Vocea Rusiei: Guvernul lui Ponta, mai rezonabil decat elita rusofoba romaneasca

Miercuri, 31 Octombrie 2012, ora 12:29
3858 citiri
Vocea Rusiei: Guvernul lui Ponta, mai rezonabil decat elita rusofoba romaneasca

Vocea Rusiei publica un material extrem de critic la adresa "rusofobilor romani", care isi doresc ca alegerile din SUA sa fie castigate de republicanul Mitt Romney. Singurul vazut cu ochi buni este premierul Victor Ponta.

Sub titlul "Rusofobii romani asteapta 'Mesia' republicana", Vocea Rusiei se rafuieste cu elita romaneasca, vazuta ca sustinatoare a republicanilor americani, deoarece acestia au o atitudine mai dura fata de Rusia.

"Este limpede si logic faptul ca actuala elita romaneasca, care si asa este 'produsul' politicii est-europene a presedintelui Bush, nu-l iubeste pe Barack Obama si ii doreste infrangerea. Dragostea vibranta fata de republicani provine dintr-o intelegere eronata a problemelor cu care se confrunta acum Statele Unite.

Pentru analistii, politicienii si expertii care s-au obisnuit sa traiasca in epoca Pax Americana, adica in perioada in care se parea ca hegemonia Americii va fi vesnica, este foarte greu sa inteleaga ca stapanii lor de peste ocean se confrunta cu o criza sistemica, nu cu o criza de conducere", explica Vocea Rusiei.

Portalul rusesc sustine ca liderii romani abia asteapta inceperea unui nou razboi rece, pentru ca astfel vor reusi sa intre in gratiile Washingtonului.

"Din punctul de vedere al elitei politice romanesti, inceperea unui nou Razboi Rece promite castiguri concrete si o atentie sporita din partea Washingtonului. La baza acestui scenariu se afla credinta ca 'puternicul lider' Mitt Romney va putea printr-un efort de vointa magic sa aduca inapoi epoca prosperitatii americane si a dominatiei pe arena internationala. Cosmarul acestor elite consta in urmatorul scenariu: America condusa de Obama va folosi toate fortele pentru descurajarea Chinei, iar Europa sfasiata de probleme interne va lasa tinutul sau estic la dispozitia Rusiei.

Ideea ca se poate nu doar intra in conflict cu Rusia, ci si coopera, pur si simplu nu le vine in minte generatilor de politicieni care au crescut in conditii de propaganda antiruseasca permanenta. Judecand dupa felul in care presa romaneasca s-a bucurat de infrangerea lui Obama in prima runda a dezbaterilor televizate, este usor de inchipuit cat de greu va fi pe viitor sa se normalizeze relatiile ruso-romane", scrie Vocea Rusiei.

In acest context, singurul lider rezonabil in relatia cu Rusia ar fi premierul Victor Ponta, insa si sustinatorii acestuia ar fi simpatizanti ai lui Romney intrucat Obama l-a sustinut pe Basescu.

"Guvernul lui Victor Ponta pare mai adecvat din punct de vedere al atitudinii fata de fantomele Razboiului Rece, insa multi dintre sustinatorii lui sufera de sindromul 'cautarii tarului cel bun', iar tarul este cautat tocmai la Casa Alba.

Unii oficiali din Departamentul de Stat american l-au sprijinit pe presedintele Traian Basescu in lupta politica cu Guvernul, aruncand concomitent in cosul de gunoi voturile a 7,4 milioane de alegatori romani, care au votat pentru demiterea presedintelui. Pentru unii adversari ai lui Basescu, acest amestec grosolan a avut un efect de trezire la realitate, insa multi au decis ca, daca administratia lui Obama este nedreapta, inseamna ca administratia lui Romney va fi in mod obligatoriu mai buna", crede Vocea Rusiei.

Concluzia articolului este nelinistitoare: "Ramane deschisa intrebarea cum va putea Rusia sa coexiste cu state conduse de oameni care impartasesc astfel de convingeri".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Vocea Rusiei Ponta, #Victor Ponta rusofobi, #Vocea Rusiei rusofobi , #guvern