Motiunea a picat, Guvernul ramane in functie. Ponta se bucura, Opozitia anunta o noua motiune la toamna

Vineri, 12 Iunie 2015, ora 13:25
31272 citiri
Motiunea a picat, Guvernul ramane in functie. Ponta se bucura, Opozitia anunta o noua motiune la toamna
Foto: Digi24

Motiunea de cenzura depusa de PNL pe subiectul votului prin corespondenta a picat, prin urmare Guvernul Ponta ramane in functie.

Din totalul de 554 de senatori si deputati, au fost prezenti 417. Au votat 214 senatori si deputati, 7 voturi au fost anulate. 194 de voturi au fost "pentru", iar 13 "contra".

Pentru ca motiunea sa treaca si guvernul sa cada era nevoie de 278 de voturi.

Nu au votat decat parlamentarii Opozitiei, de la PSD neparticipand la vot decat Victor Ponta, Valeriu Zgonea si Ecaterina Andronescu.

Premierul s-a aratat multumit de rezultat, iar liderii Opozitiei si-au exprimat speranta ca viitoarea motiune de cenzura, de la toamna, va fi incununata de succes.

Ziare.com a transmis principalele momente si declaratii in format LIVE TEXT:

13:24 - Crin Antonescu a dezvaluit ce a discutat cu Victor Ponta. "Am facut un schimb de experienta - avem amandoi ceva betesuguri fizice temporare: dansul la genunchi si la mine in cot", a declarat Antonescu, citat de Agerpres.

13:10 - Victor Ponta a comentat foarte scurt. "Avem guvern, avem majoritate, haideti sa ne apucam de treaba! Celelalte lucruri le vom discuta de luni", le-a spus premierul jurnalistilor, inainte de a parasi Palatul Parlamentului.

13:05 - Alina Gorghiu le-a multumit jurnalistilor pentru "atentie si suportul acordat" in aceste zile pentru a mentine in atentia publicului o tema atat de importanta precum cea prezentata in motiune.

"E un rezultat care inseamna mult", a mai spus aceasta, subliniind "lipsa de respect si sfidare din partea lui Ponta fata de romani, care nu vor putea sa isi exercite un drept constitutional".

Gorghiu a spus despre Victor Ponta: "finalul carierei sale e asteptat". "O motiune de cenzura in toamna impotriva guvernului lipsit de legitimitate cu siguranta va avea succes", a mai spus deputatul PNL.

La randul sau, Vasile Blaga a afirmat despre premier: "credibilitatea domniei sale se duce praf".

"Face comparatii sinistre intre R.Moldova si Romania. Nimeni nu si-a dorit o criza in R.Moldova", a declarat Blaga, referindu-se la demisia premierului moldovean Chiril Gaburici.

In plus, Blaga a anuntat ca la sedinta conducerii PNL de luni se va discuta despre liberalii care au lipsit de la motiune, mentionand numele lui Varujan Vosganian si Tudor Chiuariu. "Este clar ca nu ne putem baza pe dansii", a spus Blaga.

13:02 - Valeriu Zgonea, presedintele de sedinta, a anuntat incheierea acesteia.

13:01 - Rezultatul este anuntat oficial. Din totalul de 554 de senatori si deputati, au fost prezenti 417. Au votat 214 senatori si deputati, 7 voturi au fost anulate.

194 de voturi au fost pentru, iar 13 contra. Pentru ca motiunea sa treaca, era nevoie de 278 de voturi.

13:00 - Motiunea a fost respinsa, anunta surse citate de Digi24.

Au fost 194 de voturi pentru, 13 impotriva si 7 voturi au fost anulate.

12:51 Votul s-a incheiat, urnele au fost preluate de comisia de numarare. Valeriu Zgonea a anuntat ca au fost prezenti astazi la sedinta 365 de senatori si deputati, 169 fiind absenti. Premierul Ponta a parasit sala.

12:43 - Singurii membri PSD care au votat pana acum au fost deputatii Victor Ponta si Valeriu Zgonea, precum si senatorul Ecaterina Andronescu. "E ridicol sa votezi ca premier si pe colegi sa nu ii lasi", a comentat Alina Gorghiu la Digi24.

Dupa reprezentantii Guvernului si ai Camerei Deputatilor, acum sunt chemati la urne senatorii.

12:40 - Senatorul Crin Antonescu a votat, dupa care a venit la Victor Ponta cu care a discutat cateva minute.

