Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ciomagul "pisicului" Ponta (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Miercuri, 27 Mai 2015, ora 13:00
7721 citiri
Ciomagul "pisicului" Ponta (Opinii)
Foto: captura video Youtube

Ce mi-a placut intotdeauna la Victor Ponta a fost capacitatea lui de a incasa lovituri dupa lovituri fara sa se prabuseasca la pamant. E o calitate pe care, daca nu o ai, nu prea ai cum sa rezisti in politica.

Pe vremuri, am observat ca Emil Boc s-a remarcat si el prin forta cu care incasa fara sa cedeze nervos, insa cred ca Victor Ponta a dus abilitatea de a digera socuri pe culmile excelentei. Acum pare sa isi fi revenit si dupa ultimul dezastru pe care si l-a provocat in mare parte singur la alegeri si, dupa cum ne-a obisnuit, isi da in petec fara sa-l provoace nimeni.

Singura problema e ca Victor Ponta nu cred ca a invatat ca singura strategie care pare sa functioneze in cazul sau e tactica "pisicului", tehnica pe care si-a dezvoltat-o in preajma lui Traian Basescu, dupa cum se poate vedea in acest filmulet de care probabil va amintiti.

In opinia mea, experienta ar fi trebuit sa-l fi invatat de acum ca in momentul in care incearca sa iasa din rolul de pisicut si sa se arate leu, el stapanind doar abilitatea de a se pisici, rezultatul nu poate fi decat unul prost. Cred ca e exact ceea ce se petrece acum cu premierul Romaniei.

Din acest motiv, recunosc, nu m-a surprins foarte mult ca tocmai Victor Ponta dintre toti politicienii a putut sa scrie urmatoarele lucruri despre mine, pe Facebook, pornind de la un text pe care l-am publicat marti pe Ziare.com.

"Va rog cititi opiniile de mai jos! Repeta aproape cuvant cu cuvant ce au spus atatia ani Mihai Gadea si jurnalistii de la Antena 3, liderii politici ai USL, putinii oameni ramasi sa lupte cu Regimul Basescu in special dupa 2009!

Cine spune asta acum, in 2015? Cei mai vehementi ciomagari basisti, cei mai zelosi si agresivi sustinatori ai Regimului, cei care ne linsau mediatic si judiciar doar pentru ca indrazneam sa il criticam pe Basescu si abuzurile sale cumplite!

Acum toti au trecut senini si fara nicio invitatie in noua barca a Puterii, din simplu oportunism si sinecurism (sau poate asa au primit noile ordine pe unitate)!

Sincer cred ca Basescu primeste ce merita - tocmai de la servitorii sai cei mai umili! Cine face ca el sa pateasca la fel!"

Si urmeaza trei linkuri dintre care unul al articolului "Bomba lui Traian Basescu". Dan Tapalaga si Sorina Matei i-au raspuns imediat, fiecare cum a stiut mai bine, amintindu-i ca, in general, nimeni nu a colaborat si nu s-a maimutarit mai slugarnic si mai urat pe langa Traian Basescu decat Ponta insusi.

Sa te prezinti in conditiile astea drept falanga luptei antibasiste cand tu nu ai stiut cum sa-i intri pe sub piele mai bine fostului presedinte e mai mult decat umilitor.

Trec peste obsesia lui Ponta cu acoperitii si "ordinele pe unitate", venind din partea unui politician acuzat el insusi ca e un securist sub acoperire, replica lui e doar hazlie, cel putin in cazul meu.

Tin doar sa-i spun domnului Ponta ca, daca insista cu alegatiile astea, ne vedem la tribunal.

Singurul lucru pe care as vrea sa i-l amintesc premierului de astazi al Romaniei e ca, in timp ce scrie astfel de lucruri, ar trebui sa isi aduca aminte cum, in vremea cand era inca in Opozitie, se folosea obsesiv pe blogul sau de articolele in care il criticam pe Traian Basescu, pentru a demonstra de ce el si proaspatul USL trebuie si merita sa vina la guvernare.

Iata doar cateva exemple, unele preluate intergral pe blog de cel care atunci era liderul Opozitiei:

Doar rememorarea acestui episod e suficienta, cred, ca sa stim cine e de fapt Victor Ponta, cine stie sa se pisiceasca mai mult pentru a obtine ceva si cine stie sa foloseasca ciomagul fara sa isi sparga singur capul.

Cat despre ce merita sa primeasca fiecare, asta e, ghinion!, viata e de cele mai multe ori nedreapta ☺ Noroc ca pisicile au, dupa cum se spune, noua vieti.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Ponta pisic Basescu , #guvern