Cum si-au impartit Romania (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Joi, 19 Februarie 2015, ora 08:47
24088 citiri
Cum si-au impartit Romania (Opinii)
Foto: it.imagixs.com

In comunicatul DNA referitor la retinerea cumnatului lui Victor Ponta, Iulian Hertanu, sub acuzatiile de evaziune fiscala, constituire de grup infractional organizat si deturnare de fonduri, apare o informatie foarte interesanta.

Ea suna asa: "Contractul avand ca obiect Extindere retele de canalizare in orasul Comarnic a fost atribuit de catre S.C. HIDRO PRAHOVA S.A. Ploiesti (societate cu capital integral de stat la care Consiliul Judetean Prahova este actionar majoritar), Asocierii S.C. GROSSMAN ENGINEERING GROUP S.R.L. - S.C. EURO CONSTRUCT TRADING 98 S.R.L. si a fost semnat la data de 13.01.2012".

Grossman este firma lui Hertanu, cumnatul lui Ponta. Cine este Euroconstruct? Firma lui Dan Besciu si Sorin Vulpescu. Oficial. Neoficial, presa a scris repetat ca este de fapt tot o firma a lui Dorin Cocos, controlata prin interpusi. Domnii Besciu si Vulpescu au fost parteneri de afaceri ai lui Dorin Cocos in firma West Tour 98 SRL. Este ceea ce presa a numit mereu grupul Golden Blitz.

Nu este singura legatura intre Victor Ponta, Elena Udrea si Dorin Cocos.

Ca dl Ponta a prestat servicii de avocat pentru firmele lui Dorin Cocos este deja de notorietate, fapt recunoscut si de Elena Udrea de mai multe ori.

Aceeasi doamna Udrea marturisea de buna voie si nesilita de nimeni cum ii facea vizite la ceas de seara lui Victor Ponta in biroul din imobilul unde locuieste pentru a negocia functii de procurori sefi.

Dar sa mergem mai departe. Firma dlui Hertanu a inflorit, ce-i drept, dupa ce cumnatul a ajuns sef de partid si premier, dar nu i-a mers chiar rau nici inainte.

Si Elena Udrea nu a fost straina de asta. A semnat ca ministru al Dezvoltarii, de exemplu, contractul de finantare pentru modernizarea Ambulatoriului SJU Suceava, proiect cu un buget total de 4,6 milioane lei, din care 3,28 milioane lei contributia Uniunii Europene.

Elena Udrea nu a fost insa generoasa doar cu Hertanu-cumnatul. Se lauda la un moment dat ca Teleormanul condus de dl Dragnea, pe atunci presedinte de CJ, a fost un rasfatat al finantarilor de la MDRT, cu vreo 2 milioane de euro. Sa fie primit!

Nici dl Ghita n-a fost chiar ostracizat de dna Udrea. In 2009, fix cand Elena Udrea era ministru interimar al Mediului, un consortiu format din companiile Asesoft International, TeamNet International si Star Storage, primele doua oficial ale lui Sebastin Ghita in acel moment, au castigat de la Agentia pentru Protectia Mediului, prin procedura de licitatie restransa, un contract IT de 20 de milioane de euro.

Elena Udrea s-a justificat spunand ca "nu ministrul Mediului se ocupa de organizarea de licitatii la nivelul Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, ci conducerea ANPM. Ei erau ordonatori de credite, ei aveau propriile lor proiecte de dezvoltare".

E drept, doar ca fix in mandatul de interimar al dnei Udrea este numit vicepresedinte al Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului dl Constantin Ghioc, fost angajat al lui Sebastian Ghita. Pura coincidenta, desigur.

Stiti ce vad eu aici? O mica parte, probabil, dintre dovezile MARELUI BLAT.

Ponta, Udrea, Ghita erau dusmani politici de moarte la televizor. De la acuzatii politice pana la insulte ordinare, nimic n-a lipsit din arsenalul confruntarii lor mediatice pe viata si pe moarte.

Dar dincolo de spectacolul de lumini si fum, de stroboscoapele scenei, acum descoperim ca fratia era desavarsita. Firmele lor sau ale interupusilor si-au impartit halca cu halca Romania si banul public. In timp ce mainile le erau ocupate cu gesticulatii belicoase, iata ca acum aflam ca, pe sub masa, cozile lor erau strans legate.

N-avea importanta cine este efectiv la putere. Unii imparteau, altii primeau, rolurile se inversau apoi, cu aceeasi gesticulatie si aceeasi innodare de cozi. Pentru prostime era razboi, pentru ei era fratie. Fratie cu aspect mafiot. Si probabil ca asta trebuia sa continue si dupa prezidentialele din 2014, daca le castiga Victor Ponta.

Am fost putini cei care au denuntat demult blatul. Dan Tapalaga si cu mine explicit, prin investigatii Gabriel Befu (primul care a scris de asocierea Hertanu - Euroconstruct in 2012), Rise Project. Si am fost atacati pentru asta de ambele tabere. Se pare ca nu eram nebuni. Blatul iese acum la suprafata in toata splendoarea lui.

Traian Basescu se da imaculat si nestiutor. Nu stia ce face Elena Udrea. N-am sa cred niciodata ca fostul presedinte nu stia toate aceste lucruri. Nu avea cum sa nu stie macar ca dna Udrea, sefa a cancelariei prezidentiale, produsul sau politic de elita, cel mai onest dintre candidati, sursa alternativa de informatii, era sotia lui Dorin Cocos, parte a grupului Bittner - Petrache. Si de aici ce putea urma? Stia ce invarte sotul Gabrielei Firea, dar nu stia ce invarte Elena Udrea cu Sebastian Ghita si Dorin Cocos cu Iulian Hertanu?

Ca a profitat de acest blat cu cinism sau a ajuns din cauza unei imense slabiciuni prizonierul lui nu stiu. Probabil vom afla la un moment dat. Dar oricare dintre variante este la fel de grava.

Sub ochii lui si mi-e imposibil sa cred ca fara stirea lui, ceea ce procurorii numesc acum grupuri infractionale oganizate, adica mafii, si-au impartit Romania si au furat-o temeinic. Iar asta este o vina istorica, ma tem, imposibil de sters.

Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a precizat că el nu crede că „fermierii români vopsesc puii”. Declarațiile vin în contextul în care fostul președinte al...
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
#Udrea Ponta Ghita Basescu, #Hertanu Ponta Cocos , #Elena Udrea