Taxa pe stalp si taxa pe bou (Opinii)

Vineri, 08 Noiembrie 2013, ora 14:05
7420 citiri
Taxa pe stalp si taxa pe bou (Opinii)
Foto: manager.ro

Cand am vazut lista de activitati pe care Guvernul pune taxe si impozite, am crezut ca nu vad bine. Domnule, chiar atatea? Avem taxa pe stalp, taxa pe cosul de fum, taxa pe helesteu, acciza la benzina care ne va "arde" rau de tot pe toti si cate si mai cate alte lucruri.

Plus mana libera pentru primari sa mai puna si ei niste taxe. Astept cu nerabdare celebra "taxa pe nevasta", ca sa le putem zice viitoarelor noastre jumatati mai bune sa vina naiba cu lada de zestre convertibila in lichiditati, ca nu mai merge!

Taxa pe nevasta. De ce e in stare guvernarea

Pe scurt, va fi rau! In loc de mai bine, cum ne zicea USL, va fi mai rau. Pentru privat, mai ales! Sa nu uitam ca urmeaza si cresterea salariului minim, care va lovi puternic IMM-urile, mai ales pe cele mici, care abia isi duc zilele. In tot timpul asta, exista un sector care o va duce bine. De fapt, o parte a sectorului de stat, aia politica. In care functiile sunt date pe criterii de rudenie si prietenie unor oameni fara nicio pregatire si in care institutiile de stat sunt "vaca de muls" a firmelor politicienilor.

In conditiile astea, ma intreb de ce nu avem taxa pe bou, taxa care ne-ar scoate din toate belelele financiare.

Daca am avea mai multi oameni de stat si nu si persoane care nu fac cinste nici necuvantatoarelor mai sus mentionate, poate ca nu ar fi nevoie de atatea taxe pentru furajarea aparatului bugetar. Liderii s-ar gandi de doua ori inainte sa-i puna pe liste, contra unei mici (mari) sume, de obicei, si si-ar da seama ca e bataia de joc pe banii contribuabilului. Cum sa pui pe functii importante oameni care habar n-au sau chiar unii ministri care nu stiu sa scrie corect in limba romana?

Daca am avea mai multi oameni de stat, acestia ar ataca frontal toti spagarii, toate "mafiile" din zona alimentelor si nu numai si nu ar fi nevoie sa ne sufoce pe noi cu atatea taxe, impozite, accize si prostie. Ar ataca, in loc sa-i protejeze. Sau sa fie parte din "mafiile" lor.

Cititi articolul de mai jos si intelegeti de ce noi, fraierii, tampitii, cetatenii de rand, trebuie sa platim din buzunarul nostru atat timp cat exista bani, cat Guvernul nu reduce deloc evaziunea si colectarea la buget. Alo, avem o colectare penibila, de vreo 32%! Cum se poate, daca nu prin complicitatea unor politicieni cu obrazul gros ca soriciul? Complici cu mafiotii sau parte dintre ei.

Cum ne ard scumpirile, unde-i Mafia si unde ne bate Botswana - explicatiile unui analist

Am mai spus-o, Victor Ponta n-a facut altceva decat sa inlocuiasca un sistem ticalosit, al PDL, sustinut de afaceristi dubiosi si politruci si mai si, hraniti toti din banii statului, cu alt sistem ticalosit. Parca mai flamand, mai plin de hoti comparativ cu cel al PDL, care are totusi meritul de a fi creat si sustinut (la indemnul lui Basescu) cea mai mare amenintare la adresa acestui sistem, adica DNA.

Atat de putred e sistemul si atat de plin de oameni care, adeseori, nu se poarta ca oamenii.

Taxa pe bou, desigur, ar fi o solutie placuta, o mica vindecare. Chiar daca ne-ar taxa o mare parte a liderilor mici si mari din partidele mici si mari, aia care isi bat joc de banii nostri, care, din prostie, incompetenta, nepasare, au decis sa ne jupoaie. Ca si asa suntem muti si nu zicem nimic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#crestere taxe impozite Guvern, #Guvern taxe evaziune fiscala , #guvern