Ponta ramane cu imunitatea: Reactii din Parlamentul European

Marti, 09 Iunie 2015, ora 13:29
10117 citiri
Ponta ramane cu imunitatea: Reactii din Parlamentul European

Camera Deputatilor a votat, marti, impotriva urmaririi penale a lui Victor Ponta pentru conflict de interese, iar reactiile de la Strasbourg nu au intarziat sa apara.

PPE cere demisia premierului, in timp ce socialistii il apara, transmite corespondentul Ziare.com la Bruxelles, Dana Cotoara.

Ponta a fost salvat de colegi - Deputatii nu i-au ridicat imunitatea

Liderul Grupului S&D, Gianni Pittella, a comentat foarte scurt in cadrul conferintei sale de presa afirmand ca premierul roman respinge acuzatiile aduse de DNA: "Trebuie sa asteptam finalizarea anchetei si eu ca social democrat sunt pentru prezumtia de nevinovatie care trebuie sa primeze pana cand acuzatiile nu vor fi dovedite."

PSD are una dintre cele mai mari delegatii in cadrul Grupului S&D, cu 16 europarlamentari romani.

De partea cealalta, liderul grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, cel care a cerut audierea lui Victor Ponta la Strasbourg, afirma ca situatia in Romania este dramatica.

Ponta isi joaca imunitatea in Parlament: Reactia ambasadei SUA dupa acuzatiile DNA

"Premierul roman este acuzat de 17 infractiuni, iar Parlamentul il apara pe domnul Ponta. Asa ceva nu s-a mai vazut in Europa. Acuzatiile trebuie probate si este incredibil ca Parlamentul Romaniei se opune acestui lucru. Majoritatea socialista si aliatii ei au votat impotriva ridicarii imunitatii premierului Ponta.

Deci socialistii stau in calea justitiei si acest fapt este inacceptabil. Bineinteles ca exista prezumtia de nevinovatie, nimeni nu contesta acest lucru, dar trebuie sa existe posibilitatea unei achete pentru a se stabili daca cineva e nevinovat sau vinovat. Iar premierul trebuie la randul sau sa poata fi investigat. Cand ne uitam la ceea ce se intampla in Romania este greu de crezut ca domnul Ponta vrea in continuare sa ramana premier. Ar trebui sa demisioneze", a afirmat Weber.

Liderul grupului PPE din Parlamentul European, reactie ferma: E inacceptabil ca PSD blocheaza anchetarea lui Ponta

Situatia din Romania se afla astazi si pe agenda ALDE, dar liberalii europeni vor discuta in cadrul grupului politic cu usile inchise.

Camera Deputatilor a votat, marti, impotriva urmaririi penale a lui Victor Ponta pentru conflict de interese. Din 387 de deputati au fost prezenti 351. 231 au votat impotriva urmaririi penale, iar 120 pentru.

Premierul Ponta a plecat multumit din Parlament. "Era un rezultat normal, un vot dublu 231 la 120. Oamenii simpli nu au avut ocazia pe care am avut-o eu. (...) Nu mai vorbesc despre dosar, eu si avocatii vorbim la DNA. E foarte corect ce a spus Ambasada SUA", a comentat premierul.

Comisia Juridica a Camerei, in care coalitia de guvernare PSD-PC-UNPR-PLR are o majoritate covarsitoare, a votat, luni dupa-amiaza, impotriva solicitarii DNA. Avizul comisiei este insa unul consultativ, decisiv fiind votul plenului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Candidatul PUSL la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a declarat marţi, 23 aprilie, că mazilirea doctorului Cârstoiu este blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor...
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
#Ponta vot imunitate reactii PE, #Parlament European Ponta imunitate , #DNA