Martor in dosarul Turceni-Rovinari: Ponta a ales culoarea masinii platite de Sova. A cerut senzori de parcare si covorase

Vineri, 10 Februarie 2017, ora 19:36
7754 citiri
Martor in dosarul Turceni-Rovinari: Ponta a ales culoarea masinii platite de Sova. A cerut senzori de parcare si covorase
Foto: Arhiva Ziare.com

Un martor in procesul "Turceni-Rovinari" a declarat in fata instantei ca fostul premier Victor Ponta a ales culoarea masinii pe care a platit-o firma lui Dan Sova si a cerut sa fie dotata cu senzori de parcare si covorase.

Instanta suprema l-a audiat, vineri, pe Marius Constantinescu, in prezent pilot la Blue Air, care a relatat, ca, in 2009, cand lucra la Mistubishi Motors, a intermediat livrarea unui autoturism catre Victor Ponta.

"In acea perioada, eram director de vanzari si am fost contactat de o doamna de la SCA Sova care mi-a cerut o oferta pentru Mitsubishi Lancer si, ulterior, am aflat ca era pentru Victor Ponta. I-am transmis oferta telefonic si pe mail. Este o masina mai rara pe piata. Doamna mi-a spus ca va veni Victor Ponta.

Acesta a venit si am vorbit despre detalii tehnice. Era pasionat de curse automobilistice. Masina urma sa fie achizitionata pe firma Romstal Leasing. Cei de la Romstal mi-au trimis factura si s-a facut plata. Am facut comanda la Mitsubishi, a durat o luna-doua pana la livrare. Cred ca (Ponta - n.red.) m-a vizitat de doua ori. La a doua vizita, cred ca am facut un test-drive.

La livrare a venit Victor Ponta si i-am explicat ce trebuie si ce nu trebuie sa faca cu masina", a relatat Marius Constantinescu.

Martorul a explicat ca masina venea cu multe dotari din fabrica, astfel incat Victor Ponta nu a avut cereri deosebite.

"A cerut doar senzori de parcare si niste covorase. Am discutat cu el si despre pretul masinii. Victor Ponta mi-a spus ca el va folosi autoturismul. Acesta si-a ales si culoarea din cele doua disponibile, respectiv negru", a mai spus Constantinescu, care a mentionat ca era vorba de "o masina mai speciala, exotica, nu aveam un exemplar acolo".

Intrebat de procuror cine l-a anuntat ca va fi contactat de SCA Sova in legatura cu achizitia masinii, martorul a raspuns ca tatal sau, consilier la aceeasi casa de avocatura.

"Tatal meu era consilier al lui Sova la casa de avocatura a acestuia si el mi-a spus ca voi fi contactat in legatura cu achizitionarea masinii", a precizat Marius Constantinescu.

Citeste si alte marturii din dosar:

Martor in dosarul Turceni - Rovinari: Specialistul IT al firmei lui Sova mi-a spus ca vrea sa distruga hardurile

Martor in dosarul Turceni-Rovinari: Toata lumea din firma Sova si Asociatii a lucrat pentru PSD. Banii mergeau la partid

In dosarul "Turceni-Rovinari", procurorii DNA i-au trimis in judecata, in 17 septembrie 2015, pe fostul premier Victor Ponta, senatorul Dan Sova, Laurentiu Dan Ciurel si Dumitru Cristea, la data faptelor director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (CER), respectiv director general al Complexului Energetic Turceni (CET).

Ancheta in acest dosar a durat aproape 4 ani, iar Victor Ponta a fost primul premier post-decembrist trimis in judecata in timpul mandatului.

Procurorii il acuza pe Victor Ponta ca, in perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, prin cabinetul sau de avocat, a obtinut de la Societatea Civila de Avocati "Sova si Asociatii" 181.439,98 de lei, pentru activitati care figureaza in acte, dar care nu ar fi fost efectuate.

Victor Ponta este judecat pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala si spalarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis in calitate de avocat, iar Dan Sova, avocat coordonator al Societatii Civile de Avocati "Sova si Asociatii" la data faptelor, pentru abuz in serviciu, fals in inscrisuri sub semnatura privata, evaziune fiscala si spalare de bani.

Laurentiu-Dan Ciurel este acuzat de trei infractiuni de abuz in serviciu, cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul, iar Dumitru Cristea si Laurentiu-Octavian Graure, fost director economic al CET, de abuz in serviciu.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#declaratie martor Ponta Sova dosar Turceni , #DNA