Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ioan T. Morar: A. Zaharescu, dat afara de la Pro Tv pentru ca cerea bani de la firme pentru articole

Duminica, 20 Octombrie 2013, ora 15:22
8725 citiri
Ioan T. Morar: A. Zaharescu, dat afara de la Pro Tv pentru ca cerea bani de la firme pentru articole
Foto: www.ziarulfaclia.ro

Andrei Zaharescu ar fi fost dat afara de Adrian Sarbu pentru ca cerea bani de la diferite firme pentru materialele care apareau la PRO TV, sustine Ioan T. Morar.

"O colega de-a noastra (de la Pro TV, n.r) s-a dus sa faca un reportaj pe teme de sanatate la o clinica moderna, privata. La plecare, patronul (sau patroana) firmei a intrebat cat trebuie sa plateasca. 'E ca data trecuta?' 'Nu costa nimic', a spus reporterita, iar interlocutorul sau i-a dezvaluit ca, la un reportaj precedent, facut cu ceva timp in urma, Andrei Zaharescu, autorul reportajului, a cerut niste bani de publicitate", povesteste Ioan T. Morar, pe blogul sau.

Potrivit blogerului, Andrei Zaharescu primea banii sub pretextul ca sunt pentru publicitate si elibera chitante, dar banii ajungeau in buzunarul sau.

"Colega a relatat intamplarea la conducerea Pro Tv si povestea a ajuns la Adrian Sarbu. Chitanta rupta de Zaharescu nu avea nicio legatura cu trustul, banii i-au mers lui direct in buzunar. O minima ancheta a dezvaluit ca acel caz nu a fost singular. Zaharescu a fost chemat de Sarbu si dat afara, cu mentiunea ca nu-i permite sa se angajeze doi ani la nicio televiziune", spune Ioan T. Morar.

"Declaratia lui Zaharescu despre faptele sale este, se spune, intr-un sertar al lui Adrian Sarbu. Care nu a chemat politia sau procuratura pentru ca nu voia o asemenea lovitura de imagine pentru televiziunea sa", a continuat Morar care spune ca Victor Ponta ar fi trebuit sa stie de intamplarea din trecutul purtatorului sau de cuvant.

"Daca a stiut povestea, Ponta e de condamnat pentru selectia purtatorului de cuvant. Daca nu a stiut-o, e vinovat ca nu are consilieri buni si nici un bun serviciu de resurse umane. Acum Andrei Zaharescu merge la Cape Town. Sper ca, pentru imaginea Romaniei, sa lase chitantierul cel fals acasa", a incheiat Ioan T. Morar.

Andrei Zaharescu a fost cooptat ca purtator de cuvant al Guvernului dupa ce USL a venit la putere, la inceputul lui 2013.

Anterior, Zaharescu a lucrat ca prezentator al stirilor din emisiunea "Observator" de la Antena 1, dupa ce anterior lucrase la mai multe posturi de televiziune, printre care si Pro TV.

Saptamana aceasta, Andrei Zaharescu a fost inlocuit in functia de purtator de cuvant cu Mirel Palada iar el fost trimis in postul de consul general al Romaniei la Cape Town, in Africa de Sud.

Andrei Zaharescu nu are insa o pregatire diplomatica. Intrebat ce l-a recomandat pe Zaharescu pentru aceasta functie, Victor Ponta a declarat: "Eu!".

Si Ioan T. Morar a fost numit consul general al Romaniei la Marsilia, in timpul Guvernarii Boc, desi nici acesta nu avea pregatire diplomatica. El a fost rechemat insa in tara in luna iunie a anului trecut, dupa instalarea Guvernului Ponta. In locul sau a fost numit un alt jurnalist, Gabriel George Stanescu, fost director general la cotidianul Gardianul.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Ioan Morar Andrei zaharescu spaga PRO, #Morar Zaharescu spagi Pro TV, #Zaharescu concediat Pro spagi , #guvern