Bogdan Oprea: La Vila Dante ministrii fac chermeze. Guvernul dezminte

Miercuri, 09 Octombrie 2013, ora 17:12
3451 citiri
Bogdan Oprea: La Vila Dante ministrii fac chermeze. Guvernul dezminte
Foto: gov.ro

Purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Bogdan Oprea, a afirmat ca la Vila Dante ministrii Cabinetului Ponta au facut "chermeze", dar Guvernul a dezmintit, a doua zi, informatia.

Declaratiile reprezentantului Administratiei Prezidentiale au fost facute in contextul in care marti seara, posturile Romania TV si Antena3 au reluat simultan subiectul vilei de protocol din strada Dante, acuzandu-l pe presedintele Traian Basescu, la fel ca si in timpul suspendarii din vara lui 2012, ca se foloseste de conditiile de lux pe care statul i le pune la dispozitie.

Intr-o interventie telefonica la postul Romania TV, Bogdan Oprea a explicat ca presedintele nu a mai folosit acea resedinta de luni bune.

"Dezinformati grosolan cand afirmati ca e vila presedintelui. In acea vila se petrec aniversari si chermeze ale ministrilor Cabinetului Ponta", a declarat purtatorul de cuvant al Administratiei prezidentiale.

Bogdan Oprea a sustinut ca a vazut cu ochii lui ministri intrand pe poarta Vilei Dante. "Fac taraboi incat sa-i aud...E suficient sa-i vad in poarta, cum intra si cum ies", a mai spus Bogdan Oprea.

In replica, Guvernul Ponta a remis miercuri un comunicat de presa in care arata ca "in ultimul an, la Vila Dante au fost organizate exclusiv urmatoarele activitati": 27 noiembrie 2012 - mic-dejun oficial oferit de premierul Ponta premierului Republicii Slovacia, mai 2013 - intalnire informala a premierului cu presa si 11 iulie 2013 - dineu oficial oferit de Victor Ponta premierului Frantei.

"Subliniem faptul ca in imobilul mentionat nu au fost organizate alte evenimente publice sau private.

Mai mult, trebuie mentionat ca, in acest moment, RA-APPS se afla intr-un stadiu avansat de negociere in vederea inchirierii vilei", se mai arata in comunicatul remis de Guvern.

Intr-adevar, Victor Ponta a anuntat zilele trecute ca Guvernul intentioneaza sa inchirieze Vila Dante pentru aproximativ 20.000 de euro pe luna.

Vila Dante a constituit unul dintre subiectele amplu dezbatute de mass-media adversara lui Traian Basescu in timpul evenimentelor din vara lui 2012 care au culminat cu suspendarea presedintelui.

Ponta i-a invitat, in iulie 2012, pe jurnalisti sa faca turul vilei aflate in nordul Capitalei (foto), despre care spunea ca a fost pregatita pentru Traian Basescu, pentru ca acesta sa se mute acolo dupa terminarea mandatului. Oficialul le-a spus jurnalistilor ca vila a fost modernizata cu un milion de euro. Mai mult, premierul a organizat si o zi a portilor deschise la Vila Dante.

In replica, Bogdan Oprea, purtatorul de cuvant al lui Traian Basescu, a declarat atunci ca informatiile "vehiculate si girate personal" de prim-ministrul Victor Ponta cu privire la renovarea Vilei Dante "reprezinta o diversiune" si ca Traian Basescu nu a solicitat niciodata efectuarea de renovari la Vila Dante.

La randul sau, Traian Basescu a afirmat ca intentia lui Ponta era sa se mute in aceasta vila pentru a o ocupa pe durata mandatului sau de prim-ministru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#Guvern chermeze Vila Dante, #Ponta Basescu Vila Dante, #Bogdan Oprea guvern Vila Dante , #guvern