Ponta ramane cu imunitatea, reactia PNL: Un fricos care s-a ascuns in spatele unei majoritati gaunoase

Marti, 09 Iunie 2015, ora 12:25
3816 citiri
Ponta ramane cu imunitatea, reactia PNL: Un fricos care s-a ascuns in spatele unei majoritati gaunoase
Foto: Digi 24 TV

Camera Deputatilor a respins, marti, prin vot inceperea urmaririi penale a lui Victor Ponta pentru conflict de interese. Liderii liberali au reactionat rapid si vehement, spunand ca premierul s-a dovedit las, iar majoritatea parlamentara care l-a sprijinit este unita de frica de justitie.

"Am vazut azi un premier las, un premier care-si calca propriile angajamente, un premier care dispretuieste legea si ii dispretuieste pe romani. In doar doua zile, cu o viteza nemaiintalnita in cazul vreunui alt parlamentar, Victor Ponta si-a comandat un vot in plenul Camerei Deputatilor pentru a se face scapat de justitie.

Din pacate, Victor Ponta e un cersetor de imunitate si un politician fara demnitate. De azi inainte, oamenii pot vedea si mai clar ca Victor Ponta e un premier bolnav de putere, care face orice pentru a ramane in functie.

Deputatii PNL au votat la vedere si au votat in favoarea avizului cerut de DNA, dar voturile noastre nu au fost de-ajuns", a scris pe Facebook Alina Gorghiu.

Intr-o interventie publica ulterioara, Alina Gorghiu a mentionat reactiile ambasadelor si i-a cerut inca o data demisia lui Victor Ponta. "Directia este una, fara alta cale de iesire", a mai spus co-presedintele PNL.

Ponta a fost salvat de colegi - Deputatii nu i-au ridicat imunitatea

La randul sau, liderul deputatilor PNL, Ludovic Orban, a subliniat ca astazi "Parlamentul a obstructionat Justitia".

"Ponta a aratat ca nu e un om de stat, nu e un om care tine la tara lui, ci este un fricos care s-a ascuns in spatele unei majoritati parlmentare gaunoase. Povestea nu se termina azi, e abia inceputul. Victor Ponta nu are cum sa isi continue mandatul de premier, chiar daca astazi o majoritate parlamentara a carei coeziune e dictata de frica de Justitie nu a aprobat cererea Justitiei. Este fitilul care va declansa reactia democratiei impotriva lui Victor Ponta.

Motiunea de cenzura e un demers constitutional. Ne vom mobiliza astfel incat sa strangem cat mai multi parlamentari sa voteze alaturi de noi.

Astazi gregarismul imi arata ca nu se intelege clar ca justitia nu se indeplineste in Parlament. Am intrors Romania cu zece ani inainte, in privinta luptei impotriva coruptiei.

Penalii din PSD nu vor sa se opreasca aici, gandesc si alte miscari politice - initiative de modificare a Codului Penal, dezbateri legate de schimbarea procurorului sef al DNA, unificarea DNA cu DIICOT", a declarat Ludovic Orban.

Ponta in presa straina: Am luat in considerare demisia, dar voi ramane - Ce motiv a invocat

De altfel, liderul deputatilor PNL a subliniat ca "pentru prima oara in Parlamentul Romaniei nu se mai voteaza cererea formulata de procurorul general de urmarire penala, ci s-a votat raportul comisiei".

"Investigam temeiuri solide pentru a putea ataca hotararea la CCR. Daca le vom gasi, o vom ataca", a mai declarat Orban.

Intrebat cum comenteaza votul dat de UDMR, calculele aratand ca au votat impotriva ridicarii imunitatii premierului, Ludovic Orban a reamintit de cazul Laszlo Borbely, deputat si fost ministru, pentru care deputatii nu au acceptat ridicarea imunitatii.

"Probabil a fost un serviciu care i-a fost intors lui Victor Ponta", a punctat Orban.

Iohannis ataca Parlamentul: S-a transformat intr-un scut de protectie pentru Ponta

La randul sau, Catalin Predoiu, prim-vicepresedinte PNL, a subliniat ca "planul de desfiintare a Justitiei independente a fost astazi lansat".

"Primul pas a fost salvarea premierului Ponta de urmarire penala. Mesajul implicit catre Justitie si romani este ca Parlamentul este deasupra Justitiei si a legilor.

Saptamana viitoare va fi facut pasul urmator: vor fi atacate legile penale pentru a lipsi procurorii de mijloace. Apoi, vor incerca desfiintarea DNA si schimbarea conducerii. Lucrurile se clarifica. Miscarea contra Justitiei este condusa de Ponta si Tariceanu", arata Catalin Predoiu intr-un comunicat remis Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Ponta scapa urmarire penala, #Ponta PNL reactie urmarire penala, #Orban Ponta fricos , #DNA