Sosi randul domnilor Ponta si Antonescu (Opinii)

Vineri, 24 August 2012, ora 07:26
14096 citiri
Sosi randul domnilor Ponta si Antonescu (Opinii)
Foto: Epoch Times

Peste condamnabil din partea ambilor beligeranti politici ca au recurs la un ridicol si de neinchipuit troc. In economie, barterul inseamna un schimb material ce pune banul in plan secund fara a-l exclude. O intelegere reciproca in care ambii negustori isi ruleaza marfa.

Acum este altceva. Avem de-a face cu un mutant malformat al unui shake hand. Pivniceru contra Basescu nu e altceva decat un targ intre doi neonatologi, cu preferinte si peste rand, asupra unor viitoare mame fata de care sunt obligati deontologic sa-si exercite datoria.

Conditionarea unui act legal si firesc, de orice natura ar fi el, are indubitabil caracteristici penale. Se cheama, de peste hotare, santaj. Prin urmare, nu exista nicio diferenta intre interlopii consacrati, prezumtivii incatusabili si asa-zis purtatorii de subtire obraz demnitaresc.

Sincer, nici nu stiu ce articol trimitator la zeghe stipuleaza respectiva infractiune. Cunosc insa ca asa ceva il descalifica total pe faptuitor. E clar ca CSM s-a straduit asiduu sa caroteze Puterea, astfel incat asul de inima rosie numit Mona Pivniceru sa nu preia legitimatia celui mai inalt nivel al oarbei cu balanta.

Argumentul inaltului conclav al mirenilor justitiei supreme cum ca nu s-ar putea lipsi de valoarea unui asemenea profesionist e la fel de straveziu ca diagnosticul unui pacient lovit de sindromul Down.

Dintr-un pornit principiu revansard ("ba, pe-a muma-tii!"), USL, prin vocea guturala a ex-"doctorului" Nicolaescu, a rostit in palniile auditive ale dusmanului de clasa ca forta conducatoare politic va scurtcircuita in Parlament returul la serviciu al lui Traian Basescu.

Este cunoscuta probitatea morala si profesionala a judecatoarei de Iasi. A recunoscut-o insusi Traian Basescu. Un om integru, onest este o chezasie a domniei legii intr-un sistem cariat dincolo de inchipuire. De aici si nesiguranta in reactiile unui om surd la orice comanda, a unei femei care n-are mama si nici tata atunci cand imbraca roba.

In fine, CSM a cedat in cele din urma, luand act de demisia Monei Pivniceru. Nici nu s-ar fi putut altcumva. Veni randul Puterii, cu orgoliul satisfacut ca dusmanul a capotat intai, sa dea dovada de fair play prin assist-ul sau din Parlament la oficializarea reinscaunarii lui Traian Basescu.

La fel, altfel nu era cu putinta. Pentru Dumnezeu, trebuie sa ia sfarsit acest fratricid politic, chiar daca fetii provin din doua ovule inseminate diferit!

Deocamdata, din sumedenie de motive - ar fi inutil sa le enumar - Traian Basescu se afla in expectativa. E musai ca domnii Ponta si Antonescu sa-si introduca floretele in teci, dovedind ca au cumpanit drept asupra unei situatii consfintite de o instanta indrituita. Modul in care a ajuns la concluzia stiuta nu mai valoreaza nici cat ortul pus pe ochiul unui raposat.

Asadar, este cazul ca Puterea sa renunte a mai chema romanii la pressing, asa cum a facut-o Crin Antonescu si sa admita ca expresia "golan" adresata de catre Ponta lui Basescu este un tabu atribuit doar celor din Piata Universitatii in zorii democratiei reinfiintate. Intangibil astazi si oricand in viitor. Din motive de respect si aducere aminte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#numire Pivniceru Justitie, #Basescu blocat parlament, #decizie parlament Basescu, #decizie CSM Pivniceru , #Crin Antonescu