Foto: Digi24

12:38 - A votat si Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor si membru PSD.

12:34 - Senatorul PSD Dan Sova nu a putut veni la Parlament deoarece se afla sub control judiciar si nu i se permite sa se apropie de Victor Ponta, suspect in acelasi dosar, informeaza B1 TV. Sova s-a prezentat vineri la IPJ Ilfov, in cadrul controlului judiciar.

12:29 - Liderul UDMR, Kelemen Hunor, s-a aratat convins ca motiunea va pica.

"Sunt convins ca urmatoarea motiune de cenzura va fi mult mai consistenta. Va mai fi una in sesiunea din toamna si sunt convins ca va fi mai consistenta", le-a spus acesta jurnalistilor aflati pe holul Parlamentului.

Foto: Digi24

12:25 - Victor Ponta sta in banca. Este salutat calduros de Kelemen Hunor, liderul UDMR si fost ministru al Culturii in Guvernul Ponta anterior. Cei doi lideri de partid discuta cordial mai multe minute.

12:18 - Alesii voteaza rand, pe rand. Premierul Ponta a ramas in sala si discuta cu parlamentarii, in apropierea urnelor.

Foto: Digi24

12:10 - Incepe votul secret, cu bile. Primul care voteaza este premierul Victor Ponta, urmeaza membrii Guvernului, inclusiv Gabriel Oprea, liderul UNPR.

Initial se anuntase ca parlamentarii PSD, UNPR, PC si PLR nu voteaza.

12:06 - Victor Ponta revine la microfon pentru a raspunde acuzatiilor care i s-au adus. Premierul a remarcat glumele "mai mult sau mai putin reusite" facute astazi si i-a mentionat pe Farfuridi si Branzovenescu "de Constanta", aluzie la Puiu Hasotti.

Seful Executivului a subliniat ca nu s-a vorbit deloc astazi despre realizarile economice ale guvernului sau. "Suntem pe primul loc intre cele 28 de tari europene la crestere economica", a spus Ponta.

"Am primit o veste foarte proasta, ca la Chisinau avem din nou o criza politica, ba chiar cineva se bucura ca si-a dat demisia (care e de la PPE). Cel mai important partener al nostru va fi inca luni de zile intr-o criza politica, o prada foarte usoara pentru cei de la Est, care ii vor raul, sunt convins ca nu vreti acelasi lucru pentru Roamania", a declarat Ponta.

"Eu nu o sa votez cu PNL sa dau jos Guvernul PSD, doar nu sunt prostanac", a spus liderul PSD, aluzie la Mircea Geoana, catalogat astfel de Ion Iliescu.

El si-a incheiat discursul spunand ca "PNL a avut presedinti de seama si acum a ajuns sa fie condus de Elena Udrea".

12:02 - Cezar Preda (PNL): "In mod sigur Romania are nevoie de un nou guvern, dar cu siguranta are nevoie si de alti parlamentari, care sa se ridice din banca pentru a vota motiunea".

"Am vazut in Parlament pisoi si pisicuti, dar azi am vazut si veverite care se pricep la viata parlamentara", a mai comentat Preda, declaratiile unei colege.

11:58 - Cristiana Anghel vine la tribuna pentru explicatii. "Desene animate ati vrut, desene animate aveti! Eu sunt imbracata doar, dvs sunteti persoane din desene animate, uitati-va in oglinda! Sa ne uitam si la domnul Iohannis. A intrat curat in mandat? A intrat cu dosare, la fel ca si celalalt (Ponta - n.red.) in schimb striga hotul!", a declarat senatorul PC.

Foto: Facebook / Alexandru Nazare

11:50 - Toata sala a tinut un minut de reculegere la propunerea senatorului PNL Puiu Hasotti, in memoria victimelor mineriadei din 13-15 iunie 1990. Senatorii si deputatii, inclusiv Victor Ponta, s-au ridicat in picioare.

La inceputul discursului sau, Puiu Hasotti a ironizat-o pe Cristiana Anghel, spunand ca a venit imbracata cu un sacou cu "Mickey Mouse".

11:46 - Aflat in sala, premierul Ponta pare absent, stand mai tot timpul pe telefonul mobil. El a postat pe Facebook un mesaj personal.

