Taxe pe stalpi, parcari, piscine si Vidraru - vor fi vizate companiile de stat

Marti, 05 Noiembrie 2013, ora 09:03
5228 citiri
Taxe pe stalpi, parcari, piscine si Vidraru - vor fi vizate companiile de stat

Premierul Victor Ponta a anuntat ca Guvernul va introduce plata impozitului pe proprietate pentru constructiile speciale exceptate pana in prezent, cum ar fi retelele electrice, eoliene si hidrologice.

"Toate companiile care detin constructii speciale vor fi impozitate, deci inclusiv E.ON, Enel, Transelectrica, Transgaz, Romgaz... Nu numai companiile de stat, dar si companiile private (...) Stabilim in perioada imediat urmatoare (nivelul taxarii - n.red.), noi stabilim ca masura de principiu, masura ce vom impozita ca si constructie speciala, depinde de categoria de constructie speciala, va avea o cota diferentiata", a aratat Chitoiu, luni seara, dupa discutiile cu FMI.

Ministrul a subliniat faptul ca noile taxe vor fi implementate doar companiilor.

Intrebat de presa daca impozitul va fi aplicat si pe parcari si piscine, el a raspuns: "Daca au persoanele juridice, da".

Ponta, dupa discutiile cu FMI: Crestem salariul minim, scadem CAS-ul si marim accizele

Cine va plati impozit

Constructiile speciale sunt acele constructii care nu sunt realizate sub forma de incinta sau care sunt realizate sub forma de incinta, dar nu sunt destinate desfasurarii unei activitati.

Sunt considerate constructii speciale sonde de titei, gaze, sare, platforme de foraj marin, centrale hidroelectrice, termoelectrice, nuclearoelectrice, statii de transformare si de conexiuni, precum si cladirile si constructiile speciale anexe ale acestora, posturi de transformare, retele aeriene de transport si distributie a energiei electrice si stalpii aferenti acestora, cabluri subterane de transport, instalatii electrice.

Tot in aceasta categorie intra si canalizari si retele de telecomunicatii subterane si aeriene, cai de rulare, de incinta sau exterioare, galerii subterane, planuri inclinate subterane si rampe de put, puturi de mina, cosuri de fum, turnuri de racire, baraje si constructii accesorii, diguri, constructii-anexe, de imbunatatiri funciare, porturi, canale navigabile cu ecluzele si statiile de pompare aferente canalelor, poduri, viaducte, apeducte si tuneluri, retele si conducte pentru transportul sau distributia apei, produselor petroliere, gazelor si lichidelor industriale, retele si conducte de termoficare si retele de canalizare, terasamente, platforme betonate, imprejmuiri, instalatii tehnologice, rezervoare si bazine pentru depozitare.

Daniel Chitoiu a aratat ca taxarea nu se extinde pentru constructii altele decat cladiri care se afla in proprietatea persoanelor fizice si sunt utilizate in scop propriu. El a aratat insa ca pentru piscina cu destinatie comericala va fi platit impozit.

"Aici este vorba de constructiile speciale detinute de persoanele juridice, nu de persoane fizice, cum ar fi retelele de transport, stalpi, depozite, magazii, care in prezent sunt scutite sau nu sunt supuse impozitarii, nu intra in baza de impozitare", a explicat Chitoiu.

Ministrul Bugetului, Liviu Voinea, a declarat anterior ca trebuie extinsa impozitarea proprietatii, inclusiv in ceea ce priveste populatie, dand ca exemplu atunci piscinele individuale.

Ce decizii s-au luat la intalnirea Guvern-FMI

Surse oficiale au declarat, luni dimineata, ca Guvernul a convenit cu misiunea FMI-CE principalii indicatori pentru 2014, respectiv un PIB de 657 - 659 miliarde lei, un deficit negociat intre 2,2-2,3% din PIB, cuprinzand clauza de investitii aferente co-finantarii fondurilor UE, si crestere economica de la 2,2% din PIB.

Aceleasi surse au aratat ca USL a decis majorarea salariului minim pe economie, in doua transe, si indexarea pensiilor, potrivit legii, PSD insistand pe majorarea fondurilor pentru investitiile derulate de primarii si demararea proiectului autostrazii Comarnic - Brasov, investitii confirmate si de Ponta.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Ponta noi taxe FMI, #Ponta noi taxe, #Guvern noi taxe, #taxe piscina, #taxe stalpi , #guvern