Ponta: Guvernul sustine toate explorarile de gaze de sist (Video)

Luni, 21 Octombrie 2013, ora 21:13
3920 citiri
Ponta: Guvernul sustine toate explorarile de gaze de sist (Video)

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, luni seara, de la Washington, ca Guvernul pe care il conduce este hotarat sa sprijine toate explorarile gazelor de sist, atata timp cat sunt respectate standardele de mediu.

Premierul a avut intalniri, luni, cu reprezentantii mai multor companii energetice din Statele Unite ale Americii.

"Toate reactiile pe care le-am primit de la companiile care au participt la intalnire - care au o cifra de afaceri totala de 5-6 ori PIB Romaniei - au fost de incredere si de satisfactie pentru stadiul actual al investitiilor si de intentii foarte clare pentru viitor", a spus Ponta, in cadrul unei conferinte de presa.

Victor Ponta, vizita oficiala la Washington - ce face premierul

Acesta a precizat ca Romania trebuia sa faca pasul urmator, spre zona economica, de la relatiile politice si militare pe care le are cu Statele Unite.

"N-am discutat nimic altceva decat ce discutam la Bucuresti, decat faptul ca pentru Romania independenta energetica este un obiectiv national strategic. Independenta poate sa fie obtinuta din exploatarea resurselor.

Guvernul pe care il conduc este foarte hotarat sa sprijine toate explorarile de resurse neconventionale, gazele de sist, atata timp cat sunt indeplinite si respectate absolut toate standardele de mediu. Avantajele economice sunt uriase", a declarat prim-ministrul.

RMGC nu prea mai are sanse, USL si-a risipit "prima de instalare" in urma protestelor - Interviu cu Mircea Kivu

Seful Guvernului a continuat sa-si arate sustinerea fata de exploatarea gazelor de sist si a laudat SUA, care "sunt pe cale de a castiga o mare batalie in economia mondiala, prin faptul ca folosesc resurse mult mai ieftine", adaugand ca, in America, pretul gazului este la o treime din pretul din Europa.

"In ultimii ani au fost create aproape un milion de locuri de munca in domeniul petrolului si al gazelor de sist. Se construiesc sapte noi combinate de ingrasaminte chimice.

Mi-as dori ca si in Romania sa putem sa ne pastram combinatele de ingrasaminte, toate facilitatile industriale care folosesc gaz, fara a avea probleme - ministri sau cei care aproba acest lucru", a mai afirmat Victor Ponta.

Chevron nu da inapoi: Am suspendat activitatile la Pungesti, dar ne vom intoarce

In ce priveste Chevron, seful Guvernului a explicat ca firma a spus foarte clar ca nu intentioneaza sa se retraga din Romania: "A spus ca va incerca un lucru pe care l-am cerut si eu foarte clar - sa comunice mai bine".

De asemenea, premierul a explicat ca o parte dintre cei care sunt impotriva explorarilor gazelor de sist din judetul Vaslui sunt deschisi la explicatii, insa "va ramane o minoritate radicala care nu va asculta niciun argument, dar care nu poate sa impuna renuntarea la un proiect national".

Chevron Romania, despre intalnirea lui Ponta cu reprezentantii companiei din SUA

Potrivit unei pozitii oficiale a Chevron Romania, publicata intr-un comunicat remis Ziare.com, "compania Chevron s-a intalnit astazi (luni - n.red.) cu premierul Victor Ponta cu prilejul mesei rotunde organizate de American Romanian Business Council (AMRO) in Washington, DC".

"In timpul intalnirii, ambele parti si-au reiterat intentia comuna de a consolida fundatia pentru imbunatatirea securitatii energetice a Romaniei si a oportunitatilor de dezvoltare economica prin explorarea gazelor naturale.

De asemenea, a fost accentuata importanta derularii activitatilor intr-un mod responsabil si sigur pentru mediu, oferind in acelasi timp comunitatilor oportunitatea de a purta un dialog fundamentat pe date stiintifice. Ambele parti si-au exprimat dorinta de a continua colaborarea pentru a sustine obiectivele Romaniei de imbunatatire a securitatii energetice si de dezvoltare economica", se mai arata in comunicat.

Ponta pleaca in SUA sa consolideze "relatiile speciale": intalniri cu Biden si reprezentantii Chevron

Premierul Victor Ponta avea programate, luni, la Washington, in cadrul primei zile a vizitei oficiale pe care o efectueaza in SUA, intrevederi cu reprezentantii companiilor Motorola, HP, ExxonMobil, Chevron, IBM, precum si cu secretarul american pentru Energie, Ernest Moniz.

Conform Digi 24, premierul nu s-a intalnit in SUA cu niciunul dintre presedintii Exxon Mobile sau Chevron, ci cu vicepresedinti ai acestor companii. Principala tema de discutie a fost legata de garantiile acordate investitorilor de catre reprezentantii Romaniei, in privinta sprijinului in continuare a investitiilor facute in tara noastra. In schimb, nu s-ar fi discutat si despre redevente percepute in momentul exploatarii gazelor de sist din Marea Neagra, Dobrogea sau Vaslui.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Victor Ponta explorare gaze sist, #Ponta exploatare gaze sist, #Ponta vizita SUA, #Ponta intalnire companii SUA, #Ponta intalnire companii energetice , #guvern