Guvern la smecherie (Opinii)

Marti, 29 Mai 2012, ora 20:08
2118 citiri
Guvern la smecherie (Opinii)
Foto: gov.ro

Am citit candva despre o intamplare care, cu putin umor, ar putea fi interpretata ca banc, domeniu in care noi, romanii, ca sa fim drepti cu noi insine, excelam. Se spunea acolo ca un tip si-a cumparat un frigider nou si, cum cel vechi inca era utilizabil, l-a scos in fata portii, lipindu-i o hartie, de fapt o invitatie, ca cine-l vrea sa-l ia acasa, gratis.

A stat frigiderul in fata portii patru zile si patru nopti, dar nimeni nici macar nu s-a oprit din mers sa-l vada mai bine. Intr-a patra zi, omul a schimbat hartia, scriind ca frigiderul e de vanzare si costa numai o suta de lei. A doua zi, dimineata, frigiderul disparuse din fata portii.

Cam asa s-a intamplat si cu guvernul Ponta. Din februarie, in doua randuri, Presedintele Basescu a invitat Opozitia la guvernare, la modul serios, pentru ca asa ceva nu e nici de banc si nici de gluma.

Liderii Opozitiei insa, au luat oferta in bascalie, ca pe o pacaleala, ca pe o gluma de a presedintelui, care, neavand ce face la Cotroceni, s-a apucat de incropit farse cu soarta tarii si a romanilor.

Si asa, din refuzul Opozitiei, din neincredere, superficialitate si iresponsabilitate fata de destinele tarii si romanilor, dar si din aroganta celor doi sefi, Ponta si Antonescu, a aparut, in februarie, Guvernul Ungureanu. Numai ca nici acest guvern nu a fost pe placul Opozitiei, evident ca Opozitia trebuie sa se opuna la tot ce face si spune Puterea, chiar daca sunt si lucruri bune, utile pentru tara, ca doar acesta ii este rolul.

Si asa, mai in glume, mai in serios, la nici trei luni de la instalare, Opozitia a pus de o motiune amenintand ca, daca motiunea trece, in urmatoarele 30 de secunde va instala la Palatul Victoria cel mai curat guvern din istoria postdecembrista a Romaniei, dar nu despre asta este vorba aici, ci despre cum a trecut motiunea.

Daca la inceputul sedintei parlamentare, de discutare si votare a motiunii, partidul de la guvernare era sigur ca motiunea nu va trece, deoarece avea numarul legal de sustinatori, in ciuda faptului ca mai multi dintre parlamentarii sai trecusera dincolo, la Opozitie, pe parcursul sedintei numarul sustinatorilor Puterii s-a subtiat, vazand cu ochii.

Fara nicio exagerare, au fost parlamentari care au intrat in sedinta ca PDL-isti si au iesit din sedinta ca PSD-isti sau PNL-isti votand, fara scrupule ori regrete, impotriva partidului in care au activat mai bine de trei ani.

Evident ca-n toata aceasta actiune care s-a derulat pe parcursul a catorva ore in fata intregii tari, a fost o tradare, dar si tradarea e o forma de furt, bucura pe unii, scarbeste pe altii.

Sigur ca in aceasta situatie, cu tradari, plecari, venire si reveniri, cu o gama intreaga de intamplari palpitante si amuzante, privite din afara, fara implicare, victoria Opozitiei e mult mai dulce, mai de apreciat si de amintit ca buna gluma, peste ani.

Guvernarea oferita de presedinte asa, ca un dar searbad, nu avea niciun haz si nu ar fi iscat atata bucurie si zambete de invingatori celor din Opozitie si sustinatorilor lor. Unii dintre semenii nostri se simt bine si sunt total satisfacuti doar atunci cand obtin ceva prin tradare, minciuna si inselatorie, gandind ca undeva au prodes pagube si ca cineva sufera.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Guvern Ponta pacaleala Basescu, #Basescu USL guvernare, #Ungureanu guvern motiune cenzura , #guvern