Adio, dar raman cu tine: Ponta nu mai e seful PSD, dar vine la toate sedintele

Duminica, 12 Iulie 2015, ora 20:05
5347 citiri
Adio, dar raman cu tine: Ponta nu mai e seful PSD, dar vine la toate sedintele
Foto: Ziare.com

Presedintele Consiliului National al PSD, Rovana Plumb, a declarat ca Victor Ponta a luat decizia de a renunta la functia de conducere din partid "pentru a-si putea demonstra nevinovatia" si a precizat ca nu exista varianta ca premierul sa se retraga din fruntea Guvernului, pentru ca acest lucru ar genera "o criza politica majora".

"Decizia lui Victor Ponta demonstreaza clar preocuparea sa pentru partid, faptul ca ramane in continuare ca prim-ministru demonstreaza ca, pana la capat, impreuna in coalitia la guvernare, vom raspunde asteptarilor romanilor si ne vom duce la bun sfarsit toate angajamentele. (...)

A luat aceasta decizie ca sa-si poata demonstra nevinovatia. Sunt convinsa ca Victor Ponta e nevinovat si cu totii asteptam sa revina la conducerea executiva a partidului", a spus Rovana Plumb, la Antena 3.

Ponta si-a dat demisia de la sefia PSD, de dragul partidului. Ramane simplu premier

Presedintele Consiliului National al PSD a exclus varianta ca Ponta sa demisioneze si din fruntea Guvernului.

"Nu exista aceasta posibilitate (demisia din fruntea Guvernului - n.red.). Daca la partid putem prelungi interimatul fara sa existe probleme sau crize, la Guvern prelungirea interimatului ar duce la o criza politica majora. Ori ne-am angajat foarte clar ca avem nevoie in aceasta perioada de stabilitate politica, economica, dar si stabilitate sociala. Vom vedea ce se va intampla cand Parlamentul isi va relua activitatea", a mai spus Rovana Plumb.

Ea a aratat ca in aceasta perioada PSD se va pregati pentru alegerile din 2016.

"Victor Ponta, in calitate de premier, va fi prezent la toate reuniunile noastre politice, atat in cadrul BPN, CExN, cat si in cadrul Coalitiei", a afirmat ministrul Muncii.

Ponta va continua sa participe la sedintele conducerii PSD

Decizia lui Victor Ponta de a prelungi interimatul la conducerea PSD arata responsabilitate deplina din partea acestuia, considera si purtatorul de cuvant al partidului, Gabriela Firea.

"Decizia domnului Victor Ponta de a prelungi interimatul la conducerea PSD arata responsabilitate deplina din partea acestuia. Este o decizie care confirma dorinta domnului Ponta de a-si demonstra nevinovatia. Vorbim despre o decizie care demonstreaza calitatile politice ale lui Victor Ponta.

Demisia lui Ponta din PSD nu satisface Opozitia: De ce-ar mai fi bun ca prim-ministru?!

PSD este un partid total functional, cu oameni extrem de experimentati in conducere. Domnul Ponta va continua sa participe la sedintele conducerii PSD si il asteptam sa isi preia atributiile functiei", a precizat Gabriela Firea.

Senatoarea PSD a aratat ca agenda si directia partidului nu se schimba. "Prioritatea noastra este sa continuam buna guvernare de pana in prezent, cu Victor Ponta premier, si sa castigam alegerile din 2016.

Este datoria PSD sa opreasca revenirea la putere a echipei Basescu, camuflata acum in PNL, care a facut atat de rau Romaniei ani la rand", a subliniat Gabriela Firea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ponta demsie PSD, #Ponta conducere PSD , #demisie