Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cine este procurorul care l-a citat pe Ponta la DNA

Vineri, 05 Iunie 2015, ora 19:03
15736 citiri
Cine este procurorul care l-a citat pe Ponta la DNA

Premierul Victor Ponta a anuntat, vineri, pe o retea de socializare, numele procurorului anticoruptie care l-a citat la sediul DNA.

"Precizez ca am fost citat telefonic la sediul Guvernului de Procurorul Jean Uncheselu ieri dupa amiaza la ora 16.15! (sunt convins ca exista procesul verbal in acest sens si inregistrarea telefonica) ", a explicat pe Facebook Victor Ponta, dorind sa o contrazica astfel pe sefa DNA Laura Codruta Kovesi, care declarase ca premierul a fost citat in urma cu cateva zile.

Urmaritul penal Ponta tine cu dintii de fotoliul de la Palatul Victoria: Se cere demisia si pe Net, si in strada

Insa cine este Jean Uncheselu? Inainte de a veni la DNA, procurorul in cauza a fost angajat la Parchetul Judecatoriei Craiova. Aici, el a instrumentat mai multe dosare, insa unul singur a iesit in evidenta.

Adevarul aminteste ca acesta vizeaza doua tinere, angajate ale unei case de schimb valutar, care sunt acuzate ca au scos din casieria firmei pentru care lucrau suma de 373.000 de lei, iar pentru a acoperi lipsa au intocmit contracte false de amanet.

Faptele au fost savarsite in 2012, insa nici pana acum dosarul nu a fost finalizat, pentru ca se asteapta rezultatul unei expertize. Insa ancheta a condus la condamnarea la doi ani de inchisoare cu suspendare a procurorului Dragos Cristian Ceraceanu, coleg de birou al lui Uncheselu, care a fost acuzat de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in forma continuata.

Mai concret, folosindu-se de date din dosarul lui Uncheselu, Ceraceanu a anuntat-o pe tanara de 23 de ani cercetata in dosar ca ii sunt interceptate convorbirile si ca urmeaza sa fie retinuta. In schimbul acestor informatii, el i-a cerut favoruri sexuale.

Cand a fost numit procuror

Uncheselu a fost numit procuror de Traian Basescu, pe 2 februarie 2011, arata Stiripesurse.ro.

"Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a semnat miercuri, 02 februarie 2011, decretele de numire in functia de procuror, a urmatoarelor persoane, absolventi ai Institutului National al Magistraturii, care au promovat examenul de capacitate organizat in perioada 06 august - 13 decembrie 2010", anunta la acea data Administratia Prezidentiala.

Ce avere are procurorul

In declaratia de avere postata pe site-ul CSM, Uncheselu mentioneaza ca are o locuinta de 90 mp in Craiova, pe care o detina alaturi de sotia sa. Nu are terenuri in posesie, insa detine doua masini, marca Hyundai si Peugeot.

De asemenea, are un credit contractat la UniCredit Tiriac Bank, scadent in 2026, in valoare de 66.000 de euro.

Ca procuror, venitul anual incasat de Uncheselu a fost de 67.200 de lei, in timp ce sotia sa, de profesie judecator, a castigat cam 58.000 de lei.

Declaratia de avere dateaza din 3 mai 2013.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#procuror chemat Ponta DNA, #procuror Jean Uncheselu , #DNA