Un presedinte pentru Victor Ponta (Opinii)

Marti, 29 Ianuarie 2013, ora 18:36
7166 citiri
Un presedinte pentru Victor Ponta (Opinii)
Foto: Arhiva

Lui Victor Ponta, Crin Antonescu nu-i spune mare lucru.

Este camaradul de arme alaturi de care a transformat transeele Opozitiei in coronita de lauri, atacand pe flancuri tarele guvernarii PDL. Care guvernare, pe langa faptul ca a picat ca proasta-n cap in miezul unei crize economice fara precedent, si-a bagat sabia in burta cu duiosie, ignorand total rolul comunicarii pe drumul biruintei.

Camarazii de front nu sunt ca fratii intr-o tulpina. Unii vin din Balta Brailei, altii de langa muzeul de istorie din Botosani, cei mai isteti de langa Coloana Infinitului. Si astia din urma, dupa cum se stie, nu de moliciune pot fi acuzati. Dimpotriva.

Lui Ponta au inceput sa-i placa straiele pe care le arata zilnic la televizor cu aerul ca devoaleaza celebra formula a lui Einstein, intra tot mai bine in personaj. Nu mai rade tot timpul ca un imbecil, isi incruciseaza mina cu cifre grele, probleme si mai grele si ambitia care le biruie pe toate, prin urmare simte nevoia unui partener. Unul pe masura, sa ne intelegem!

Caci cum altfel sa interpretez eu invitatia adresata lui Crin Antonescu de a-si lumina fata? Iata fraza: "este candidatul nostru la functia de presedinte, are obligatia, e un lucru pe care il stie, sa-si prezinte profilul sau de presedinte, oamenii trebuie sa stie cine va veni dupa Traian Basescu".

Cum cine? Presedintele PNL! Dar pentru ca alura de sef de stat din dictionarul presedintelui PSD sa se pupe cu pretentiile tot mai maretului si mai harnicului camarad de arme, Crin Antonescu "are obligatia". Cu alte cuvinte, desteapta-te, romane, din somnul cel de moarte, sau baga faza cu seriozitatea, sa nu mai parem ca ne jucam in fata blocului!

Dar nu-i numai aceasta declaratie a lui Ponta de natura sa starneasca firisor de nervisor in penthouse. Ca tot se tem unii sa nu se transforme coabitarea in fraternizare, premierul si-a manifestat convingerea ca Traian Basescu nu-si baga coada in luptele din CSM.

Poftim? Pai asta-i secerarea mica interioara! Este de notorietate suspiciunea presedintelui PNL in privinta atitudinii "procurorilor basisti" in povestile legate de scandalul din Consiliul Superior al Magistraturii.

Dar ca sa vedem unde stam, sa mai luam o afirmatie. De aceasta data, a lui Crin Antonescu: "am convingerea ca Ponta este la fel de anti-Basescu". Corolar: intrebat daca ar putea sa dea mana cu seful statului, liderul liberal a raspuns ca "este o intrebare jignitoare". Altfel spus, asta, coabitarea, este pentru altii.

Ei bine, altii l-au invitat sa faca bine sa se maturizeze, sa invete sa fie presedinte, deoarece "are obligatia". Va dati seama cum suna adevarul dintre acesti doi baieti?

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Victor Ponta Crin Antonescu presedintie, #Ponta Antonescu anti Basescu , #Crin Antonescu