"Imi pare ffff rau ca azi nu am putut fi prezent la Serbarea Irinei! Dar sunt extrem de mandru de ea (ca si de Andrei - impreuna ei sunt cea mai importanta realizare a vietii mele)! ", a scris premierul, postand pe reteaua de socializare o diploma obtinuta de fiica lui.

Foto: Digi24

11:38 - Vasile Blaga, co-presedinte PNL, ia cuvantul.

"Domnule Ponta, premierul Moldovei si-a dat demisia declarand ca toti oamenii sunt egali in fata legii", a anuntat senatorul PNL, in aplauzele Opozitiei.

"Domnul prim ministru Ponta sfideaza pe toata lumea, si pe propriii votanti si sustinatori, refuzand sa faca un gest normal - sa isi dea demisia.

Domnul Ponta si ministrul Justitiei recurg la amenintari fata de cei care doresc sa protesteze, recurg la contramanifestatii. PNL e un partid responsabil, am amanat protestul de astazi, dar va aduc aminte, domnule Ponta, ca in 2012 ati organizat proteste spunandu-i premierului de atunci ca pleaca acasa. Domnul Ponta arata ca un politician disperat, a carui unica grija este sa isi pastreze puterea, agatandu-se de scaun", a mai declarat Blaga.

"Creste ruptura dintre guvernanti si guvernati, acestei stari trebuie sa ii punem capat astazi. Am ajuns in situatia aberanta in care tocmai dl Ponta sa invoce votul romanilor pentru a ramane la putere. Ar fi fost bine pentru tara ca dl Ponta sa isi dea demisia. Demisia dintr-o functie publica, atunci cand faci rau tarii, este un act de responsabilitate", a declarat Blaga.

11:35 - Sute de oameni protesteaza in apropierea sediilor prefecturilor la Iasi, Oradea, Constanta, Pitesti, Targu Jiu, Cluj, Galati.

11:30 - Senatorul UDMR Tanczos Barba a declarat la Digi24: "Este mai mult o motiune care taxeaza politic Guvernul, pe o tema care este a Parlamentului. E o problema politica generala".

El a remarcat ca si colegul sau, Marton Arpad, a criticat de la tribuna Guvernul Ponta pe multe alte teme. In ceea ce priveste votul: "Nu am reusit sa luam o decizie unanima la Camera si Senat, fiecare o sa voteze dupa propria constiinta, dar suntem in Opozitie, rolul nostru este de a sanctiona Guvernul si de a vota motiunea de cenzura".

"Nu vom vota impotriva motiunii", a spus senatorul UDMR.

Tancsos Barna a mai declarat ca a fost saptamana trecuta in vizita in SUA, impreuna cu liderul UDMR Kelemen Hunor, si a avut discutii cu congresmeni americani, constatand ca impresia generala despre situatia guvernului roman nu este una buna.

"Cea mai buna solutie este demisia premierului", a mai spus el.

11:28 - Ia cuvantul senatorul PSRo, Mircea Geoana.

"Suntem in situatia ingrata in care, in premiera la nivel mondial, un prim-ministru in functie este urmarit penal. Pentru tara si pentru oamenii acestei tari, situatia in care ne aflam astazi este nesustenabila. Nu putem sa ne prefacem ca acest lucru nu produce efecte pentru reputatia, influenta Romaniei, si pentru democratia romaneasca".

11:25 - Deputatul Eugen Tomac (PMP) spune ca motiunea de cenzura este motiune "impotriva cenzurii".

"Cel mai mare investitor in Romania, in ultimii ani, sunt romanii care muncesc in strainatate", a subliniat liderul PMP, criticand Guvernul ca nu le permite acestora sa isi exercite dreptul fundamental la vot.

11:23 - In acest timp, de dincolo de Prut vine vestea ca premierul Chiril Gaburici si-a anuntat demisia, pe fondul scandalului generat de falsificarea diplomei de studii.

11:20 - Agentia Mediafax prezinta un dialog inedit intre Victor Ponta si o jurnalista, dialog care a avut loc pe holurile Parlamentului.

"Domnul ministru Ioan Rus si-a dat demisia, a fost un gest de onoare. Ii veti urma si dumneavoastra modelul?", l-a intrebat pe premier o jurnalista.

"Dar eu ce-am facut, doamna?", a raspuns prim-ministrul.

"Sunteti urmarit penal, in rest nimic", i s-a raspuns.

"A, nu intelegeam legatura", a replicat, la randul sau, seful Guvernului.

