Guvernul a aprobat Codul Fiscal si Codul de Procedura Fiscala - ce masuri ia si ce efecte asteapta

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 13:39
5286 citiri
Guvernul a aprobat Codul Fiscal si Codul de Procedura Fiscala - ce masuri ia si ce efecte asteapta

Proiectele Codului Fiscal si Codului de Procedura Fiscala au fost aprobate in sedinta de guvern de miercuri, a precizat purtatorul de cuvant al Executivului, Corneliu Calota.

Acestea urmeaza sa fie transmise Parlamentului spre dezbatere si aprobare, Senatul fiind prima Camera sesizata in acest sens, informeaza Agerpres.

Ponta: Codurile Fiscale, aprobate miercuri - mai necesita avizul Justitiei

Noile Coduri ar trebui sa intre in vigoare la 1 ianuarie 2016, daca vor fi avizate de Parlament.

Insa, anterior, Ponta a spus ca Guvernul poate sa adopte scaderea TVA mai devreme.

"E 25 martie, asa ca avem practic o imagine extrem de clara a incasarilor la buget pentru primul trimestru, iar asta inseamna ca putem face, in proportie de 99% - imi pastrez partea de 1% ce tine de negocierile noastre cu institutiile financiare internationale - putem sa aplicam reducerea TVA din luna aprilie. Practic, aceasta prevedere din Codul Fiscal va fi devansata cu cel putin 6 luni.

Insa exista si o veste proasta. Ori reducem cota generala la 20%, ori ramane la 24% si o scadem la produsele alimentare la 9%. Nu le putem face pe amandoua", a explicat Ponta, miercuri, intr-o conferinta de presa.

Mai mult, el a explicat ca in aprilie se va lua o decizie pe aceasta tema, iar masura va intra in vigoare probabil de la 1 iunie.

Felicitari si promisiuni

De asemenea, la debutul sedintei de guvern, Ponta a tinut sa felicite ministerele Finantelor si Justitiei pentru munca la Codurile fiscale, adaugand faptul ca reprezentantii lor nu trebuie sa se obisnuiasca cu laudele, pentru ca vor fi certati atunci cand merita.

Ponta: Reducerea TVA, decisa in aprilie. Dar exista si o veste proasta (Video)

El a mai mentionat ca isi doreste ca dezbaterea pe noile Coduri in Parlament sa nu fie una politizata, caci "aceste Coduri nu sunt ale PSD, PC, PNL sau al altor partide, ele sunt bune pentru Romania, putem sa cream locuri de munca, sa avem crestere economica, sa avem predictibilitate si sa ne asiguram ca mergem in continuare in directia buna".

"Trendul investitiilor straine trebuie sa creasca (...) si sa inlaturam intepretarile neclare si orice surse de nenumarate lupte intre contribuabili si institutii", a mai punctat Ponta.

Sursa: Guvern

De asemenea, in sedinta de Guvern a fost aprobata o ordonanta prin care numarul de posturi din cadrul Agentiei Nationale de Imbunatatiri Funciare (ANIF) si al filialelor teritoriale va fi suplimentat cu 995 locuri, la un total de 2.495 posturi, cu argumentul ca disponibilizarile efectuate in urma cu patru ani, in contextul crizei, au afectat activitatea ANIF.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Guvern adoptat Cod Fiscal, #Guvern adoptat Coduri Fiscale, #Cod Fiscal adoptat , #guvern