Ponta: Il sustinem pe Antonescu la prezidentiale, singurul sau adversar este chiar Crin Antonescu

Luni, 06 Ianuarie 2014, ora 23:05
3775 citiri
Ponta: Il sustinem pe Antonescu la prezidentiale, singurul sau adversar este chiar Crin Antonescu

Prim-ministrul Victor Ponta este de parere ca principalul adversar al lui Crin Antonescu la alegerile prezidentiale este chiar presedintele PNL, adaugand ca si-ar dori ca el insusi sa nu fie un eventual candidat din partea PSD la alegerile pentru Cotroceni.

"In acest moment, singurul adversar al lui Crin Antonescu - si sper sa nu se supere - este Crin Antonescu. Altfel nu are cum sa piarda", a declarat Victor Ponta, luni seara, la Romania Tv.

Acesta a subliniat ca presedintele PNL ramane candidatul USL pentru Cotroceni, precizand ca PSD nu si-a retras sprijinul, desemnandu-l pe Crin Antonescu.

Intrebat insistent care ar fi, totusi, cel mai redutabil adversar al liderului PNL la alegerile prezidentiale, premierul a raspuns: "In afara de domnul Predoiu, la prezidentiale, Crin Antonescu are drept rivali niste caricaturi".

Totodata, presedintele PSD a tinut sa excluda varianta unei eventuale candidaturi la alegerile prezidentiale.

"Mi-as dori sa nu fiu eu candidat la alegerile prezidentiale. Am un anumit proiect ca prim-ministru, vreau sa il duc pana la capat", a completat Ponta.

In plus, intrebat cine ar fi candidatul mai bun pentru alegerile prezidentiale, dintre primarul Capitalei, Sorin Oprescu, si Crin Antonescu, Victor Ponta a ezitat sa dea un raspuns, subliniind ca l-a sustinut foarte mult si pe edilul Bucurestiului.

Referitor la alegerile europarlamentare, presedintele PSD a gasit principalul adversar al partidului sau si al PNL, in lupta pentru Parlamentul European: Traian Basescu.

"Putem sa avem mai multe obiective comune la alegerile europarlamentare, chiar daca nu vom candida pe liste comune. Avem niste adversari comuni: Basescu, partiduletele lui Basescu", a spus premierul.

Organizatiile unde PNL e aliat cu PDL. Ponta asigura: "USL nu se poate rupe decat de sus in jos"

Vorbind si despre o reconfirmare a lui Crin Antonescu drept candidat USL la prezidentiale, Victor Ponta a dezvaluit ca a avut o intalnire cu acesta, luni dimineata, iar liderul PNL i-a spus "Domne, n-are niciun sens. Ce facem, cate un congres pe saptamana?".

Totodata, presedintele PSD a afirmat ca USL "nu se poate rupe decat de sus in jos", astfel ca nu tensiunile din organizatii ar putea determina o eventuala destramare a Uniunii, ci tot decizii ale liderilor centrali.

"La Ilfov, la Botosani, la Alba si la Valcea, PNL e aliat cu PDL. Nu se punea problema sa transam noi azi, eu cu Crin Antonescu. Se punea problema ca acolo unde sunt probleme sa se respecte protocolul. Nu e o problema Petrache - Firea aici. Trebuie sa facem o mediere la nivel national. Noi vom cere ca peste tot USL sa insemne USL, nu PNL-PDL si PSD", a spus Victor Ponta.

Un lider PSD arunca bomba - cand ar fi bine sa se rupa USL

Joi, vicepresedintele PSD, Gabriela Vranceanu Firea, a declarat ca USL ar trebui sa se rupa in luna martie, pentru ca in luna aprilie va incepe campania pentru europarlamentare.

"Cel mai bine ar fi in luna martie. In aprilie incepe campania pentru europarlamentare si avem nevoie de o situatie clara. Sa stiu pe ce picior joc, ca sa zic asa", a spus Firea, care a adaugat ca liberalii au incalcat protocolul USL.

Totodata, liderul social-democrat a subliniat ca in sedintele de partid au fost colegi care au propus ruperea USL.

In PNL se cere congres extraordinar al USL pentru validarea lui Antonescu la prezidentiale

Vicepresedintele PNL Florin Turcanu a anuntat, vineri, ca va propune conducerii partidului, la prima intalnire, organizarea unui Congres extraordinar al USL pentru a se reconfirma candidatura lui Crin Antonescu la functia de presedinte al Romaniei.

Tensiunile existente in USL, atat in filiale cat si la varful partidelor componente au culminat la finalul lunii decembrie cu acuzele de minciuna lansate reciproc de Victor Ponta si Crin Antonescu.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Victor Ponta sustinere Crin Antonescu, #Ponta Antonescu prezidentiale, #Ponta adversar Antonescu prezidentiale, #Ponta Congres USL, #Ponta rupere PNL PSD , #Crin Antonescu