Raspunsul lui Ponta la motiunea de cenzura: Guvernul nu poate fi schimbat prin vointa unui procuror

Vineri, 12 Iunie 2015, ora 11:14
3451 citiri
Raspunsul lui Ponta la motiunea de cenzura: Guvernul nu poate fi schimbat prin vointa unui procuror
Foto: Digi 24 TV

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, de la tribuna Parlamentului, ca PNL nu are alternativa la guvernare si s-a declarat convins ca motiunea de cenzura nu va trece.

"Nu exista o alternativa, nu exista alt guvern, veti vedea ca nu exista alta majoritate. In 27 aprilie 2012, Uniunea Social Liberala a venit cu un alt guvern si am reusit sa dam jos Guvernul PDL. Asta inseamna politica serioasa", a sustinut Victor Ponta.

Motiunea de cenzura in Parlament LIVE

Premierul nu a ratat ocazia de a acuza, voalat, Opozitia ca ar fi vinovata de urmarirea sa penala de catre DNA.

"Nu acuz Opozitia de faptul ca nefiind in stare sa dea jos Guvernul asteapta ca un procuror sa o faca in locul sau. Daca dumneavoastra credeti ca este un bun precedent pentru democratia din Romania ca un guvern sa nu se schimbe in Parlament sau in alegeri, ci prin vointa unui procuror, cred ca este foarte grav si cred ca va veni un timp cand va veti da seama de acest lucru", a subliniat Victor Ponta.

Parlamentul dezbate vineri motiunea de cenzura. Care sunt sansele de reusita?

Totodata, premierul a criticat tema motiunii de cenzura, pentru ca nu presupune activitatea Guvernului, ci a Parlamentului.

"Am participat pana acum la foarte multe motiuni de cenzura, in calitate de parlamentar. Nu mi s-a intamplat pana acum sa particip la o motiune de cenzura care nu presupune activitatea Guvernului, ci activitatea Parlamentului. Cred ca este important ca in dezbaterea politica din Parlament sa nu ii pacalim pe oameni.

Am vazut ca in textul motiunii se vorbeste despre alegerile locale. Vreau sa va spun ceva. Ati votat legea care se refera tocmai la alegerile locale. Banuiesc ca nu vreti sa facem alegeri pe o lege pe care am abrogat-o", a precizat Victor Ponta.

In ceea ce priveste votul din strainatate, de la alegerile prezidentiale din noiembrie 2014, premierul si-a exprimat inca o data regretul ca scrutinul nu s-a desfasurat in conditii normale.

Cine voteaza vineri motiunea de cenzura - surprize din PSD, independentii - de partea liberalilor (Video)

"Referitor la votul romanilor din diaspora, imi exprim regretul ca in noiembrie nu toti romanii au reusit sa voteze in conditii normale. Cred ca singurul lucru normal este ca pe viitor sa organizam alegeri normale. Imi amintesc ca, atunci cand Traian Basescu a castigat alegerile, liberalii erau alaturi de noi si criticau votul din diaspora", a mai afirmat Victor Ponta.

Motiunea de cenzura depusa de PNL pe subiectul votului prin corespondenta este dezbatuta si votata vineri, in plenul reunit al celor doua camere ale Parlamentului.

Este al patrulea Guvern Ponta si a treia motiune de cenzura depusa de Opozitie, dupa 2012.

Pentru ca motiunea sa fie adoptata si Guvernul Ponta sa pice este nevoie de cel putin 278 de voturi. In ciuda negocierilor purtate individual de liderii PNL cu senatori si deputati de la putere (PSD, UNPR, PC, PLR), doar cativa au spus ca vor sustine demersul Opozitiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#motiune guvern Ponta , #guvern