Basescu, invitat sa asiste la votul pentru investirea Guvernului Ponta2

Joi, 20 Decembrie 2012, ora 14:36
3457 citiri
Basescu, invitat sa asiste la votul pentru investirea Guvernului Ponta2
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu a fost invitat sa participe vineri la sedinta plenului reunit al Parlamentului pentru a asista la acordarea votului pentru investirea Guvernului Ponta2.

Informatia a fost confirmata de actualul si viitorul presedinte al Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

El a declarat, dupa ce premierul Ponta a depus juramantul in calitate de deputat, ca au mai fost invitati la sedinta plenului reunit de vineri guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, Patriarhul Daniel si presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean.

Zgonea a precizat ca invitatiile au fost adresate oficial, in baza unui protocol care ar fi functionat si inainte de 2004, adica pe vremea presedintilor Ion Iliescu si Emil Constantinescu.

Intrebati de jurnalisti daca se asteapta ca presedintele Traian Basescu sa onoreze invitatia, Valeriu Zgonea si Victor Ponta au raspuns ca "nu e obligatoriu sa vina".

"Eu respect protocolul(...) E o procedura unica, e asa de frumoasa, cum sa nu inviti?", a adaugat Zgonea, precizand ca invitatia scrisa adresata presedintelui a fost "co-semnata" de cei doi presedinti ai Parlamentului (Valeriu Zgonea si Crin Antonescu, n.red.).

De asemenea, Victor Ponta a declarat: "Fiind vorba de Parlament, cei doi presedinti au respectat regulile de protocol".

Nici Zgonea si nici Ponta nu au putut sa precizeze care este protocolul despre care vorbesc, preferand sa plece de langa jurnalisti.

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat joi ca sedinta plenurilor reunite ale celor doua Camere va avea loc, cel mai probabil, in cursul zilei de vineri, 21 decembrie, prilej cu care se va prezenta programul de guvernare si va avea loc votul de investitura.

Pe parcursul zilei de joi, la Camera Deputatilor are loc depunerea juramantului celor 412 alesi la scrutinul din 9 decembrie, constituirea comisiilor si alegerea conducerii. De asemenea, Senatul este pe ultima suta de metri cu procedurile. Daca totul merge bine, joi seara, pana noaptea tarziu, vor fi audiati in comisii ministri propusi miercuri pentru a face parte din viitorul guvern Ponta.

Urmeaza ca vineri seara sa aiba loc depunerea juramantului de catre ministrii votati in Parlament, la Palatul Cotroceni, in fata presedintelui Romaniei.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Basescu invitat Parlament investitura, #Basescu Parlament investitura Ponta , #guvern