), dupa ce ca este fiul unui important sponsor din PDL, mai are pe deasupra neobrazarea sa posede un Porsche si ceasuri foarte scumpe.

Nici cu Bogdan Dragoi - (ministru al Finantelor) - lucrurile nu stateau prea bine: posesor al unui Jaguar, acesta se pare ca ar avea si o legatura cu o vedeta Playboy.

Dincolo de neprofesionalismul unor afirmatii care incep cu sintagma "se pare", acest gen de caracterizari venite parca din anii de trista amintire pe care credeam ca i-am parasit in 1989 incearca parca sa ne convinga ca portretul ideal al unui viitor ministru ar trebui sa ni-l infatiseze ca pe un - cel mult - modest proprietar de apartament la bloc, ce si-a facut pe deasupra si rate la banca sa isi plateasca o masina second hand.

Sa nu ne facem insa iluzii prea mari cu privire la batista alba pe care Victor Ponta a fluturat-o de la inalta tribuna a Parlamentului noului premier. Evident discursul sau a deranjat pe multi din coalitia USL. In sedinta ce a fost urgent convocata la GRIVCO, potrivit declaratiei presedintelui PC domnul Daniel Constantin, s-a reafirmat ca telul suprem al USL ramane evident "lupta impotriva regimului Basescu si a Guvernului".

In lipsa altor programe, si acesta este un program.

Un singur lucru nu ne precizeaza aceste discursuri sau declaratii: ce trebuie sa mai inteleaga si ultimii protestatari din strada care intre timp s-au obisnuit cu gerul de afara?!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#discurs Ponta, #Ponta Parlament Ungureanu, #Ponta alianta Antonescu , #Crin Antonescu