Ponta: Nici angajatul nu e sclav pe plantatie, dar nici sindicatul nu e patronul, ca la Metrorex

Joi, 19 Iunie 2014, ora 19:30
9249 citiri
Ponta: Nici angajatul nu e sclav pe plantatie, dar nici sindicatul nu e patronul, ca la Metrorex
Foto:Arhiva

Premierul Victor Ponta este nemultumit de situatia de la Metrorex, unde liderul de sindicat Ion Radoi, fost parlamentar PSD, ameninta cu greva ori de cate ori Guvernul vrea sa faca reforma.

"Mesajul din zona economica este ca o legislatie a muncii prea rigida va avea efecte negative asupra a ceea ce inseamna investitii si creare de locuri de munca. Cred sincer ca nu putem sa traim in momentul in care angajatul este un sclav pe plantatie, dar nici nu mai putem sa traim, daca vrem sa fim competitivi, in zona in care patronul oricarei companii este sindicatul", a declarat Ponta, joi, in cadrul unui forum economic la care s-a discutat despre legislatia muncii, informeaza Mediafax.

Seful Executivului a dat exemplu situatia de la Metrorex. "Vreau sa se stie ca Metroul din Bucuresti e al sindicatului, al domnului Radoi, nu e al statului roman, nu e al Ministerului Transporturilor, nu e al nimanui, el este sef acolo de 20 de ani si, cum vrem sa facem o reforma acolo, ne face o greva in fata la Guvern sau opreste metroul", a spus seful Executivului.

Victor Ponta a subliniat insa ca situatia de la Metrorex reprezinta un "caz extrem", pentru ca dialogul social cu sindicatele merge bine in rest.

Guvernul a aprobat, miercuri, bugetul companiei Metrorex pentru 2014, care prevede venituri totale estimate la 604.388,71 mii lei si cheltuieli totale de 670.910,23 mii lei, adica pierderi de circa 15 milioane de euro.

Sindicalistii au pichetat saptamana trecuta Palatul Victoria, cerand, printre altele, acordarea unei cresteri salariale direct proportionale cu rata inflatiei.

Victor Ponta s-a aratat si atunci nemultumit de activitatea liderului sindical Ion Radoi, despre care a spus ca a fost "proprietar de facto" la Metrorex timp de multi ani, in conditiile inc are compania a functionat doar cu pierderi.

Ion Radoi a fost timp de opt ani parlamentar social-democrat - intre 2000 si 2004 a fost deputat PDSR, iar intre 2004 si 2008 a fost senator PSD. In 2008, Ion Radoi a fost presedintele interimar al organizatiei PSD Giurgiu, functie preluata in 2009 de Marian Vanghelie, tot ca interimar.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Ponta Radoi Metrorex, #Ponta sclavi Metrou , #guvern