Ponta vrea ca rafinaria Lukoil sa functioneze: Daca se inchide, nu mai recuperam prejudiciul

Miercuri, 08 Octombrie 2014, ora 22:14
3081 citiri
Ponta vrea ca rafinaria Lukoil sa functioneze: Daca se inchide, nu mai recuperam prejudiciul
Foto: Facebook Victor Ponta

Premierul Victor Ponta sustine ca doreste penalizarea celor vinovati de neregulile de la rafinaria Petrotel a Lukoil, dar a sustinut ca aceasta trebuie lasata sa functioneze, pentru ca aduce foarte multi bani la buget.

"Sa se ia masuri care sa duca la recuperarea prejudiciului, ma intereseaza sa recuperam cei 200 de milioane de dolari sau cat sunt, nu sa pierdem alti bani. Daca se inchide, nu mai recuperam nimic. Recuperam o rafinarie pe care nu cred ca se apuca cineva s-o cumpere acum", a spus Victor Ponta la Digi 24.

El a precizat ca nu a intervenit in activitatea procurorilor care ancheteaza evaziunea fiscala la rafinaria Petrotel a Lukoil din Ploiesti.

Lukoil, ultimatum pentru procurori: Altfel inchidem definitiv rafinaria de la Ploiesti

"Nu am interferat si nu interferez, ii laud cand procurorii recupereaza banii. Cand sunt prim ministru am responsabilitati pe partea sociala. Cei 3500 de angajati sunt romani care vineri trebuie sa-si ia salariu pentru ca au rate la banca, ca au copii, ca au intretinere.

O companie, o rafinarie, indiferent a cui este, plateste lunar catre bugetul consolidat in jur de 100 de milioane de dolari pe luna", a declarat Victor Ponta.

"Ca prim ministru sa zic ca nu ma intereseaza o companie care plateste 100 de milioane la buget, ar fi inconstienta din partea mea. Daca are o problema, poate sa raspunda penal sefii companiei. Daca nu era campanie electorala, cred ca oricine din tara asta ma lauda ca am facut ce trebuie", a spus premierul.

"Indiferent de declaratiile dure ale proprietarilor, pe mine ma intereseaza, in primul rand sa fie sanctionati penal cei vinovati. In al doilea, sa se ia masuri care sa duca la recuperarea prejudiciului, nu sa mai pierdem si alti bani, si trei, cei 3500 de oameni care au muncit pentru salariile lor sa isi ia salariile", a incheiat Victor Ponta.

Grupul Lukoil va lua decizia de a inchide definitiv rafinaria Petrotel Ploiesti daca, pana vineri, procurorii nu vor accepta ridicarea sechestrului instituit pe stocurile si pe patrimoniul companiei.

Ponta, din nou in atentia CSM din cauza declaratiilor despre sechestrul pus la Lukoil

Anuntul a fost facut, miercuri, la Ploiesti, de catre Vladimir Nekrasov, prim-vicepresedintele grupului Lukoil.

Saptamana trecuta, procurorii DNA au inceput perchezitiile la sediul rafinariei Lukoil din Ploiesti, intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani. Prejudiciul estimat de anchetatori ar fi de aproximativ 200 de milioane de euro.

In urma perchezitiilor, anchetatorii au ridicat mai multi saci cu documente, iar, la o zi de la efectuarea perchezitiilor, Lukoil a oprit productia rafinariei din Ploiesti.

La aflarea deciziei luate de procurorul DNA, premierul Victor Ponta a reactionat, transmitandu-i ca Guvernul spera ca se va gasi o solutie legala care sa permita sanctionarea celor vinovati fara ca angajatii sa aiba de suferit. El a subliniat, ironic, faptul ca nu fugea nimeni cu conductele Lukoil in spinare.

Marti, 7 octombrie, reprezentantii Parchetului Curtii de Apel Ploiesti au anuntat ca directorul general al Petrotel-Lukoil Ploiesti, Andrey Bogdanov, a fost pus sub control judiciar, fiind urmarit penal pentru evaziune fiscala si spalare de bani.

Totodata, procurorii au precizat ca, in aceeasi zi, a fost ridicat partial sechestrul asigurator insituit in 2 octombrie asupra conturilor bancare ale companiei petroliere.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Victor Ponta Lukoil ultimatum DNA, #Ponta Lukoil ancheta evaziune, #Ponta Lukoil angajati procurori , #guvern