Ponta a plecat cum a venit de la DNA: Bai, mi-au rupt carja, pe bune!

Luni, 13 Iulie 2015, ora 11:28
9064 citiri
Ponta a plecat cum a venit de la DNA: Bai, mi-au rupt carja, pe bune!
Foto: Digi 24

Prim-ministrul Victor Ponta a plecat de la sediul DNA, la circa o jumatate de ora dupa ce a ajuns, luni dimineata.

La plecare, premierul s-a rezumat sa le declare jurnalistilor ca "procurorul a dispus expertiza financiar-contabila si ma voi intoarce in august, cand va fi gata expertiza".

Ulterior, deranjat de multimea de jurnalisti, Victor Ponta s-a plans ca acestia i-au rupt una dintre cele doua carje pe care se sprijina pentru a putea merge dupa operatia suferita in Turcia la genunchi.

"Stai, ca mi-au rupt asta, ma. Bai, mi-au rupt carja, pe bune. (...) Nu vreti sa facem politica in alta parte, nu la DNA? Ne vedem la partid, la Parlament", a mai spus Victor Ponta.

UPDATE 11:35 La cateva minute de la plecarea de la sediul DNA, premierul a ajuns, tot sprijinit in carje, la Palatul Victoria.

UPDAPTE 11:45 Potrivit unor surse judiciare citate de Digi 24, prim-ministrul nu a facut nicio declaratie in fata procurorilor, aducandu-i-se la cunostinta calitatea de inculpat. De asemenea, s-ar fi pus sechestru pe averea sa, pentru recuperarea prejudiciului in acest caz.

Victor Ponta a ajuns la DNA: Ma pravaliti! Mi-ati dat o camera in cap!

Victor Ponta a mers, luni dimineata, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, cu putin timp inainte de ora 11.00.

"Eu n-am mai intalnit sa vreau sa ajung la DNA si dvs. sa nu ma lasati. Uitati ca este firul aici si ma pravaliti. Stati putin ca mi-ati dat o camera in cap. Va multumesc mult de tot", s-a rezumat la a spune prim-ministrul, straduindu-se sa treaca de marea de jurnalisti prezenti.

Premierul a mers astfel la DNA pentru prima oara dupa ce, pe 5 iunie, i s-a adus la cunostinta ca este urmarit penal, avand calitatea de suspect, in dosarul Turceni-Rovinari in care este implicat si senatorul PSD Dan Sova.

Urmaritul penal Ponta tine cu dintii de fotoliul de la Palatul Victoria - Vezi principalele declaratii si momente ale zilei

Acuzatiile impotriva lui Ponta vizeaza activitatea sa anterioara de avocat, mai exact de reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat "Ponta Victor-Viorel", in dosarul privind fapte de coruptie savarsite la companiile energetice Turceni si Rovinari in legatura cu incheierea unor contracte de asistenta juridica, transmitea atunci DNA.

Premierul Ponta, urmarit penal: spalare de bani si 17 infractiuni de fals

Astfel, premierul este suspectat de fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni), complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor. Procurorii anticoruptie arata ca, printre altele, premierul a falsificat 16 acte prin metoda copy-paste din documentele altor avocati, ce sustin ca nu au lucrat niciodata cu premierul.

Ponta si-a dat demisia de la sefia PSD, de dragul partidului. Ramane simplu premier (Video)

De asemenea, audierea de luni dimineata a venit la cateva ore dupa ce, duminica seara, Victor Ponta a anuntat, pe Facebook, ca isi da demisia din functia de presedinte al PSD, ramanand simplu membru de partid si premier.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Ponta plecat DNA, #Ponta audiat DNA, #Ponta carje DNA , #DNA
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"Ponta a plecat cum a venit de la DNA: Bai, mi-au rupt carja, pe
Poza zone
zone
rank 2