Cine il mai poate opri pe Ponta (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Luni, 14 Octombrie 2013, ora 18:36
6525 citiri
Cine il mai poate opri pe Ponta (Opinii)

Framantarile din randul dreptei romanesti in disperarea lor de a scoate de nicaieri un candidat pentru presedintie, care sa nu aduca totusi puncte adversarilor, sunt cel mai amuzant spectacol din politica romaneasca.

Cu o asa Opozitie nici nu e de mirare ca un Victor Ponta isi permite toate arogantele din lume. Cum singurul care mimeaza o minima opozitie fata de marsul premierului in fruntea Romaniei este Traian Basescu, un presedinte cu tot mai putina putere, nu prea mai ramane nimeni care sa i se poata opune eficient si pe termen lung liderului PSD.

Liberalii impreuna cu Crin Antonescu sunt mai degraba la mana lui Ponta si, in ciuda sicanelor si provocarilor pe care i le servesc constant, e nerealist sa iti imaginezi ca PNL ar putea administra un PSD dezlantuit.

In fond, singurul lucru la care se lucreaza cu toate motoarele pornite in Parlament este negocierea pe care liderii social democrati o duc pentru formarea unei noi majoritati, in eventualitatea in care USL scapa de sub control.

Iar pierderea liberalilor si destramarea majoritatii useliste nu ar fi pana la urma niciun capat de tara. Este dovedit de acum ca intr-un an supra-majoritatea de aproape 70% nu a ajutat USL sa isi duca macar aproape de implinire niciunul dintre marile proiecte cu care a pornit in campanie.

Revizuirea Constitutiei si reorganizarea teritoriala, strans legate si interconectate intre ele, sunt planurile care au incremenit armata uselistilor din Parlament. Cum ambele au fost deja amanate pentru sfarsitul lui 2014, este extrem de improbabil ca ele sa mai devina vreodata realitate. Cel putin in forma in care au fost gandite si proiectate initial la varful USL.

Cu un Crin Antonescu stand la mana PSD si un Traian Basescu interesat in primul rand de urmasul care-i va lua locul la Cotroceni, singurele lucruri care ar fi putut sa il deranjeze pe liderul social democratilor ar fi fost presa si oamenii din strada.

Media e insa pe cale de a fi educata si dresata de la un capat la altul, iar strada a revenit dupa o zvacnire in cazul Rosia Montana la amortirea pe care o cunoastem atat de bine.

Se dovedeste ca oricate rateuri inregistreaza Guvernul, indiferent cate arogante expune premierul in relatia cu multimea care i-a acordat uriasa majoritate din Parlament, Victor Ponta defileaza la fel de senin in drumul sau catre acapararea intregii puteri din stat.

Marind bugetele serviciilor secrete, lansand mesaje directe catre procurori si dand legi speciale, cu dedicatie, pentru presa din audiovizual, Ponta e la doar un pas de punctul din care nu va mai putea fi intors de nimeni.

E de inteles de ce premierul nu se consuma prea mult in legatura cu esecul privatizarii CFR Marfa, de exemplu. Asa cum nu a facut-o nici in cazul Oltchim. Cum nu va avea niciun stres cand proiectul Rosia Montana va trece de Parlament si RMGC va incepe exploatarea in Muntii Apuseni.

Pentru ca Ponta stie ca s-a ocupat de toti cei care ar fi putut sa-i faca probleme. Iar restul se conving singuri ca nu exista o alta solutie mai buna.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
Efectul renunțării coaliției la medicului Cârstoiu: Gabriela Firea va candida la București din partea PSD. PNL va merge separat cu Sebastian Burduja la alegeri
Efectul renunțării coaliției la medicului Cârstoiu: Gabriela Firea va candida la București din partea PSD. PNL va merge separat cu Sebastian Burduja la alegeri
PSD şi PNL au decis să candideze separat la Primăria Capitalei. Coaliția de guvernare a renunțat luni seara, 22 aprilie, la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu. Gabriela Firea şi Sebastian...
#Ponta revizuirea Constitutiei, #Ponta reorganizare teritoriala , #guvern