11:18 - In acest timp, in tara continua protestele. La Constanta si Targu Jiu sunt in strada sute de persoane.

11:17 - "Astazi as fi preferat un dialog cu prim-ministril in functie, nu cu berbecele PSD. Multumesc!", a replicat Gorghiu, in aplauzele liberalilor.

11:14 - Ia cuvantul Calin Popescu Tariceanu, in aplauzele lui Ponta si ale pesedistilor.

"E bine cand vorbiti despre legitimitate sa va uitati in oglinda. In 2012 ati votat pe listele USL, cetatenii v-au acordat votul pentru ca erati in cadrul USL. V-ati tradat electoratul, nu aveti dreptul sa vorbiti de legitimitate.

In 2014, v-ati prezentat le alegerile europarlamentare ca liberali, a doua zi ati trecut in familia populara. Mai reflectati cand vorbiti despre legitimitate.

Este pentru prima oara in istoria PNL cand partidul este condus de un presedinte numit, si nu ales. E o mare 'cinste' pe care o aveti'", a spus Tariceanu.

11:05 - Alina Gorghiu: "Motiunea vrea sa elimine deviatiile politice, vrem sa punem capat abuzurilor politice. Lui Victor Ponta ii e teama de alegeri si de proteste, ati organizat o mineriada parlamentara impotriva Justitiei!".

"Actualul premier nu mai are niciun fel de legitimitate, anul trecut in noiembrie a fost invalidat prin vot, nu mai are legitimitate institutionala pentru ca nu recunoaste puterea judecatoreasca, nu mai are legitimitate nationala pentru ca ii asmute pe unii romani impotriva altora", a mai spus Gorghiu, exprimandu-si opinia ca Victor Ponta este un "dictator" si cerand scuze ca l-a "ajutat" in trecut.

Foto:Digi24

11:02 - "Tema votului este esentiala pentru orice cetatean. Dle Ponta, actionati in masa impotriva romanilor si ati actionat in masa impotriva romanilor, anul trecut. Ceea ce s-a intamplat in diaspora nu a fost un accident. Anul acesta Guvernul Ponta a blocat dreptul la vot al romanilor din tara. Ne rugam de dvs sa puneti in aplicare hotarari judecatoresti", a declarat deputatul liberal, facand referire la faptul ca Guvernul Ponta a refuzat sa organizeze in termenul prevazut de lege alegeri partiale in foarte multe colegii si circumscriptii din toata tara.

11:01 Premierul a incheiat. Incep dezbaterile. Prima care ia cuvantul este Alina Gorghiu, co-presedinte PNL.

11:00 - Victor Ponta a criticat PNL ca nu are alternativa la guvernare si a reamintit ca in 2012 PNL a votat caderea Guvernului Ungureanu.

"Daca dvs credeti ca e un bun precedent pentru democratia din Romania ca un guvern sa nu se schimbe in Parlament sau la alegeri, ci prin vointa procurorilor, este o greseala si va veni timpul cand va veti da seama de acest lucru", a mai spus premierul.

10:56 - Ia cuvantul Victor Ponta. "Motiunea de cenzura e un drept fundamental, iar Guvernul trebuie sa dea raspunsuri.

Am participat la foarte multe motiuni de cenzura, dar pana acum nu mi s-a intamplat sa particip la o motiune care nu priveste activitatea Guvernului, ci a Parlamentului. Cred ca dreptul la vot este unul esential", a spus premierul.

"Trebuie sa asiguram conditii pentru votul romanilor din diaspora", a mai spus premierul, reamintind ca in codul electoral PSD sustine ca alegerile peste tot sa fie organizate de AEP, astfel incat sa nu mai existe dispute politice.

10:49 - Ponta revine in sala de plen, refuzand sa raspunda la intrebarile jurnalistilor.

10:48 - Este prezent si senatorul PNL Crin Antonescu, care a venit foarte rar in ultimul timp pe la sedinte.

"Orice motiune are o sansa, despre aritmetica au vorbit altii. Chiar daca trece, chiar daca nu, o motiune isi are rostul. Genereaza o dezbatere, verifica Opozitia. Votez pentru motiune deoarece acest guvern, oricum i-am discuta prestatia, trebuie sa cada nu atat pentru ca nu avem inca o lege a votului pentru diaspora, asta nu e in primul rand vina Guvernului, dar faptul ca Guvernul, obligat de lege intr-un termen clar sa organzieze alegeri in circumscriptii si colegii, refuza, e un motiv pentru a cadea.

