Situatia lui Victor Ponta, discutata in Parlamentul European

Luni, 22 Iunie 2015, ora 23:38
9860 citiri
Situatia lui Victor Ponta, discutata in Parlamentul European
Foto: Ziare.com

Situatia din Romania ar putea fi discutata, joi, in Comisia pentru libertati civile, justitie si afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European, in urma unei cereri facuta in plenul din 8 iunie, potrivit proiectului de ordine de zi al comisiei.

Un "schimb de opinii privind situatia din Romania (in urma cererii din cadrul sedintei plenare din 8 iunie si din Conferinta presedintilor din 11 iunie) " ar putea avea loc, "eventual", joi, in sedinta Comisiei pentru libertati civile, justitie si afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European.

Este vorba de un schimb de opinii cu reprezentantii Comisiei Europene.

Ordinea de zi va fi votata, joi, la inceputul sedintei LIBE.

Presedintele Grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, la propunerea Delegatiei Romaniei, a cerut, pe 8 iunie, in plenul de la Strasbourg, ca situatia premierului Victor Ponta, fata de care s-a cerut inceperea urmaririi penale, sa fie discutata in Parlamentul European, se arata intr-un comunicat al popularilor europeni.

"Situatia din Romania este ingrijoratoare. Este inacceptabil ca PSD vrea sa blocheze cercetarile. Directia Nationala Anticoruptie trebuie lasata sa investigheze spre a aduce lumina in cazul acuzatiilor grave aduse lui Ponta", a declarat Manfred Weber.

Liderul grupului PPE din Parlamentul European, reactie ferma: E inacceptabil ca PSD blocheaza anchetarea lui Ponta

Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a propus ca subiectul sa fie discutat in comisia de specialitate (Comisia pentru libertati civile, justitie si afaceri interne), precum si in Conferinta liderilor grupurilor parlamentare, inainte de a fi discutat in plen.

Situatia premierului urmarit penal ajunge la Strasbourg - cand ar putea dezbate PE criza din Romania

"Este inadmisibil ca premierul si ministrul Justitiei sa ameninte liderii opozitiei si sa intimideze cetatenii care doresc sa participe la demonstratii prin care cer demisia lui Victor Ponta", a afirmat copresedintele Delegatiei romane in grupul PPE Theodor Stolojan.

Premierul Victor Ponta este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor in dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi savarsit in perioada in care era avocat.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Victor Ponta Parlamentul European, #Manfred Weber Romania discutie PE, #Ponta discutie PE, #Ponta urmarit penal , #DNA