Situatia premierului urmarit penal ajunge la Strasbourg - cand ar putea dezbate PE criza din Romania

Luni, 08 Iunie 2015, ora 19:07
6492 citiri
Situatia premierului urmarit penal ajunge la Strasbourg - cand ar putea dezbate PE criza din Romania

Liderul Grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, a cerut luni in deschiderea sesiunii plenare introducerea dezbaterii despre situatia din Romania pe agenda Parlamentului European.

Deputatii au decis sa se urmeze procedura standard potrivit careia cererea PPE initiata de Cristian Preda trebuie aprobata de conferinta presedintilor (presedintele Parlamentului European si liderii grupurilor politice) care are loc joi, 11 iunie 2015, dupa care subiectul va fi trimis Comisiei pentru Libertati Civile, transmite corespondentul Ziare.com la Bruxelles, Dana Cotoara.

In mod normal, presedintele LIBE ia act de cererea PPE si informeaza coordonatorii politici de existenta documentului. Daca exista consens, subiectul este trimis direct la serviciile plenarei pentru a fi introdus pe ordinea de zi din iulie. Daca nu, procedura se complica pentru ca se poate ajunge la vot, ceea ce este foarte probabil sa se intample intrucat socialistii se impotrivesc acestui demers, iar PSD are o delegatie importanta in acest grup politic. Daca votul este in favoarea documentului PPE, dezbaterea intra pe agenda plenarei, daca nu demersul lui Cristian Preda se opreste aici.

Surse europarlamentare afirma ca Grupul ALDE urmeaza sa dezbata marti situatia din Romania in sedinta de grup care nu este publica. Tara noastra are 3 europarlamentari care activeaza in ALDE: Norica Nicolai, Renate Weber si Mircea Diaconu.

Premierul Ponta ar putea fi chemat sa dea socoteala in Parlamentul European

In schimb, europarlamentarul PSD Andi Cristea sustine ca "nici in 2015, unii alesi ai nostri nu inteleg ca exportul de scandal la Bruxelles, Strasbourg, sau in varii capitale euro-atlantice, ne face rau".

"Nu e amuzant nici macar pentru ceilalti colegi din Parlamentul European, caci sunt mult mai interesati de ceea ce avem de spus in materie de politici europene, decat de faptul ca iar ne plangem unii de altii. Suntem 'exceptionali' tocmai prin asemenea gesturi, cand Europa asteapta de la noi ce asteapta si romanii: normalitate, puterea stabilitatii.

Victor Ponta, premierul prosperitatii, care a readus Romania in situatia de bine dinainte de criza, ajunge sa fie obiectul jocurilor politice nesabuite, de dragul circului si atat. Pacat, asta nu e politica europeana, e mocirla balcanica, aveam cu toti asteptari mai mari, Romania nu mai e grupa mica in Uniunea Europeana, are nevoie de oameni politici maturi. Rusine celor care nu inteleg ca fac rau Romaniei!", scrie pe Facebook Andi Cristea, presedintele Delegatiei Uniunea Europeana - Moldova din Parlamentul European.

Cristian Preda: Ros de frica si ura, Ponta manipuleaza in cel mai josnic mod

Luni, europarlamentarul Cristian Preda a afirmat ca premierul Victor Ponta trebuie sa fie chemat in Parlamentul European pentru a da socoteala dupa situatia tensionata din ultimele zile, presedintele PSD fiind pus sub urmarire penala si confruntandu-se cu un vot in Parlament privind incuviintarea cererii DNA de incuviintare a urmaririi penale pentru conflict de interese.

"Am cerut deja in aceasta dimineata ca Parlamentul European sa discute criza politica din Romania in sesiunea care incepe chiar diseara. Eu cred ca in conditiile de deficit democratic din Parlamentul Romaniei se impune audierea lui Victor Ponta in Parlamentul European", a spus Cristian Preda, la RFI Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, 16 aprilie, că, în acest moment, la nivelul coaliţiei s-a menţinut decizia ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidatul coaliţiei la...
#Victor Ponta Parlamentul European, #Manfred Weber Romania discutie PE, #Ponta discutie PE, #Ponta urmarit penal , #DNA
Comentarii