Foto: Digi24

Nu poti sa te erijezi in aparator al Parlamentului cata vreme refuzi sa faci lucrul elementar, sa organizezi alegeri acolo unde oamenii nu sunt reprezentati. Eu am discutat despre demisiile mele, despre demisiole altora nu discut", le-a spus Crin Antonescu jurnalistilor.

10:42 - "Toata lumea trebuie sa voteze explicit, cei care ne voteaza si pe care ii reprezentam trebuie sa stie cum votam. Nu poti sa spui unei armate de oameni 'Stati in banci', iar eu, pentru imagine, ma prezint ca democrat'. Sunt foarte multi din zona PSD, PLR, PC care stiu ca deznodamantul, daca nu astazi, este acelasi - Victor Ponta va pleca. Este imposibil ca Romania sa ramana blocata cu un premier compromis, cu o reactie externa foarte complicata", a declarat senatorul Mircea Geoana, care s-a aratat convins ca in cel mult cateva saptamani vom avea un alt guvern.

10:42 - Sebastian Ghita si Victor Ponta discuta in biroul lui Valeriu Zgonea, informeaza Digi24.

10:37 - Surse citate de Digi24 au declarat ca alesii PSD sunt liberi sa plece acasa dupa ce Victor Ponta isi va incheia discursul de la tribuna. Initial, PSD anuntase ca alesii puterii vor ramane in sala, dar nu vor vota. Ulterior, mai multi senatori si deputati PSD au anuntat ca vor sa voteze.

Inainte de inceperea sedintei, Victor Ponta a spus ca are emotii firesti, dar este convins ca motiunea nu va trece.

10:30 - "Vom asculta ce transmite Opozitia, apoi il vom asculta pe premier, iar fiecare parlamentar va decide ce are de facut: daca ramane sau nu in sala, daca voteaza sau nu", a declarat senatorul PSD Gabriela Firea la Romania TV.

10:25 - Senatorul PNL de diaspora Viorel Badea, citeste inca o data, de la tribuna, textul motiunii de cenzura.

"Au trecut 25 de ani de la Revolutie si Romania cunoaste cel mai grav regres democratic. Guvernul Ponta a savarsit abuzuri inimaginabile, fara scrupule si fara regret. Calca in picioare Constitutia doar pentru a ramane in scaun (...) Victor Ponta trebuie sa plece, motivul este atitudinea sa ostila fata de justitie. Guvernul Ponta este guvernul cu cei mai multi ministri pusi sub urmarire penala in timpul mandatului", se arata in motiune, printre altele.

"Domnule Ponta, ati vrut sa ajungeti presedinte prin sabotarea voturilor din diaspora. E timpul sa recunoasteti si sa va retrageti", a mai spus senatorul Badea.

Facebook/Grupul Parlamentar PNL - Camera Deputatilor

10:20 - Discutiile continua in sala, dar Victor Ponta a parasit sedinta de plen. Asaltat de jurnalisti cu intrebari despre trecerea lui Sebastian Ghita la UNPR, Victor Ponta a tacut malc.

Foto: Digi24

10:17 - Deputatul PSD Madalin Voicu a declarat la RFI Romania ca nu are emotii in privinta motiunii de cenzura: "Cred ca toata lumea estimeaza la fel, n-am nici un fel de emotie ca un om normal care judeca si nu trebuie sa fie neaparat politician poate estima altceva decat nu neaparat esecul motiunii, pentru ca motiunea este un exercitiu democratic poate chiar obligatoriu, daca vreti, dar nu este vorba despre vreun mare pericol pentru Guvernul Romaniei".

10:16: - Valeriu Zgonea deschide sedinta. Din totalul de 554 de deputati si senatori si-au inregistrat prezenta 364. S-a votat ordinea de zi si programul.

Premierul discuta cu senatorul PC Cristian Anghel.

Foto: Digi24

10:15 - Incepe sedinta cu un anunt inedit facut de Valeriu Zgonea. "Vreau sa fac un anunt ca la Gara. Cine are un Renault si si-a lasat cheile pe banca si a plecat pe jos acasa, sa vina sa le ia. Aratam ca romanii care lucreaza in Parlament sunt seriosi si va aduc inapoi cheile de la masina", a spus Zgonea.

