DNA vrea ridicarea imunitatii premierului Ponta: Care sunt pasii pana la un vot in plen

Vineri, 05 Iunie 2015, ora 17:57
5075 citiri
DNA vrea ridicarea imunitatii premierului Ponta: Care sunt pasii pana la un vot in plen

Secretarul Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, a explicat, la iesirea de la sedinta Biroului Permanent, care sunt procedurile in ceea ce priveste solicitarea DNA de incuviintare a inceperii urmarii penale impotriva premierului Victor Ponta, pentru conflict de interese.

Asadar, Biroul Permanent al Comisiei Juridice are termen pana luni, desi in regulament sunt prevazute cinci zile, ca sa formuleze o informare in acest sens. Mai exact, deputatii juristi trebuie sa spuna cat timp considera ca au nevoie pentru a studia, alaturi de avocatii prim-ministrului, dosarul de 1.110 pagini.

Apoi, Comisia are la dispozitie maximum 14 zile pentru prezentarea unui raport favorabil sau nu cu privire la solicitarea DNA.

Victor Ponta, urmarit penal de DNA - LIVE

Jurnalistii au subliniat ca pana acum nu era nevoie de o informare in prealabil, ci Comisa Juridica transmitea direct un raport pozitiv sau negativ, insa Ciolacu a punctat ca asa prevede regulamentul modificat al Camerei Deputatilor.

"Conform regulamentului, Comisia Juridica are termen de cinci zile sa ne faca o informare legata de cand se va intocmi raportul. In cel mult cinci zile avem o prima evaluare si o estimare a timpului necesar pentru a realiza audierea deputatului si analizarea documentelor", a declarat Marcel Ciolacu, adaugand ca informarea va fi transmisa pana luni, la ora 14.00, si ca este vorba despre "un dosar de 1.110 pagini pentru doua infractiuni de conflict de interese".

"Biroul de Permanent al Comisiei Juridice se intruneste pana luni si ne fac o informare la Biroul Permanent (al Camerei Deputatilor - n.red.) cum au convenit cu domnul prim-ministru sa studieze dosarul, cand este timp sa se intalneasca cu avocatii domniei sale", a lamurit acesta.

Intrebat cand aproximeaza ca vor fi finalizate toate aceste proceduri, secretarul Camerei a raspuns ca nu poate estima, dar ca, dupa primirea informarii, "nu se poate lungi mai mult de doua saptamani".

"Nu incearca nimeni sa traga de timp", a atentionat deputatul, spunand ca soliciatrea DNA va ajunge in plen "de indata ce avem raportul" si ca Biroul Permanent a cerut ca informarea sa fie transmisa pana luni tocmai pentru "a arata ca suntem de buna credinta".

"La fel s-a facut de fiecare data, cu informare inainte, absolut de fiecare data, cand a fost vorba de urmarire penala, nu de o solicitare mai urgenta cum e retinerea", a explicat Ciolacu.

DNA cere aviz pentru ridicarea imunitatii

Premierul Victor Ponta este urmarit penal in dosarul lui Dan Sova, pentru fapte comise cand era avocat, insa DNA a cerut aviz pentru inceperea urmaririi penale Camerei si pentru conflict de interese, in cazul promovarii lui Sova in Guvern, fapta comisa din pozitia de prim-ministru.

DNA cere in cazul Ponta si aviz pentru ridicarea imunitatii

DNA precizeaza, intr-un comunicat, ca procurorii au constatat ca se impune continuarea urmaririi penale fata de Ponta si sub aspectul savarsirii a trei infractiuni de conflict de interese, dintre care una in forma continuata (doua acte materiale).

Premierul Ponta, urmarit penal: spalare de bani si 17 infractiuni de fals

Pentru ca aceste fapte ar fi fost comise de Ponta in calitate de prim-ministru, pentru a fi urmarit penal, este necesar un aviz din partea Camerei Deputatilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ponta ridicare imunitatea, #Ponta cerere DNA , #DNA