Demisia lui Ponta din PSD nu satisface Opozitia: De ce-ar mai fi bun ca prim-ministru?!

Duminica, 12 Iulie 2015, ora 19:35
5317 citiri
Demisia lui Ponta din PSD nu satisface Opozitia: De ce-ar mai fi bun ca prim-ministru?!
Foto: Arhiva Ziare.com

Opozitia a reactionat rapid la anuntul lui Victor Ponta ca isi da demisia din fruntea PSD. Primele declaratii ii apartin co-presedintelui PNL Alina Gorghiu, care se intreaba daca nu cumva urmeaza si demisia de la sefia Guvernului.

"Ma intreb - nu ca un co-presedinte al PNL, ci in calitate de cetatean de rand - daca Victor Ponta nu este bun pentru PSD si incurca PSD-ul din pricina situatiei sale judiciare, de ce ar mai fi bun ca prim-ministru? E o intrebare la care premierul nu are raspuns sau, daca are, nu vrea sa-l dea romanilor.

De foarte multa vreme, nu mai reusesc sa-l inteleg pe omul politic Victor Ponta. Cred ca demisia domniei sale in calitate de presedinte al PSD si de premier al Guvernului Romaniei se impunea inca de cand DNA a facut anuntul de urmarire penala. Avea suficient timp sa-si demonstreze orice fel de stare de nevinovatie", a declarat Alina Gorghiu pentru PS News.

Totusi, liderul liberal a precizat ca demisia lui Ponta de la sefia PSD nu este de natura sa influenteze motiunea de cenzura anuntata de PNL pentru la toamna.

"Demisia lui nu are legatura cu motiunea de cenzura, pentru ca motiunea nu era indreptata catre presedintele PSD, ci catre seful Guvernului si activitatea cabinetului. Cred ca, din pacate, lipsa de legitimitate ca premier al lui Victor Ponta este aceeasi, ea continua si astept, in continuare, demisia din functia de prim-ministru", a explicat Gorghiu.

La randul sau, europarlamentarul Cristian Preda a subliniat ca, in lipsa unei demisii din fruntea Executivului, gestul de duminica al lui Victor Ponta inseamna ca "partidul trebuie salvat, statul poate sa moara".

"Victor Ponta demisioneaza de la sefia PSD. Ideea ar fi ca ipochimenul vrea ca acuzatiile de coruptie care i-au fost aduse sa nu pateze reputatia partidului lui Nastase si Iliescu. Ponta nu pleaca, insa, si din fruntea guvernului. In traducere: partidul trebuie salvat, statul poate sa moara", a scris pe Facebook Cristian Preda.

Si europarlamentarul Monica Macovei se alatura vocilor care cer plecarea lui Victor Ponta si de la Palatul Victoria.

"Tara este mai importanta decat un partid. Pentru Ponta insa, PSD este mai important decat tara. Ponta se retrage din fruntea PSD, pentru ca este anchetat penal si asta afecteaza imaginea PSD.

Ponta, da-ti demisia din fruntea Guvernului, pentru ca anchetarea penala a prim-ministrului afecteaza, in primul rand, imaginea tarii si a romanilor!", a notat pe Facebook Monica Macovei.

Ponta demisioneaza de la sefia PSD, dar ramane premier

Victor Ponta a anuntat, duminica seara, pe Facebook, ca isi da demisia din functia de presedinte al PSD, ramanand simplu membru de partid. Ponta a luat decizia ceruta insistent de Opozitie, dar totusi neasteptata, din cauza ca este cercetat penal de DNA.

Ponta si-a dat demisia de la sefia PSD, de dragul partidului. Ramane simplu premier

De asemenea, Ponta a spus ca isi va dedica toata energia si puterea actului de guvernare, sugerand astfel ca nu este de asteptat si o demisie din fruntea Executivului, asa cum au solicitat extrem de vocal liderii Opozitiei in ultima perioada, inclusiv presedintele Klaus Iohannis, pe fondul dosarului de coruptie de pe rolul DNA.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#Gorghiu demisie Ponta, #Preda demisie Ponta, #Opozitie demisie Ponta , #demisie