Ponta nu demisioneaza, desi este urmarit penal si Iohannis i-a cerut sa plece

Vineri, 05 Iunie 2015, ora 13:22
6237 citiri
Ponta nu demisioneaza, desi este urmarit penal si Iohannis i-a cerut sa plece

Premierul Victor Ponta a anuntat pe Facebook ca nu intentioneaza sa isi dea demisia dupa ce DNA a anuntat ca este urmarit penal si presedintele Klaus Iohannis i-a cerut sa plece din fruntea Guvernului.

"Am avut cu Presedintele Iohannis o discutie institutionala extrem de corecta si civilizata! Respect pozitia sa publica dar am fost numit in functie de Parlamentul Romaniei si doar Parlamentul poate sa ma demita! Cred ca respectarea principiilor constitutionale este esentiala pt societatea noastra si in niciun caz nu pot accepta ca un procuror DNA este deasupra Parlamentului, Guvernului si a cetatenilor acestei tari! Asta ar insemna dictatura si cred ca la peste 25 ani dupa 1989 ar fi o mare eroare pt noi toti!", a scris pe Facebook Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a fost audiat, vineri, la DNA in dosarul Sova. Liderul PSD s-a prezentat la audieri insotit de avocat, iar la final a anuntat ca are calitatea de suspect. Este pentru prima data dupa 1989 cand un premier in functie este audiat la DNA si pus sub urmarire penala.

Premierul Ponta, audiat la DNA in dosarul lui Sova

Intr-un comunicat remis presei de DNA se precizeaza ca Victor Ponta este urmarit penal pentru fals in inscrisuri, complicitate la evaziune fiscala si spalare de bani.

Avocatul Ponta, acuzat de DNA inclusiv de fals in acte prin metoda copy-paste

De asemenea, procurorii DNA au cerut Camerei Deputatilor avizul necesar pentru urmarirea penala a lui Victor Ponta pentru conflict de interese. Conform Constitutiei, membrii Guvernului nu pot fi urmariti penal fara avizul camerei din care fac parte sau al presedintelui pentru fapte savarsite in exercitiul functiei lor.

DNA cere aviz pentru ridicarea imunitatii lui Victor Ponta

Conform art. 109 din Constitutie: "Numai Camera Deputatilor, Senatul si Presedintele Romaniei au dreptul sa ceara urmarirea penala a membrilor Guvernului pentru faptele savarsite in exercitiul functiei lor. Daca s-a cerut urmarirea penala, Presedintele Romaniei poate dispune suspendarea acestora din functie".

La scurt timp dupa aparitia comunicatului DNA, presedintele Klaus Iohannis l-a chemat la Palatul Cotroceni pe Victor Ponta si dupa discutiile purtate cu acesta a anuntat public ca ii cere demisia.

Iohannis l-a chemat pe Ponta la Cotroceni si i-a cerut demisia

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ponta demisie Iohannis DNA , #DNA