USL isi devoreaza propriile-i proiecte de legi (Opinii)

Joi, 28 Iunie 2012, ora 11:12
2843 citiri
USL isi devoreaza propriile-i proiecte de legi (Opinii)

Cand esti in opozitie, ca politician nu ai nici un fel de obligatii. Cel putin asa este la noi, la romani. Atitudinea politicienilor din Opozitie trebuie sa fie aceea a unui Gica-contra, adica sa se opuna la tot ce face Puterea, chiar daca se mai strecoara si cate ceva bun, in favoarea cetateanului de rand ori a tarii.

Politicienii din Opozitie au dreptul sa critice, sa calomnieze, sa lipseasca de la lucrarile Parlamentului ori chiar sa puna si de-o greva parlamentara, pentru ca primesc aceiasi bani ca si cei care sunt activi si constiinciosi.

Cat a fost in Opozitie, USL a promis ca va face tot ce este posibil ca sa readuca bunastarea in casele romanilor si asta ca prima prioritate daca ajunge la guvernare. Odata ajuns la putere, Guvernul Ponta si-a uitat promisiunile demagogice de mai bine pentru popor, intrand intr-o neagra amnezie.

Asa se face ca USL a uitat de promisiunea de a reduce TVA la 19% pentru ca acest lucru nu e oportun. Nu se spune pentru cine, dar e inoportun. USL nu-si mai aminteste nici de reducerea CASS si mult trambitata revenire a salariilor bugetarilor la nivelul celor din 2010.

Concentrati pe alte evenimente cu iz de dramoleta, care inca mai tin prima pagina a jurnalelor de stiri si care oricum nu le ajuta cu nimic, decat ca le tine mintea ocupata, romanii nici nu au aflat cum USL se dezice de propriile-i proiecte pe care, in Opozitie fiind, le afisa zilnic pe ecranele televizoarelor ori la intalnirile cu romanii iesiti spontan in strada si datorita carora a acumulat simpatie si sustinere si-apoi voturi la locale.

Asa se face ca, profitand de nebagarea de seama a populatiei, pe 25 iunie 2012, USL a votat in Senat ordonanta care prevede reintregirea salariala cu 8% si nu cu 15% asa cum era prevazut in proiectul Guvernului Ungureanu.

Tot atunci, dupa principiul "eu te-am facut, eu te omor", USL si-a respins propriul proiect de lege initiat de PSD si care propunea revenirea la salarizarea din 2010, indexata cu rata inflatiei si indexarea pensiilor cu rata inflatiei, indicand ca sursa de finantare combaterea evaziunii fiscale.

Initiatorii proiectului, parlamentarii PSD, au votat fara nici o jena ori parere de rau impotriva propriului proiect de lege, pe care insa l-au prezentat obsedant guvernelor Boc si Ungureanu.

Alegerile inca nu s-au terminat. In toamna, vor fi parlamentarele, la care USL isi doreste, de asemenea, un scor bun, mizand, in continuare, pe naivitatea si credulitatea romanilor rabdatori.

Ce se va intampla pana atunci sau chiar in preajma alegerilor e greu de prevazut cu un guvern care, in ciuda promisiunilor, inca nu a facut nimic bun pentru multime, poate pentru ca nu vrea, nu poate ori nu are cu ce. Linistiti, romanii inca mai asteapta si mai spera.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#USL promisiuni incalcate, #USL lege salarii majorare , #guvern