Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: "Gata cu recesiunea", zice Ponta. Si de unde vin bani?

Miercuri, 03 Octombrie 2012, ora 23:36
3952 citiri
Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: "Gata cu recesiunea", zice Ponta. Si de unde vin bani?

Tare, si-or fi zis cetatenii, cand au aflat declaratia lui Victor Ponta de la Bruxelles:

"Vreau doar sa demonstrez ca austeritatea si taierile nu sunt singura cale de a avea dezvoltare si crestere".

"Am incercat sa demonstrez prin exemplul tarii mele ca putem avea un program social la guvernare, sa avem crestere economica si sa le explicam oamenilor ca mai exista o alternativa la ceea ce germanii si alti conservatori sustin ca este singura cale".

Asta cu cresterea economica este cam gogonata si in ceata, mai toate institutiile de prognoza tot coboara procentul de crestere economica al lumii si al Romaniei, care a ajuns sub 1%, si dupa seceta de asta vara tare mi-e teama ca va cobori la zero.

Tot gogonata este chestia ca alternativa nu sunt taierile. Dar cine a taiat la ultima rectificare bugetara aproape toti banii de investitii de la Ministerul Transporturilor, nu Victor Ponta?

Adio metrou in Dr. Taberei, adio Centura Capitalei, finalizarea Autostrazii Soarelui, reparatiile de drumuri nationale, ca pe alea judetene le-a uitat demult. Adio locuri de munca, adio infrastructura, adio cam tot ce tine de investitii. Si atunci, cum n-a taiat, a taiat la greu din investitii. Si fara investitii, companii mari in piata si locuri de munca, de unde bani la buget? Ca Dumnezeu nu da bani in general, iar la socialisti nici atat!

Mai tare este faptul ca Victor Ponta le da lectii germanilor, despre ce inseamna economie si crestere economica! Auzi cui, germanilor, care inunda lumea cu marfuri de buna calitate, si sunt motorul dezvoltarii si sacul cu credite al Europei.

Bine, a mai luat-o peste picior pe dna Angela Merkel si alta data, a zis ca presa germana e infestata de spionii lui Ceausescu, a zis multe, se poate scrie un roman. Ca dna Merkel nu s-a lasat mai prejos, i-a trantit si ea vreo doua si nu l-a primit in vizita la Berlin, e adevarat si asta.

Sa-i dam credit pana la proba contrarie, sa asteptam ca Victor Ponta sa puna pe roate productii de Mercedesuri, Audi, BMW-uri, autocamioane IVECO si alte produse de calitatea Germaniei.

Altceva este de urmarit. Iata stiri de presa: "Impozitele, amenzile si taxele locale vor creste cu 16,05% de la inceputul anului viitor, reprezentand rata inflatiei cumulata pentru perioada 2010-2012, conform unui proiect de Hotarare al Ministerul Finantelor".

"Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, miercuri, la Comisia de Industrii din Camera, ca nu mai poate face fata cu subventia si ca a cerut o lista de la ANAF cu veniturile bucurestenilor, astfel incat cei cu venituri peste 2.500 de lei pe cap de familie sa plateasca 328 de lei gigacaloria".

"Accizele vor fi calculate anul viitor la un curs de 4,5223 lei/EUR, anuntat pe 1 octombrie de Banca Centrala Europeana (BCE), rata de schimb fiind cu 5,2% mai mare fata de cea utilizata in acest an".

"Piata internationala a crescut in acest an cam cu 17 la suta la benzina si 27 la suta la motorina, si preturile pe piata interna au sarit considerabil. Benzina bate deja spre 7 lei/litru si a devenit aproape un produs 'de lux'".

"ANRE a dat frau liber in septembrie si la cresterile de preturi la gaze naturale (10 la suta pentru clientii industriali, 5 la suta pentru clientii casnici) si electricitate (unde 15 la suta din piata a fost liberalizata)".

Si exemplele pot continua. Dle Victor Ponta, astea nu sunt "taieri" de venituri, ca doar n-or fi cresteri de venituri??

Si un sfat. Chiar la Bruxelles fiind, nu mai mintiti asa gogonat, mai cu masura, mai pe soptite, ca se aude tot. Sau ne luati pe toti de fraieri? Cred ca si alegatorii USL stiu sa discearna in torente de minciuni, aiureli si aberatii.

Nu tine la infinit ca tot altii sunt de vina. Ati terminat cu Traian Basescu ca tace, nu mai zice nimic, l-ati gasit vinovat pe domnul Dan, de parca si-ar fi facut singur caietul de sarcini la vanzarea de actiuni ale Oltchim.

Barroso, Reding, Merkel s-au lasat intoxicati de Basescu, ca sunt la gradinita. Dar USL-ul, Antonescu si Ponta, n-au nicio vina? Sunt trimisii destinului in Romania si nu pot gresi? Sa vedem daca alegatorii sunt de aceeasi parere.

Sectiunea de invitati a Ziare.com gazduieste o serie de editoriale scrise de personalitati ale vietii publice din Romania

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Victor Ponta masuri economice, #Victor Ponta austeritate Romania, #Ponta cearta Merkel Germania , #guvern