10:14 - Victor Ponta a intrat in sala. Intrebat de jurnalisti despre trecerea lui Sebastian Ghita la UNPR, Gabriel Oprea a raspuns: "Cred ca e o gluma", iar despre Robert Cazanciuc, raspunsul a fost: "Ne interesaza Ministerul Justitiei".

10:10 - La Iasi, oamenii au iesit in strada.

Foto:Realitatea TV

10:09 - Deputatul Sebastian Ghita, care a demisionat in noiembrie din PSD, s-a inscris in UNPR, anunta surse citate de televiziunile de stiri. In schimb, situatia ministrului Justitiei, Robert Cazanciuc, nu este clara. Conform unor surse, ar fi trecut inca de miercuri de la PSD la UNPR, dar informatia nu este confirmata oficial nici de Victor Ponta, nici de Gabriel Oprea.

10:05 - Andreea Paul (PNL): "Motiunea vrem sa fie un fel de bisturiu chirurgical. Tema e centrata asupra romanilor din diaspora. Nu exista disrpret mai mare decat sa incalci dreptul la vot al unor romani".

10:03 - Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a declarat ca are emotii. "Sigur ca am emotii. Este motiune de cenzura si sunt prim-ministru al Romaniei", a spus Ponta, sosit la Parlament, informeaza Mediafax.

10:00 - Sedinta de plen ar trebui sa inceapa. Sunt prezenti si membrii Guvernului.

09:58 - Calin Popescu Tariceanu: "Orice motiune trebuie tratata cum trebuie, trebuia argumentata, aici este punctul nevralgic al motiunii. Mobilizarea trebuie sa o faca cei care depun motiunea".

Intrebat daca parlamentarii PLR vor vota, acesta a spus ca nu s-a discutat inca.

09:56 - Ludovic Orban (PNL): "Decizia PSD, UNPR, PC de a-si tine parlamentarii in banci va reduce probabil numarul parlamentarilor puterii care vor vota motiunea de cenzura, dar descalifica definitiv conducerea PSD si UNPR".

09:55 - Eugen Tomac (PMP): "Instabilitate guvernamentala inseamna sa nu respecti principiile care stau la baza statului de drept - respectul fata de justitie".

09:55 - Titlul motiunii este "Victor Ponta, demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu este o lozinca".

09:48 - S-a incheiat sedinta coalitiei de guvernare, la care au participat, printre altii, Valeriu Zgonea si Gabriel Oprea (UNPR).

Foto: Digi24

09:48 - "M-ati vazut mai schiop si-ati sarit pe mine?", i-a intrebat Victor Ponta pe jurnalisti, informeaza Realitatea TV. Joi, premierul a mers la spital pentru probleme la genunchi.

09:41: - Vicepresedintele grupului PSD, Florin Iordache, a declarat la Digi24 ca vor fi colegi care isi vor da votul, desi PSD si UNPR au decis sa nu se voteze, pentru siguranta. De exemplu, Ecaterina Andronescu a anuntat deja ca va vota impotriva motiunii.

09:40 - Premierul Victor Ponta a ajuns la Parlament. Toate grupurile s-au reunit in sedinte, inainte de inceperea sedintei.

Fara emotii la vot

Este al patrulea Guvern Ponta si a treia motiune de cenzura depusa de Opozitie, dupa 2012.

Liderii PSD, UNPR, PC si PLR sunt convinsi ca Opozitia nu va reusi sa darame Guvernul. Calculele matematice arata ca Puterea are 100 de voturi in plus, o majoritate confortabila.

Guvernul Ponta, la mana Parlamentului: Vot pe motiunea de cenzura

Cu toate acestea, liderii PSD si UNPR au decis ca parlamentarii acestor partide vor sta in sala, dar nu vor vota, pentru a nu se inregistra surprize.

PSD se va abtine de la vot la motiunea de cenzura impotriva Guvernului

Cine voteaza vineri motiunea de cenzura - surprize din PSD, independentii - de partea liberalilor

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat ca senatorii si deputatii maghiari vor vota conform propriei constiinte, dar nu impotriva motiunii.

Parlamentul dezbate vineri motiunea de cenzura. Care sunt sansele de reusita?

Pe parcursul dezbaterilor, PNL organizeaza zeci de proteste in toata tara, in fata prefecturilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#motiune cenzura Ponta , #DNA