Ponta, atacat de primari: Ne tratati in dispretul legii! Nu va intereseaza comunele?

Miercuri, 28 August 2013, ora 15:23
3641 citiri
Ponta, atacat de primari: Ne tratati in dispretul legii! Nu va intereseaza comunele?

Asociatia Comunelor din Romania continua protestul fata de Guvernul Romaniei, reprosandu-i premierului Victor Ponta, intr-o scrisoare, ca manifesta dispret fata de primari, dat fiind ca nu a raspuns unei scrisori oficiale a acestei organizatii si ii cere acestuia sa se vada in persoana cu reprezentantii lor.

"Revenim la adresa noastra ce v-am inaintat-o sub nr. 506 din 2013 si care a fost inregistrata la Secretariatul General al Guvernului la nr. 11.441 din 20 august 2013, ce o anexam in fotocopie la prezenta, constatand cu stupoare ca, desi mesajul Asociatiei Comunelor din Romania era si inca mai este deschis unui dialog constructive, din partea institutiei ce o conduceti nu am primit niciun raspund care sa raspunda unei asteptari legitime si pertinente.

Apreciem ca indiferenta fata de cererea noastra este in egala masura neisnpirata si nejustificata, pe de o parte, dar si in vadit dispret fata de lege, pe de alta parte, cu atat mai mult cu cat nici la adresa ce v-a fost inaintata sub numarul 14 din 30 ianuarie 2013, inregistrata la Secretariatul General al Guvernului la numarul 1553 din 1 februarie 2013, nu am primit niciun raspuns, desi au trecut aproape sapte luni", se arata in scrisoarea semnata de primarul Emil Draghici din Vulcana-Bai, presedintele Asociatiei Comunelor din Romania si trimisa Ziare.com.

In acelasi document, Ponta e intrebat daca, dat fiind ca nu a dat niciun raspuns, e vorba de faptul ca nu il intereseaza comunele Romaniei.

Citeste mai jos documentul integral trimis de primari:

Primarii ii mai dau o sansa

In documentul respectiv reprezentantii primarilor spun ca au acceptat anularea intalnirii din 26 august cu vicepremierul Liviu Dragnea, din cauza chestiunilor personale ale acestuia (I-a decedat fratele-n.red), dar ii cer lui Ponta sa fie present la intalnirea reprogamata, din 5 septembrie, pentru a trece cu vederea "petele de umbra" cauzate de tacerea premierului.

Revolta primarilor

Asociatia Primarilor de Comune nu e la prima contestare extreme de dura a Guvernului. In urma cu o luna, reprezentanti ai acestora au criticat Guvernul si majoritatea USL din Parlament pentru faptul ca nu reusesc sa resolve problema primarilor care au devenit incompatibili dupa ce au facut parte din consiliile de administratie ale unor societati de gospodarire ce tin de administratia locala.

Ulterior, in spatial public au iesit la suprafata si o serie de alte nemultumiri fata de masurile Executivului ale edililor, majoritatea din PSD si PNL, care au amenintat Guvernul cu proteste la organismele internationale si demonstratii de strada.

Revolta primarilor: Ajutati-ne, Guvernul ne sufoca! Amenintati cu UE si mitinguri

Asociatia Comunelor din Romania reuneste 2.800 de primarii, adica cea mai mare parte din primariile Romaniei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#scrisoare primari Ponta, #primari comune Ponta dispret , #guvern