Autostrada Transilvania si coridorul Teleorman (Opinii)

Sambata, 07 Decembrie 2013, ora 23:37
10009 citiri
Autostrada Transilvania si coridorul Teleorman (Opinii)
Foto: m.inmagine.com

Dat fiind ca nu pare tocmai sigura acciza de 7 centi pe care primul ministru se zbate s-o smulga din buzunarele noastre, iar presedintele se opune, ca sa se dea bine cu poporul, domnul Ponta le-a pregatit baronilor din teritoriu, ca premiu de consolare, fiecaruia cate o autostrada, ca zic asa, personala. Bonus.

Hartia suporta orice

Autostrazile, parca pictate cu creioane carioca pe harta tarii si aparute pe toate ecranele, par mult mai frumoase si chiar costa mai putin decat disputata acciza, intrucat este foarte putin probabil ca le va construi cineva pe toate, nu zic in secolul nostru, dar poate nici macar in mileniul abia inceput.

Dovada ca autostrada este micul cadou de sfantu' Nicolae pentru respectivii baroni sta in faptul ca, de marti pana joi, in numai doua-trei zile, traseele s-au modificat de doua ori si poate se mai modifica inca, pe genunchi, in continuare.

Astfel, pe langa coridorul IV Transilvania, se observa la orizont si coridorul Oprisan, anume ca sa treaca pe la Focsani, sa ajunga la Braila si sa se opreasca la Galati, sau poate invers, amandoua orasele fiind doldora cu alegatori si nelipsindu-le nici baronul din doare.

De la Galati incolo - sau poate de la Braila, asta nu e tocmai clar - nemaifiind presarati in continuare si alti baronasi, autostrada face brusc cap de linie, cum faceau pe vremuri tramvaiele cand ajungeau in Damaroaia.

Un nou Scornicesti la orizont

Cea mai buna dovada ca programul e facut pentru baroni si nu pentru altcineva o constituie autostrada Teleorman, al carui coridor pan-european incepe de la Bucuresti si se opreste la Alexandria, unde e punct terminus. Stop.

Astfel, avem sansa sa ne alegem cu cea mai scurta autostrada din Europa, Bucuresti-Alexandria, situata pe coridorul Dragnea, cu cap de linie acasa la Bombonica si careia nu-i putem facem concurenta decat tot noi insine, cu alta autostrada, tot a noastra, Bucuresti-Pitesti, de pe coridorul pan-european Ceausescu si cu acces la drumul de costise ce duce direct la Scornicesti. Ovatii si urale.

Se pare ca insasi natura a facut fiinta umana astfel, incat fiecare individ, cu cat urca mai sus pe pirmaida, cu atat sa-si doreasca mai cu ardoare o autostrada proprie si cu dedicatie.

Faptul ca Alexandria e prioritara la autostrazi si nu, de exemplu, Giurgiu, unde bulgarii tocmai construiesc o autostrada ca sa se lege cu ea de noi, n-are alta explicatie decat aceea ca domnul Dragnea tine cu tot dinadinsul sa-si bage coridorul in istorie cel putin la fel de glorios cum intra drumul matasii altadata.

Carioca sa traiasca!

Totusi, ca sa nu fie acuzat patidul de favoritisme, au aparut trase, tot cu carioca pe hartie, si alte coridoare din domeniul SF, precum cel care traverseaza dintr-un foc Carpatii de la Brasov la Iasi, cu destinatie la baronul Adomnitei si cu o mica halta la baronasul de Bacau.

Asta, in timp ce nu se mai gasesc fonduri pentru autostrada Pitesti-Sibiu, ceea ce imi explc prin doua motive. Primul, ca baronul de la Ramnicu Valcea o fi fluerat in biserica si nu mai merita atentia partidului. Al doilea, ca baronul Johannis este oricum amplasat cu Sibiul chiar pe coridorul IV, cel mai sigur dintre toate, si ar fi cam inechitabil ca unii sa aiba doua autostrazi, iar altii deloc.

De altfel, cu coridorul sau IV, domnul Johannis a iesit cel mai bine dintre toti. El va putea calatori fara probleme si cu viteza maxima direct pana in tara lui Goethe, iar de acolo inapoi pana la locul de bastina al lui Radu Mazare. Oricat de baron te-ai simti, tot nu poti jindui la mai mult.

Cat priveste restul de autostrazi, pericolul cel mare nu mi se pare acela ca nu se vor construi. Pericolul e ca urmeaza imediat atatea studii de fezabilitate - cel putin unul pentru fiecare varianta - incat dupa ce platim toate variantele, ne vom pomeni ca, pentru autostrazi, n-au ramas bani ioc. Ce-i de facut?

Cum, ce? Punem mana pe carioca si facem harti, pentru ca alegerile, ori de cate ori se termina unele, incep rapid altele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
#autostrazi fonduri, #coridorul IV, #autostrada Transilvania Liviu Dragnea PSD , #guvern