Martor in dosarul Turceni - Rovinari: Specialistul IT al firmei lui Sova mi-a spus ca vrea sa distruga hardurile

Vineri, 06 Ianuarie 2017, ora 10:24
6978 citiri
Martor in dosarul Turceni - Rovinari: Specialistul IT al firmei lui Sova mi-a spus ca vrea sa distruga hardurile
Foto: Ziare.com

Un martor din dosarul Turceni - Rovinari, in care sunt trimisi in judecata fostul premier Victor Ponta si fostul ministru al Transporturilor Dan Sova, a facut dezvaluiri despre unul dintre specialistii firmei lui Sova.

Potrivit martorului, specialistul IT al SCA Sova si Asociatii, Alin Brancusi, i-a spus ca vrea sa distruga hardurile de calculator din firma, relateaza agentia Mediafax.

In plus, Brancusi l-a intrebat de unde poate sa cumpere mai multe harduri.

"Alin Brancusi m-a sunat sa ma intrebe de unde poate cumpara 25-30 de harduri identice de la acelasi magazin. A spus ca trebuie sa le schimbe pe cele din societatea SCA Sova si Asociatii. Am insistat sa imi vanda si mie din harduri, 1-2 harduri, mi-a spus ca nu poate. Am insistat si mi-a spus ca nu are cum pentru ca trebuie sa le distruga.

I-am indicat o firma in zona Bucur-Obor si mi-a zis ca a vorbit deja acolo si ca nu au atatea harduri. Nu stiu daca a achizitionat hardurile respective", a spus martorul Bogdan Preda, joi, judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Cei doi se cunosc de mult timp, fiind vecini de cartier.

De asemenea, informatii despre distrugerea unor componente de calculator au fost confirmate si de un alt martor, un sofer al firmei in perioada 2008-2013, Victor Ranetti Chisavu. Acesta sustine ca Brancusi i-a cerut sa arunce mai multe componente de calculator la gunoi, dar si ca el are in casa un hard al firmei.

"In momentul de fata, la mine in casa de afla un calculator pe care scrie 'Sova si Asociatii', pe care l-am achizitionat de la Alin Brancusi cu 300 de lei. Nu cunosc nimic in legatura cu distrugerea unor harduri de calculator apartinand firmei Sova si Asociatii.

La sfarsitul lui 2008, inceputul lui 2009, au fost facute unele schimbari in firma de avocatura in legatura cu calculatoarele. Acestea erau depozitate in incaperea in care isi desfasura activitatea Alin Brancusi.

El mi-a solicitat sa iau componentele, mouse, tastaturi, nu stiu daca erau si harduri si sa le arunc in spatiul de depozitare a gunoiului. Componentele erau in pungi, nu am stat sa ma uit in fiecare sa vad ce este in interior", a precizat soferul.

In schimb, acesta a spus despre Alin Brancusi ca este "un mincinos de profesie" si ca nu a distrus calculatoare din firma la ordinul lui Dan Sova, cum este acuzat de DNA.

Victor Ponta a fost trimis in judecata de procurorii DNA in dosarul Turceni-Rovinari, pe 17 septembrie 2015.

Faptele de care este acuzat seful Executivului au fost comise in perioada in care era avocat. Procesul este judecat la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut, printre altele, ca in perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, inculpatul Victor Ponta, prin cabinetul sau individual de avocatura, a obtinut de la SCA "Sova si Asociatii" suma 181.439,98 lei, pentru presupuse activitati efectuate in conlucrare, dar care, in realitate, NU s-au efectuat.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#martor dosar Sova Ponta, #martor dosar Turceni Rovinari, #specialist firma Sova distrugere harduri , #DNA